Deputātam Visvaldim Lācim neatņems īres kompensāciju • IR.lv

Deputātam Visvaldim Lācim neatņems īres kompensāciju

17
Dāvis Valbaks, F64

No 1.jūnija deputātiem būs jāiesniedz izīrētāja nodokļu maksātāja reģistrācijas kopija

Deputātam Visvaldim Lācim neatņems īres kompensāciju, jo viņš Saimniecisko komisiju pārliecinājis, ka mitinās īrētajā dzīvoklī Imantā, aģentūra BNS uzzināja no komisijas vadītājas Ilzes Viņķeles (PS, “Vienotība”).

Saimnieciskā komisija trešdien skatīja Lāča rakstveidā iesniegto paskaidrojumu, jo iepriekš bija šaubas, ka deputāts saņem īres kompensāciju, bet patiesībā dzīvo pie meitas, kuras māja atrodas netālu no īrētā dzīvokļa. “Līdz ar to šis jautājums ir izsmelts,” sacīja Viņķele.

Deputātu trešdien atbalstītie grozījumi noteikumos paredz, ka no šā gada 1.jūnija Saimnieciskajā komisijā būs jāiesniedz izīrētāja nodokļu maksātāja reģistrācijas kopija, vēsta aģentūra LETA. Šis priekšlikums tiks iesniegts Saeimas prezidijam.

Nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks ierosināja noteikt griestus īres kompensācijai atkarībā no dzīvokļa atrašanās vietas. Viņš minēja, ka katram esot skaidrs, ka Imantā dzīvoklis nevar maksāt 300 latu. Taču vairākums komisijas locekļu šo priekšlikumu neatbalstīja.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Lācis saņem 388 latu kompensāciju par divistabu dzīvokļa īri Imantā. Viņa deklarētā dzīvesvieta ir Madonas novadā, taču netālu no īrētā dzīvokļa atrodas viņa dzimtas māja, kurā mitinās meita. “Vai nedrīkstu iet pie meitas ciemos?” jautāja deputāts. Pēc viņa teiktā, ja tas būtu iespējams, viņš īrētu dzīvojamo platību no viņas, taču to liedz likums.

Komentāri (17)

Kristina 23.03.2011. 14.05

pag, pag!!! Citēju: Pēc viņa (V.Lāča) teiktā, ja tas būtu iespējams, viņš īrētu dzīvojamo platību no viņas, taču to liedz likums.

Tas nozīmē, ka viņš var dzīvot pie meitas, bet nedzīvo, jo nevar saņemt īres kompensāciju! Tāpēc labāk dzīvo citur, jo tur var saņemt 388Ls???

Tad vienvārdsakot tā nauda ir jādabon un maksimālā apjomā? No kā īrē to divistabu dzīvokli 2x dārgāk par tirgus cenu? Vai nav kāds rads? Vai dzīvokļa īpašnieks maksā nodokli?

vai deputātam, kā milzīgam Latvijas patriotam un citus kauninātājam, nebūtu goda lieta ietaupīt valstij kādu latu? ja īrētu to dzīvokli kaut vai par tirgus cenu, tad vienā sasaukumā varētu ietaupīt valstij ~10 000 LVL. Kauns nav?

+8
-2
Atbildēt

1

ievuliitis 23.03.2011. 16.03

Ko var ņemties ar tām kompensācijām! Noteikt vienreiz summu un lai deputāti tad arī sameklē sev dzīvokļus par tādu cenu. Un arī e-talonus transportam izsniegt uz mēnesi. Divus zaķus reizē nošaus – turēs roku uz pulsa tautai, un valsts līdzekļus ietaupīs.

+5
-1
Atbildēt

1

disassociative 23.03.2011. 16.27

Ar šo pašu Lācis sevi kā politiķi ir apracis. Pieņemu, ka viņš saprot, ka nākamā Saeima nespīd, tad nu tagad jāpaņem visu, ko var paņemt. Bet nu diskreditējis sevi viņš gan ir pamatīgi. Patreizējās Saeimas simbols – man vajag, a tie apakšā lai paklusē, viņiem tāpat ir labi un neko nevajag.

+4
-2
Atbildēt

1

    Agnese Lûse > disassociative 23.03.2011. 19.10

    Kaut es vēlētos,kaut Lācis nākošās vēlēšanās neiekļūtu,bet Latvijā vēl ne mazums,kas vēl”dzīvo otrā pasaules kara ierakumos”..
    Un tad Lācis pēc 4.gadiem pilnā rīklē sauks :Latvieti nepadodies,krievi nāk !
    Jo manā skatījumā vidējais vislatviešu vēlētājs vai nu nenobriedis tīnis,jeb vēstures purvos iegrimis pensionārs.. !

    0
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu