Ditas Rietumas lekcija par Katrīnu Denevu • IR.lv

Ditas Rietumas lekcija par Katrīnu Denevu

30

Šovakar plkst.19 kinoteātrī “Rīga” notiks kinokritiķes Ditas Rietumas vadīta lekcija par franču kino aktrisi Katrīnu Denēvu, ziņo LETA.

Lekcija notiks lektorija “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas” laikā, un pēc tās skatītājiem tiks demonstrēta spāņu režisora Luisa Bunjueala 1967.gada filma “Dienas skaistule”.

Atšķirībā no laika gaitā aktualitātes asumu zaudējušām kino parādībām un personībām, Denēvai paradoksālā kārtā jau piecus gadu desmitus izdodas noturēties Francijas un Eiropas kino izredzēto lokā. Viņas karjera nav zaudējusi nedz asumu, nedz aktualitāti, un pierādījums tam ir arī patlaban Rīgā skatāmā Fransuā Ozona filma “Sieva uz pilnu slodzi”, kurā galvenajā lomā ir filmējusies Denēva, vēstīja Rietuma.

Lekcijā kinokritiķe vairāk pievērsīsies Denēvas aktrises karjeras pirmsākumiem, kad tapusi arī viena no viņas visu laiku labākajām lomām – seksapīlā un vienlaikus stindzinoši saltā sieviete Severīna filmā “Dienas skaistule”.

Lektorijs “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas” šoreiz pievēršas ievērojamām aktrisēm un tām filmām, kuras aktrises ir padarījušas īpašas, kas nav filmas viendienītes, bet gan būtiski kinovēstures pieturas punkti, kas neizdzēšami saistīti ar to aktrišu personību un to īpašo ķīmiju, kas izveidojas aktrises un režisora radošajā partnerībā.

Šajā lekciju ciklā iekļautas sešas izcilas filmas un personības – Katrīna Denēva, Žanna Moro, Hanna Šigula, Simona Siņjorē un Adina Mndlova. Lekcijas par ievērojamajām aktrisēm lasa kinokritiķi Dita Rietuma, Daira Āboliņa un Normunds Naumanis, kinorežisors Dāvis Sīmanis un kinozinātnieks Viktors Freibergs.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu