Stingrāk uzraudzīs tīrību Rīgā • IR.lv

Stingrāk uzraudzīs tīrību Rīgā

21
Edijs Pālens, LETA

Stendos pie parkiem un rotaļu laukumiem skaidros suņu īpašnieku tiesības un pienākumus

Rīgas pilsētas teritorijā izvietos informatīvus stendus, kuros skaidros suņu īpašnieku tiesības un pienākumus, vēsta aģentūra LETA.

Rīgas domē pārrunāti pilsētas sabiedriskās kārtības un teritorijas uzkopšanas jautājumi. Īpaša uzmanība tika pievērsta suņu īpašnieku nolaidībai, nesakopjot dzīvnieku dabisko vajadzību kārtošanas vietas.

Pašvaldības policijas un administratīvo inspekciju darbiniekiem uzdots stingri sekot teritorijas uzturēšanai un apsaimniekošanai, Mājokļu un vides departamentam – izvietot informatīvos stendus pilsētas apstādījumos, pie bērnu rotaļu un sporta laukumiem, kā arī izplatīt iedzīvotājiem bukletus, kuros tiktu skaidroti suņu īpašnieku pienākumi un sodi par iespējamajiem pārkāpumiem.

Pašvaldības policijai lūgts izvērtēt nepieciešamību papildināt Rīgas domes saistošos noteikumus.

Sanāksmē pārrunāti arī iespējamie soļi suņu reģistra ieviešanai un suņu pastaigu infrastruktūras izveidei – veidot piemērotus pastaigu laukumus, izvietot tajos mēslu savākšanas maisiņus, urnas.

Ministra kabineta noteikumi paredz, ka mājdzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mīluļa ekskrementus, taču praksē dzīvnieku turētāji šos noteikumus bieži neievēro. Rīgas Pašvaldības policija pērn noformējusi 175 administratīvā pārkāpuma protokolus par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu, taču policija suņu un to saimnieku kontrolei nevar atvēlēt papildresursus.

Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu paredzēts brīdinājums vai naudas sods fiziskām personām līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām – līdz 500 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. Ja līdzīgi pārkāpumi izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, soda apmērs var dubultoties. 

Rīgas domes saistošie noteikumi paredz, ka nekustamā īpašuma teritorijas sakopšanu, apstādījumu uzturēšanu, nepieļaujot būvgružu un atkritumu uzkrāšanos, nodrošina teritoriju īpašnieki, valdītāji, pārvaldnieki vai nomnieki. Lai pēc ziemas perioda pilsētas teritorijas izskats būtu atbilstošs no higiēnas un ētikas viedokļa, ir jāpievērš pastiprināta uzmanība teritorijas sakopšanas noteikumu izpildei, sanāksmes laikā uzsvēra domnieki. Tiesa, noteikumu prasību izpildi kontrolē vien 18 administratīvo inspekciju inspektori.

Komentāri (21)

jessdrthomas 16.03.2011. 08.50

Man tomēr šādi “stingrāk uzraudzīs” pekstiņi izraisa smīnu.

Tajā pašā suņu saimnieku iecienītajā Rīgas Ziedoņdārzā, kur tagad “stingrāk uzraudzīs”, lai tiktu savāktas suņu kakas, regulāri tiek piekauti cilvēki, viens otrs arī nosists. Tūliņ jau uz nebēdu sāksies parka žūpošanas sezona, nerunājot par netālajām Asara, Lienes ielām, kuras apsēdušas policijai neredzamās prostitūtas.

Un tagad “stingrāk uzraudzīs” suņu kakas… wow!

+3
0
Atbildēt

0

Aleksandrs 16.03.2011. 11.38

Un benčiku izmetējus un tos, ka nevar davilkt līdz miskastei, ko tad ar tiem darīs??? Mani tas pat vairāk kaitina jo s***ds pēc pirmā lietus tad pazudīs, bet visa tā plastmasas dranķība- maz ticams.

+1
0
Atbildēt

0

Ieva 16.03.2011. 11.38

Ir jau gan tā suņmānija epidēmijas apmērus sasniegusi. Ar grafiti apķēzītie nami, un suņu mēslu pilnās ielas ir Rīgas vizītkarte. Tūlīt tam pievienosies arī nepļautie zālāji.

Mēs tā rūpējamies par savu sunīti, ka pērkam speciālus konservus, vedam pie friziera, veterināra un psihologa, bet mana sunīša mēslus gan lai vāc citi..

P.S. atceros, kaut kad bija runa par suņu nodokli. Mērķis bija cēls, savākt līdzekļus pastaigas laukumu celtniecībai. Kā tur beidzās?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu