Komisiju Vilnīša atbilstības vērtēšanai vadīs Kalnmeiers • IR.lv

Komisiju Vilnīša atbilstības vērtēšanai vadīs Kalnmeiers

26
Andrejs Terentjevs, F64

No valdības komisijā deleģēs strādāt tieslietu ministru Štokenbergu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības amatam izvērtēšanas komisijas vadību plānots uzticēt ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, vēsta aģentūra BNS.

Premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes apliecināja, ka otrdien valdība lems par komisijas izveidi. Tās vadību plānots uzticēt Kalnmeieram, bet no valdības darbam komisijā tiks deleģēts tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (SCP, “Vienotība”).

Uz jautājumu, vai premjera rīcībā ir tāda informācija, kas liecina par to, ka Vilnītim būtu jāatstāj amats, Dombrovskis norādīja, ka to vērtēs komisija. “Iespējamie pārkāpumi, kas ir atspoguļoti [ģenerālprokurora ziņojumā], manuprāt, ir pietiekami nopietni, es tos nevaru komentēt, jo tie ir klasificēti,” atzina Dombrovskis. “Tālākais jau ir komisijas rokās,” piebilda premjers. Neesot vērtēts  arī jautājums par Vilnīša atstādināšanu no amata komisijas darbības laikā.

Jau vēstīts, ka Kalnmeiers vēstulē premjeram norādījis, ka, izvērtējot Ministru prezidentam un Ģenerālprokuratūrai iesniegto KNAB darbinieku sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām, Ģenerālprokuratūra ir secinājusi, ka ir pietiekams pamats KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai.

Vēstulē Ministru prezidentam ģenerālprokurors atbilstoši likumam “Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju” un attiecīgajiem Ministru kabineta noteikumiem ierosināja valdībai izveidot komisiju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai. Tās sastāvā iepriekš tika minēts ģenerālprokurors vai viņa norīkots virsprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Ministru kabineta deleģēts ministrs un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Komisiju vadītu ģenerālprokurors vai viņa norīkots virsprokurors.

Komentāri (26)

PeterisJur 15.03.2011. 12.18

Arī godavīru Vilnīti mēģina noņemt no ceļa. Cilvēki tiek aicināti ziedot apmelotā Vladimira Vaškeviča atbalstam ziedotvashkevicham.narod.ru. Nepametīsim kontrabandas apkarotāju Vladimiru grūtajā brīdī vienu. Lūgums palīdzēt arī mājas lapas ziedotvashkevicham.narod.ru popularizēšanā, no daudziem resursiem tā viennkārši tiek dzēsta (domājams pie vainas tie vilkači no KNAB), patreiz Vladimiram saziedoto līdzekļu apjoms ir ļoti neliels. Lūdzu ielieciet šo adresi savos blogos, nosūtiet draugam pa e-pastu un ielieciet komentāros, lai mēs kopīgi varētu palīdzēt Vladimiram grūtajā brīdī.

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 15.03.2011. 09.06

… nu tad beidzot kritiis teepistu kretiiniskaa izdarriišanaas ar šo tiesiibsargaašanas instituuciju , tikai nekas labaaks jau muus negaida jo lietas kaarto smagajos noziegumos apsuudzeetais Ventspils Minhauzens , kurš vienmeer izlauzis sev ceļu pie šiis iestaades vadiitaaju kandidatuuras apspriešanas , šoreiz jau pavisam legaali , blakus premjeram , ne kaa agraak tikšanaas uz lielceļa …

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu