Igaunijā bāreņu nama ugunsgrēkā 10 bojāgājušie • IR.lv

Igaunijā bāreņu nama ugunsgrēkā 10 bojāgājušie

18
Foto: Scanpix/Postimees

Igaunijā pirmdien izsludināta sēru diena

Igaunijas pilsētā Hāpsalu svētdien aizdedzies nams, kurā mīt bērni bāreņi ar īpašām vajadzībām, vēsta Igaunijas Sabiedriskā televīzijas un radio raidsabiedrība (ERR). Sākotnējās ziņas liecina, ka bojā gājuši 10 nama iemītnieki, daudzi ievietoti slimnīcā, informēja Rietumu Igaunijas glābšanas centra pārstāvis Viktors Sāremets.

Aculiecinieki stāsta, ka bāreņu nama ēku piejūras pilsētā, kurā ir ap 10 tūkstoš iedzīvotāju, liesmas pārņēma svētdien ap pulksten pustrijiem pēcpusdienā. Pēc vietējās avīzes ''Lääne Elu'' ziņotā, uguns koka namā izplatījās ļoti strauji, un drīz sagruva mājas nesošā vidusdaļas konstrukcija.

Laikraksts ''Postimees'' vēsta, ka bāreņu namā dzīvoja ap 40 bērnu ar smagiem un nopietniem veselības traucējumiem. Viņus aprūpēja 37 darbinieki. Pēc aģentūras BNS ziņām, ugunsgrēka brīdī ēkā bija 37 bērni un deviņi audzinātāji.

Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess izteicis līdzjūtību par notikušo traģēdiju un 21.februārī izsludinājis valstī sēru dienu.

Līdzjūtību kaimiņvalstij, bojāgājušo tuviniekiem sakarā ar notikušo traģēdiju paudis Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Komentāri (18)

raimonds_bossltd 20.02.2011. 21.36

Traģēdiju vēl drausmīgāku vērš tas apstākļis, ka bojāgājušie ir dzīves pabērni.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu