Ādažu mērs Breidaks iesniedzis skaidrojumus VARAM • IR.lv

Ādažu mērs Breidaks iesniedzis skaidrojumus VARAM

20
Ādažu novada domes mērs Normunds Breidaks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Pašvaldību tur aizdomās par mantas izšķērdēšanu saistībā ar ēku “Gaujas centrs”

Ādažu novada mērs Normunds Breidaks otrdien iesniedzis paskaidrojumus vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) par domes rīcību ar mantu un finanšu līdzekļiem, aģentūrai BNS apstiprināja Breidaks.

Ministrs iepriekš paziņoja, ka meklēs likumīgu veidu, kā Breidaku no mēra amata atbrīvot. Breidaks savukārt ir apņēmies meklēt risinājumu uzņemtajām pirmpirkuma tiesībām par vērienīgo ēku “Gaujas centrs”. Viņš sacīja, ka tas tiks rasts mēneša laikā, esot iespējami vairāki varianti, par kuriem pašvaldībā notiks diskusijas.

2009.gadā Ādažu novada dome nolēma izmantot pirmpirkuma tiesības par vērienīgas ēkas “Gaujas centrs” iegādi, kas izmaksātu deviņus miljonus eiro. Pirmpirkuma tiesību izpilde ir atlikta uz nenoteiktu laiku.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) uzskata, ka pašvaldība nevarēja uzņemties šādas saistības, jo tam nebija finansējuma avota un pašvaldība nav spējīga uzreiz šādu summu samaksāt. 

2010.gada oktobrī tika sākts pašvaldības finanšu stabilizācijas process, un pērn decembrī tā saņēma finanšu stabilizācijas aizdevumu 681 tūkstoša latu apmērā, lai atmaksātu valsts budžetā aizņēmuma daļu, ko iepriekšējos gados nebija izmantojusi atbilstoši aizdevuma līgumos norādītajam mērķim. Janvāri pašvaldība pieprasīja vēl 470 tūkstošus latu aizņēmumu. 

Konstatējot iespējamo pašvaldības mantas izšķērdēšanu Ādažu novada domē, FM lūgusi tiesībsargājošās institūcijas vērtēt pašvaldības noslēgtos darījumus, kā arī atbildīgo amatpersonu rīcības likumību.

 

Komentāri (20)

Janka, Janic 15.02.2011. 14.47

ar neapbruņotu aci redzams , ka taisiits otkats un labi taisiits , vieta blakus Bojaaram deelam , … redz kaa saaka tie meeri birt aaraa peec Ventspils smagajos noziegumos apsuudzeetaa , tie meeru amati bijušajiem komoonistiem un komjaunekļiem izraadiijušies ļoti piemeeroti lai nonaaktu aiz resteem , jo iipaši kad tur bija viņu iistaa vieta peec 1990 . gada notikumiem , arii skaistaas frizuuras iipašnieks ,Gorbunovs pelniijis to pašu , jo bija satiksmes ministrs likteniigajaa Daimlera afeeras laikaa , kaa zinaams daļa kukuļa( 3 000 000ls ) iespruuda valdiibas iereedņu staigaatajos gaiteņos…

+1
0
Atbildēt

2

    Valdis Ādamsons > Janka, Janic 15.02.2011. 15.30

    Precizēju:
    “Daimler” kukuļošanas KNAB izmeklētāji konstatējuši, ka starpnieki nodošanai Rīgas pašvaldības amatpersonām saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,02 miljoni latu), aģentūru LETA informēja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.”, sk. rakstu “Baraņņiks…”
    Cik valdības ierēdņu koridoros, tas vēl pagaidām nav izgaismots presē, kaut gan…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 15.02.2011. 16.12

    iekavaas bija dots kopeejais kukuļa apjoms , no kura atleca arii valdiibas iereedņiem , par valdiibas iereedņiem jau tika mineets gadu atpakjaļ

    0
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 15.02.2011. 15.31

No kuras partijas tad ir tas Ādažu mērs Breidaks! ka tik ne no ZZS? Un ja tā, tad neticu, ka viņu atbrīvos, jo zemnieki, kā skolas puikas vienmēr kritīs par savējiem, kā to rāda piemērs ar zagli hūtaini!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu