Jaunos tarifus reklamē Ščipčinskim piederoša kompānija • IR.lv

Jaunos tarifus reklamē Ščipčinskim piederoša kompānija

43
Foto: Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

SIA "Repute" noliedz "Vienotības" kampaņas veidotāja atbalstu darījuma noslēgšanai

Lai arī Sabiedrisko pakalpojumu regulators tikai nākamnedēļ vērtēs valsts AS "Latvenergo" piedāvātos jaunos elektroenerģijas tarifus, uzņēmums jau uzticējis šo tarifu skaidrošanu medijos īstenot ar "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas organizatoru Ainaru Ščipčinski saistītai kompānijai  SIA "Repute", vēsta portāls "pietiek.com".

Ar Ščipčinski Ir.lv neizdevās sazināties, taču SIA "Repute" valdes locekle Iveta Antonišķe portālam "Nozare.lv" sacīja, ka Ščipčinskis nav iesaistīts uzņēmuma sadarbībā ar AS "Latvenergo".

"Aģentūra strādā neatkarīgi, līdz ar to kategoriski noraidu jebkādus minējumus par politisko ietekmi šī vai citu projektu ietvaros," paziņojumā medijiem norāda Antonišķe.

"Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs portālam nav varējis nosaukt precīzu summu, kāda atvēlēta šai reklāmas kampaņai, bet atzina, ka "Repute" par šo darbu varētu saņemt vairāk nekā 10 000 latu. Viņš par firmas saikni ar ekonomikas ministra pārstāvēto politisko spēku neesot bijis informēts un noliedz, ka līgums slēgts politiska lobija iespaidā. EM saikni ar "Vienotības" tēla veidotāju neatzīst arī ministrijā, kuras pārstāvji portālam skaidrojuši, ka ministrija mudinājusi energouzņēmumu informēt sabiedrību par plānoto tarifu maiņu, jo "sabiedrība nezina, par ko ir stāsts". Tas, kādiem līdzekļiem tas darāms, esot paša uzņēmuma izvēle.

"Repute" 45% daļu pieder firmai "MWG", kuras valdes priekšsēdētājs un vienīgais īpašnieks ir Ščipčinskis. Cita Ščipčinskim caur "MWG" pilnībā piederoša reklāmas aģentūra "McCann-Erickson Riga" veidoja 10.Saeimas vēlēšanu kampaņu apvienībai "Vienotība". Ščipčinskis pērnvasar jūlijā dažus mēnešus pirms vēlēšanām "Vienotībai" ziedojis maksimāli atļauto summu – 18 000 latu.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" jaunā tarifu sistēma izraisījusi pretrunīgu vērtējumu, jo cenu kāpums varētu ietekmēt vismaz pusi mājsaimniecību. Uzņēmums plāno no aprīļa ieviest jaunu tarifa aprēķina sistēmu – tā paredz, ka par pirmajām 1200 kilovatstundām (kWh) ik gadu būs jāmaksā pašreizējais tarifs – 8,25 santīmi par kWh. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh.

Pēc "Latvenergo" aprēķiniem, puse mājsaimniecību neizjutīšot tarifu izmaiņas. Ministrs iepriekš skaidroja, ka pamazām jāievieš progresivitāte tarifu aprēķināšanas sistēmā, nosakot augstākas cenas saimniecībām, kas vairāk patērē elektroenerģiju.

Komentāri (43)

odzina 11.02.2011. 16.48

kā var reklamēt to, kas vēl nav pieņemts?????? Vai tomēr sen zoodārzā jau ir pieņemts, tikai neviens vēl to nezina?????
Vai tiešam žīguri un kampari domā, ka cilvēki akceptēs bez ierunām tarifus, kas ir klaji negodīgi pret konkrētu patērētāju grupu (tiem, kas tērē 1000 mēnesī nevis gadā). Lai necer, ka nevērsīsimies ST.

+10
-2
Atbildēt

4

    egfoto > odzina 11.02.2011. 17.20

    Cik zinu, tad tev ir iespēja pirkt elektrību no Igauņiem.
    Kur problēma?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > odzina 11.02.2011. 17.18

    15. februārī SPRK notiks Kampara tarifu apspriešana. Varot piedalīties arī ierindas cilvēki.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > odzina 11.02.2011. 17.20

    Pareizi! Pieprasīsim ST noplēst MK sēžu zālē no sienas uzrakstu:”Viens likums, viena taisnība visiem” un sodīt MK ar 10 000 LVL par maldinošu reklāmu!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    mincitis888 > odzina 11.02.2011. 17.16

    Tāpēc jau tiek reklamēts, ka lieta nav tīra!
    Īstenībā, pretīga pēcgarša…melo gan bariss, gan kampars:( Tāda bērnu slimnīcas afēra V izpildījumā:(
    Ceru, ka cilvēki iesūdzēs Satversmes tiesā šos super truper “ekonomistus”!

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

ilze_zagare 11.02.2011. 16.56

Vai vēl nepieņemtam tarifam vajag reklāmu? Vai vispār tādu vajag?
Vai vajag veidot diferencētus tarifus, kurus pēcāk aprēķinot būs grūtības uzzināt reālo elektrības cenu?!
Man šķiet, ka šādu reklāmu es jau dzirdu iekš LR1 vai to sauc par atkārtotu informēšanu vai LE atmazgāšanas kampaņa?

+9
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 11.02.2011. 16.52

Kāpēc kāda stulba reklāma vēl vajadzīga – pērc un maksā vairāk latvieti, vai arī dzīvo alā :D Nav vēl tarifi pieņemti un cerams nepieņems arī ! Šo naudu varēja ziedot, lai uztaisītu vienu projektu, kā privātmājas aprīkot ar alternatīvo enerģiju un pasūtīt elektrības importu uz trīm pirkstiem, nevis vairot kkāda reklāmista bagātību….

Žurnālisti ko izrakuši par Vienotību arī, laikam kkas briest…

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu