Visi Jēkabpils uzbrucēji uz izmeklēšanas laiku apcietināti • IR.lv

Visi Jēkabpils uzbrucēji uz izmeklēšanas laiku apcietināti

15
Lita Krone, LETA

Apcietinātajam Koņuhovam bijušas 9,5 tūkstošu eiro parādsaistības

Visiem Jēkabpils spēļu zālē laupīšanas mēģinājumu veikušajiem uzbrucējiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, vēsta aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ir zināma visu piecu laupītāju identitāte – Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, specvienības "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa trešdien visiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Pāvels Hristoforidi un Babelis tika apcietināti tiesas zālē, bet pārējie trīs – neklātienē, jo aizturēšanas laikā tika ievainoti un patlaban ārstējas Jēkabpils slimnīcā.

Aģentūra LETA novērojusi, ka Babelis uz tiesu tika konvojēts ļoti liela izmēra biksēs, kas šļuka nost līdz pat apakšbiksēm, un basām kājām, kurās bija vien pludmales čības. Vedot uz tiesas zāli viņam uz acīm bija melns pārsējs.

VP priekšnieks Artis Velšs atteicās komentēt aizturēto personu konvojēšanu uz tiesu. Savukārt VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Šulte ar policijas preses pārstāves Zanes Maskaļonokas starpniecību norādīja, ka visas drēbes, kas aizturētajiem bija mugurā aizturēšanas brīdī, ir nodotas ekspertīzei. Parasti šādos gadījumos apģērbu un apavus atved piederīgie, savukārt, ja tas nav izdarīts, aizturētos apģērbj "ar to, kas pagadās".

Koņuhovs 2000.gadā uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, kopš 2001.gada kā kārtībnieks un inspektors strādājis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, kuras pakļautībā ir "Alfa". Viņa Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2009.gadu liecina, ka Koņuhova parādsaistības 2009.gadā veidojušas 9,5 tūkstošus eiro.

Žagars no 2002.gada līdz 2005.gadam strādājis Jūrmalas policijā, bet tad pārgājis uz Rīgas reģiona pārvaldi. Pēdējā pieejamā viņa amatpersonas deklarācija ir par 2009.gadu, un tajā Žagars norādījis, ka ir vada komandiera vietnieks.

Brāļi Hristoforidi strādājuši Tukuma policijā. Abi tikuši atstādināti saistībā ar kukuļņemšanas gadījumu. Deniss iepriekš ir arī notiesāts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā cietušais vīrietis kļuvis par invalīdu.

Babelis, kurš uzbrukuma laikā pildīja šofera pienākumus, vienīgais no laupītājiem nav dienējis policijā.
Jau ziņots, ka pieci bruņoti laupītāji otrdien uzbruka spēļu zālei Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt uzbrucējus bojā gāja viens policists, vēl divi ievainoti.

Divi no aizturētajiem ir specvienības “Alfa” darbinieki, savukārt vēl divi ir Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki, kas iepriekš jau atstādināti no pienākumu pildīšanas cita kriminālprocesa ietvaros.

Komentāri (15)

disassociative 26.01.2011. 17.03

Cik lielai jābūt naudas summai, lai pieci purni nestos no Tukuma, Jūrmalas vai Rīgas, kas to lai zina, no kurienes īsti, uz Jēkabpili darba laikā no rīta laupīt provinces spēļu zāli?! Vai tiešām visa Jēkabpils tur nospēlē savus sociālos pabalstus, ka tur tiešām ir, ko laupīt?

+3
0
Atbildēt

1

    Dite > disassociative 26.01.2011. 21.06

    padomaa logiski ka ir arii speelu automaati! un tajaa feeniksaa vinu ir diezgan daudz! un kaada tev starpiiba kaa Jeekabpiliesi teeree savas iztikas naudu!?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 26.01.2011. 19.35

… Ar katru gadu vairāk ir sajūta, ka dzīvojam kaut kur ASV

Nebūt nē! ASV ir likuma valsts. Latvija nav likuma valsts. Viens likums viena taisnība visiem? Smiekli nāk.

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 26.01.2011. 17.38

jaa un visi gul vienaa palata un tiesi pasreiz saskano savas liecibas..Latvijaa ir super izmekletaji.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu