Dombrovskis neprasīs Mūrnieces demisiju • IR.lv

Dombrovskis neprasīs Mūrnieces demisiju

157
FOTO: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Premjers neuzskata, ka ministrei politiski jāatbild par policistu dalību laupīšanā

Premjers Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība" ) uzskata, ka iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL, "Vienotība") nevajadzētu uzņemties politisko atbildību par šodienas notikumiem Jēkabpilī, jo "šis ir bezprecedenta gadījums" un ministrei jādara viss iespējamais, lai policijā šādi cilvēki vairs nestrādātu.

Dombrovskis otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem norādīja, ka iekšlietu ministrei šobrīd ir jāizmanto visas savas pilnvaras, lai pārskatītu personāla sastāva veidošanu Valsts policijā. "Notikušais ir ļoti negatīvi ietekmējis policistu prestižu, jo parāda to, ka policisti diemžēl ir arī noziedzīgās pasaules otrā pusē, " sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka "daudz nopietnāk ir jāizvērtē arī situācija "Alfā"".

Tāpat premjers noraidīja viedokli, ka iekšlietu ministrei atbildību vajadzētu uzņemties arī tādēļ, ka Iekšlietu ministrija nav līdz galam apstrīdējusi aizdomās par dalību kukuļņemšanu turētā policista lietu. "Tur ir bijis arī liels arodbiedrību spiediens, lai šos policistus atjaunotu amatā un tieši tas arī acīmredzot bija iemesls, kāpēc šis spriedums netika pārsūdzēts, " sacīja Dombrovskis.

Viņš izteica līdzjūtību bojā gājušā policista ģimenei, arī Valsts prezidents Valdis Zatlers izsaka līdzjūtību bogājājušā tuviniekiem

Valsts prezidenta preses dienestā Ir.lv informēja, – Zatlers uzskata, ka Iekšlietu ministrijā jāveic pilna notikušā izmeklēšana un jāprasa pilna atbildība no visu līmeņu amatpersonām.

Zatlers lūdzis ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru pievērst uzmanību Jēkabpils apšaudes izmeklēšanas kontrolei un informēt viņu par izmeklēšanas gaitu.

Jau vēstīts, ka otrdien Jēkabpilī notika bruņots uzbrukums spēļu zālei 'Fēniks". Četri no pieciem bruņotā uzbrukuma dalībniekiem ir policisti- divi no viņiem specvienības "Alfa" darbinieki, bet vēl divi iepriekš kādā kukuļošanas lietā atstādināti Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki. Mēģinot aizturēt laupītājus, nošauts viens policists, vairāki ievainoti.

Saistībā ar Jēkabpilī notikušo uzbrukumu uz laiku atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis

 

Komentāri (157)

mary75 25.01.2011. 16.39

Īstenībā, interesants ir Gruzijas variants, kur tika atlaista pilnīgi visa policija ar visu vadību, izņemot patiešām neaizvietojamus specialistus, un darbā pieņemti jauni cilvēki, sistēmaas nesamaitāti, kuriem maksā Gruzijas apstākļiem pieklājīgu algu, bet, izvirza arī augstas prasības, kontrolē, arī uz melu detektoriem, taisa provokācijas, un par mazākiem parkāpumiem atlaiž no darba un stingri soda.
Latvijā situācija policijā gan tik traka, kā bija Gruzijā, nav, manuprāt, Latvijas policija visumā strādā apmierinoši, kontekstā ar citām struktūrām.
Kā var prasīt ideālu darbu no vienas atsevišķas struktūras, ja visās valsts struuktūrās un ministrijās valda bardaks, izšķērdība, nelikumīgi naudas tēriņi, utt, bet neviens neprasa. lai atkāpjas citi ministri.
Te būtu jāuzdod daudzi jautājumi Sūnam, uz kāda pamata tika tā aizstāvēti aizdomās turamie policisti, un vai Sūnam neliekas, ka bojā gājušā policista dzīvība ir arī viņa līdzatbildība?

+24
-3
Atbildēt

7

    piziks > mary75 25.01.2011. 19.04

    Bail no PLL un SC? Tad priekš bija varu no grīdas celt, kad pie kājām nomesta bija? :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 25.01.2011. 17.40

    @ezm
    OK. Negodīgo ar lielo algu noķers. Atlaidīs. Ko liks vietā? Jaunu negodīgo vai celtnieku ar 6.klasēm?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 25.01.2011. 17.23

    to dzeris49
    Gruzijas variants Latvijā neies cauri. Tavējie SC tūlīt sāks brēkt, ka valsts atbrīvojas no godīgiem un pašaizliedzīgiem “profesionāļiem” un viņu līdzdalībnieki PLL skaļi piebalsos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    vilcēns, madarīnmeit > mary75 25.01.2011. 17.28

    Tā būtu pareiza un efektīva sistēma: noteikt pieklājīgu algu un tai pašā laikā stingru kontroli. Tas atmaksātos daudz vairāk nekā šķiet, skatoties budžeta tabulās, jo tagad daudz lielākas summas vienkārši aiziet valstij garām pa taisno negodīgu policistu kabatās (kaut vai – vai tad pēkšņais noķerto dzērušo velosipēdistu skaita pieaugums neradīja nekādus jautājumus par korupcijas mērogiem IeM?).

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    malinens > mary75 25.01.2011. 17.21

    Sūnas darbības jauda vērsta pret noziedznieku izķeršanu policijas vidū.
    Sūna darbojās pret ministres aktivitātēm.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 25.01.2011. 16.50

    Gruzijā jau vairāk tas bija ārējās drošības nolūkos arī, jo nodevēju bija pa pilnam, kas iztapīgi kalpoja lielajai kaimiņvalstij.
    Nezinu, cik tas ir reāli, bet būtu jānosaka stingra policijas priekšnieku atbildība un arī rotācija. Ja policijas priekšnieks nespēj vadīt savu komandu vai to dara neprofesionāli, tad viņam tur vietas nav. Policijai tomēr ir hierarhiska struktūra – līdz ar to vara un atbildība ir jāpārdala vienmērīgi pa vertikāli.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    vilcēns, madarīnmeit > mary75 25.01.2011. 18.16

    Tad, kad ir stingra kontrole, tad cilvēki raustās būt negodīgi. Tur, kur ir laba alga, parādās arī konkurence uz vakancēm. Tāpat arī, ja ir liela alga, to negribas viegli zaudēt.

    Bet ar mazajām algām diemžēl sanāk kā anekdotē – iedod pistoli vai zizli un tālāk grozies kā gribi.
    Ar entuziasmu vien tik liela sistēma ilgstoši noturēties nevar.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 25.01.2011. 16.23

Nezinuu, kaada ir policijas struktuura un attieciibas, bet, ja jau polichi nesaa uzplechus, tad, droshi vien, tuva armijai. Tadaa gadiijumaa par notikusho galveno atbildiibu nes policha – bandiita tieshais komandieris, vinjsh buutu jaatstaadina no ienjemamaa amata, jo vinjsh ir tieshi atbildiigs par notikusho, vinjam ir jaapaziist savi padotie personigi un jaazin uz ko katrs ir speejigs.
Kjuzha atstaadinaashana arii nav sameeriga, bet par Murnieces demisiju runaat, tas ir ljoti paarsteidzigi.
Ir citas epizodos, kuras Muurniecei, kaa iekshlietu ministrei, var paarmest – piemeeram, iesaistiishaas priekshveeleshanu kampanjaa, nezinju un baumas Naglas “kratiishanas” laikaa, emocionaalu nesavaldiibu, kad Afganistaanaa krita muusu karaviirs uc. Taadas ir ministra liimenja kljuudas, nevis ierindnieku shaudiishanaas.

+18
-4
Atbildēt

0

Inese Birzniece 25.01.2011. 18.28

Cepuri nost Jēkabpils policijas priekšā! Noziedznieki operatīvi aizturēti. Mūrniecei demisijai varētu būt citi iemesli (soda pārsūdzēšana par dienesta auto izmantošanu, Segliņa apbalvošana, neadekvāta reakcija Bauskas notikumos), nevis šodienas notikums.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu