Vaškevičam var nākties pamest darbu FM • IR.lv

Vaškevičam var nākties pamest darbu FM

9
Finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"). Autors: Raitis Plauks, F64

Ministrija varētu pārskatīt prasības valsts noslēpuma pielaidei, kuras ierēdnim nav

Jaunais finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") iecerējis izmaiņas savā ministrijā, līdz ar to no amata var nākties šķirties Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietniekam Vladimiram Vaškevičam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kā viens no iespējamajiem risinājumiem darba attiecību pārtraukšanai ar ierēdni varētu būt principu pārskatīšana prasībās par pielaidi valsts noslēpumam. Vaškevičam atbilstoša līmeņa pielaides nav.

Vilka preses pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai nesniedza skaidru atbildi par iespējamu Vaškeviča atlaišanu, tomēr neizslēdza, ka varētu tikt pārskatītas prasības pielaides piešķiršanai valsts noslēpumam. Pielaidi, piemēram, varētu prasīt arī departamentu direktoru vietniekiem, jo viņiem vadītāja prombūtnē jāveic papildu funkcijas.

Vilkam esot arī ļoti svarīgi, lai viņa vadītās ministrijas un VID ierēdņiem būtu nevainojama reputācija, jo šis jautājums esot būtisks attiecībās ar nodokļu maksātājiem.

Pēc plašas rezonanses kādreizējais VID ģenerāldirektora vietnieks un bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vaškevičs pērnā gada martā tika pārcelts un sāka darbu Finanšu ministrijā. Vaškevičs savu amatu VID zaudēja saistībā ar veikto dienesta reorganizāciju.

Rīgas apgabaltiesa patlaban izskata krimināllietu, kurā Vaškevičs apsūdzēts par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā, slēpjot savu patieso mantisko stāvokli. Vaškevičs neatzīst viņam izvirzīto apsūdzību.

Komentāri (9)

Una Grinberga 10.01.2011. 16.47

Tāpat kā sētnieki katru dienu tīra no sniega ielas, tāpat arī ministriem būtu jāattīra savu ministriju ierēdņu pulks. Lai cik arī skarbi tas nebūtu, ļoti daudzos gadījumos nekāds kaitējums valstij netiks nodarīts, jo atlaisto pievienotā vērtība ir nulle.
Jocīgākais, ka pie iepriekšējās ierēdņu griešanas tika atlaisti visi referenti, kas reāli lielāko darbu arī padara, kamēr vadītāji turpināja sēdēt savos krēslos. Tagad jāretina šie vadītāji/partiju ielikteņi.

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 10.01.2011. 16.42

Vai tiešām arī Vilkam ir “mugurkauls” un viņš ir spējīgs pieņemt valstij svarīgus lēmumus!

+8
0
Atbildēt

1

    ventis_mikuda > austrisv 11.01.2011. 08.27

    Vilkam ir mugurkauls un viņam ir arī smadzenes! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Santa Vanga 10.01.2011. 20.51

Beidzot ir kāds, kas uzdrošinājies izstumt šo neaizskaramo “mēbeli”. Gods Vilkam!

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu