Šosezon vairs nestartēs bobslejistu līderis Miņins • IR.lv

Šosezon vairs nestartēs bobslejistu līderis Miņins

24
Jānis Miņins. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas labākais pilots izlasi atstāj pēc konflikta ar treneri Prūsi

Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases treneri Sandi Prūsi šosezon vairs nestartēs, vēsta aģentūra LETA. Pats sportists portālam Delfi.lv atklājis, ka šāda soļa iemesls ir Latvijas ''bobsleja sabiedrībā valdošais terors''.

Ceturtdien Siguldā notika Latvijas izlases treniņbraucieni, taču Miņins tajos nepiedalījās. Īpaši sasauktā preses konferencē Prūsis solījis arī sportista dalību, taču viņš nav ieradies. Galvenais treneris žurnālistiem apstiprināja, ka Miņins šosezon, visticamāk, vairs nestartēs un nav iekļauts dalībai gaidāmajos Pasaules kausa posmos. Prūsis toties pauda cerību, ka Edgars Maskalāns, kurš atlikušajā sezonas daļā būs komandas pirmais pilots, pāris sacensībās ''iebrauks sešiniekā''.

Savukārt Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis preses konferencē paziņoja, ka Miņinam ''visas durvis uz izlasi nav aizvērtas'' un ''esam gatavi atkal uzsākt sadarbību''. Patlaban darba attiecības ar viņu pārtrauktas, un ''nopietna un konstruktīva saruna'' neesot notikusi, atzina Ekmanis. Sportists neesot izpildījis ''pāris noteikumus'', skaidroja LBF vadītājs.

Pats Miņins garā atklāsmē portālam Delfi.lv skaidrojis, ka uz šādu soli viņu pamudinājusi gadu gaitā piedzīvotā bobsleja izlases treneru neizpratne. "Konflikts jau brieda sen. Vienkārši tagad viss tas terors "piegriezās". Kā savādāk justies sportistam, kuram četrus gadus baksta, ka esi slikts, ka slikti strādā treniņos, bet viņš paņem un uzvar sacensībās, uzrāda trases rekordus. Un pēc tam vēl viņam saka, ka esi mēsls," rūgtumu neslēpa bobslejistu līderis.

Viņš apstiprināja, ka galvenais mērķis pēc kritiena olimpiskajās spēlēs bijis braukt Vankūverā, Vistleras trasē, ar kuru sākas Pasaules kauss. Taču treneris Prūsis intervijā pirms Jāņiem pārmetis Miņinam motivācijas trūkumu, lai arī viņš treniņos visu izpildījis, pat būdams traumēts. Sportists atgādina, ka arī 2007.gadā Leikplesidā pēc kritiena treniņā startējis ar smadzeņu satricinājumu, ieguvuši otro vietu, bet pēc sacensībām viņš nokritis bezsamaņā. Tieši Miņina un Prūša domstarpības metodēs, ar kādām dziedēt savainojumus un gatavoties sacīkstēm, bijušas viņu domstarpību katalizators.

Sportists noliedz, ka būtu apzināti izvairījies no dalības treniņos vai sacīkstēs, pārmetot renerim pārāk neiejūtīgu attieksmi un nevēlēšanos viņu izprast. Viņš savu nostāju tagad radikāli mainīt negrasās un neizslēdz iespēju startēt zem citas valsts karoga.

Gada sākumā bobslejistiem notika treniņnometne Siguldā, kurā arī Miņins nepiedalījās, raisot bažas, ka ir izslēgts no Latvijas izlases. Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaras visās piecās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus. Ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā, ziņo LETA.

Kā ziņots, Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās. Saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš, un pērn otrais pilots Edgars Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

Pasaules kausa piektais posms notiks nākamajā nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā. Savukārt pasaules čempionāts plānots februāra otrajā pusē Kēnigzē.

Komentāri (24)

dro 06.01.2011. 22.57

Līderis? Varbūt kādreiz bija, Aicināja balsot par TP, tagad gaida citu valstu piedāvājumus…

+2
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 07.01.2011. 09.46

žēl..Talantīgs džeks,bet Prūsim tomēr taisnība..ja ir viena komanda tad ir viena komanda..ņu nevar šitā nejēgā lekties lai cik talantīgs tu būtu..ja treneris saka ka jāpieliek fiziskais tad tak nevar vienkārši viņam parādīt vidējo pirkstu un teikt ka es te pats visu zinu,..ok..savāc sponsorus, uztaisi savu komandu vinnē Latvijas atlasi..un tad arī vari visus sūtīt d..st..kā piemēram Langens’..bet te tomēr federācija vāca naudu un komandu , cik lielu, tas gan cits jautājums..

+1
0
Atbildēt

0

marčiks 07.01.2011. 11.36

Vispār žēl, ka vēl vienam no retajiem sporta veidiem, kurā Latvija tradicionāli bijusi spēcīga, šobrīd ir ļoti neskaidra nākotne. Biatlons jau ir bedrē, kas tagad būs ar bobsleju? Ja Miņinam nespēs atrast pienācīgu aizvietotāju vai salīgt mieru, tad nevienam no strīdniekiem nebūs, ar ko lepoties.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu