Turpina mainīt SM pārraudzīto uzņēmumu vadību • IR.lv

Turpina mainīt SM pārraudzīto uzņēmumu vadību

25
Nils Freivalds. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Autotransporta direkcijas valdē iecelts Šlesera līdzgaitnieks Freivalds

Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien akcionāru sapulcē nomainījusi valsts SIA "Autotransporta direkcija" (ATD) un VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) valdē, vairākos amatos ieceļot ar jaunā ministra Ulda Auguļa (ZZS) pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem saistītus cilvēkus, ziņo biznesa portāls Nozare.lv.

Par jauno ATD valdes priekšsēdētāju iecelts ar Latvijas Zemnieku savienību (LZS) saistītais Normunds Narvaišs, par valdes locekli – bijušais SM valsts sekretārs Nils Freivalds, kurš parakstījis strīdīgo ''airBaltic'' akcionāru līgumu un kura darbību digitālās TV konkursā izmeklē korupcijas uzraugi.

Narvaišs bijis Latvijas Pasažieru pārvadājumu asociācijas valdes loceklis, SIA "Dobeles autobusu parks" valdes loceklis, savulaik kandidējis Dobeles domei no LZS. Freivalds bijis VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētājs, kur nostrādājis pusgadu un pēc profesionālo organizāciju sašutuma vēstulēm premjerministram bijis spiests amatu atstāt šogad augustā.

Freivalds SM valsts sekretāra amatā parakstījis pretrunīgi vērtēto "airBaltic" akcionāru līgumu starp Latvijas valsti un "airBaltic" vadītāja Bertolta Flika uzņēmumu SIA "Baltijas aviācijas sistēmas". Savulaik Freivalds Ekonomikas ministrijā bijis Enerģētikas departamenta direktora vietnieks.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deleģētā ministra Auguļa vadītā SM atsaukusi no ATD valdes priekšsēdētāja amata Andri Lubānu, no valdes locekļa amata – Juri Griķi. Darbu ATD valdē gan turpina "Vienotības" pārstāvja Edgara Jaunupa tēvs Modris Jaunups.

Ceturtdien veiktas izmaiņas arī LGS valdē – no tās atsaukti Artūrs Bergholcs un Vadims Prudņikovs. Jaunie valdes locekļi ir Edmunds Kancēvičs un Artis Birkmanis. Kancēvičs strādājis AS "Latvijas gāze", Datu valsts inspekcijā, LGS, "Latvijas valsts ceļos". Savukārt Birkmanis bijis vadošos amatos AS "Latvijas Biznesa banka", SIA "Nord/LB līzings", AS "Nord/LB Latvija", AS "Hansabanka". LGS valdē darbu turpina Elmārs Švēde, Dāvids Tauriņš, kurš ir valdes priekšsēdētājs, kā arī Baiba Broka.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šī gada 17.decembra. Ministrijā uzskata, ka jaunajiem jaunajiem valdes locekļiem ir gan atbilstīga profesionālā pieredze, gan zināšanas uzņēmumu vadīšanai. Savukārt ar iepriekšējām amatpersonām panāktas vienošanās par amatu atstāšanu.

No jaunās ATD vadības SM sagaida, ka tā uzlabos pasažieru sabiedriskā transporta pārvadājumu maršruta tīkla plānošanu, mazinot nelegālos pārvadājumus, un ieviesīs vienoto biļešu tirdzniecības sistēmu.

Jau vēstīts, ka trešdien par Starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju iecelts pašreizējais Valsts darba inspekcijas direktors, ar ZZS saistītais Arnis Luhse, valdes locekļu amatos iecelti Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis.

Komentāri (25)

Krista 16.04.2015. 22.46

Pirms atbalstīt jelkādu bērna pārvietošanu no ierastās vides vai šķiršanu no vecākiem, lai cik nepareizi viņi arī būtu, izlasīsim un padomāsim: http://www.matrony.ru/9-dney-bez-mamyi-istoriya-malenkogo-dzhona-foto/#ixzz38NQ32IPm

Tās bija viņa tikai 9 dienas, kuras atstāja neatgriezeniskas sekas.

+3
-1
Atbildēt

0

Guncītis 16.12.2010. 17.00

izskatās ka lembis nolēmis paturēt šlesi īsā pavadiņā. No nekā padarīja viņu par sev noderīgu. Tagad lembim viens priekšā klanītājs vairāk.

+1
0
Atbildēt

0

aldis_riekstins 15.01.2011. 19.04

Tik daudz raksta par izmaiņām valsts uzņēmumu valdēs un padomēs, ka jau vemt gribās. Visi šie amatos saliktie tautai ir pretīgi parazīti mūsu ķermenī. Vienīgā sevis aizsardzība ir to visu neredzēt, neklausīties, nelasīt. Neticu, ka mūsu tauta šos parazītus pēc amatu zaudēšanas aizmirsīs. Nedrīkst aizmirst. Viņi ir pelnīojuši tautas nosodījumu un izmešanu aiz dzīves borta. Simpātiskāk izskatās pat zagļi. Zagļi zog sev, šie tiem padevīgi tiem, kuri jau plīst pušu no sazagtā. Pretīgi! Ja dievs ir, tad viņi bez soda nepaliks.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu