Pārbauda arī LTV līgumu par futbola translāciju reklāmu • IR.lv

Pārbauda arī LTV līgumu par futbola translāciju reklāmu

49
LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Apšauba ar firmu RAP noslēgtā līguma atbilstību sabiedriskās TV interesēm

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sācis jaunu pārbaudi par vasarā noslēgto līgumu un līguma grozījumiem, ar ko uzņēmums "Reklāmas aģentūra Persona" (RAP) no Latvijas Televīzijas (LTV) iegādājās tiesības izvietot reklāmu un sponsoru norādes Pasaules kausa futbolā spēļu translācijās, ceturtdien raksta avīze "Diena".

Laikraksts lūdzis KNAB novērtēt, vai LTV amatpersonas nav rīkojušās prettiesiski, jo ''Dienas'' rīcībā nonākušajā LTV Revīzijas komisijas vadītāja Sergeja Kārīša ziņojumā secināts, ka līgums ar RAP sastādīts pretēji LTV interesēm.

Jūnija sākumā RAP, kas pēc pieejamajiem finanšu rādītājiem ir samērā necila firma, iegādājusies tiesības izvietot reklāmu un sponsoru norādes futbola spēļu translācijās. Sākotnēji līguma summa bijusi 133 000 latu, pēc nepilna mēneša līgums grozīts un summa samazināta līdz 67 000 latu.

Līgums devis LTV tiesības pašai piesaistīt reklāmdevējus un samazināt līguma summu, taču, ja šīs tiesības izmantotas, nav skaidrs, kāpēc summa samazināta tieši par 65 000 latu, jo LTV iesniegtajā finanšu pārskatā par projektu citu reklāmdevēju iemaksātās summas veido 87 000 latu, izpētījis laikraksts.

Turklāt lielākā daļa no summas, kas RAP bija jāmaksā par iegādātajām reklāmas laika pārdošanas tiesībām, nav samaksāta. Ziņojums liecina, ka RAP palikusi parādā LTV 47 000 latu un vēl nebija nomaksājusi visus līgumā paredzētos maksājumus, kad ar to jau noslēgts jauns līgums par ekskluzīvām tiesībām pārdot reklāmas laiku hokeja klubu "Rīgas Dinamo" un "Rīga" spēļu translācijās. Tas gan vēlāk, kad par to sāka interesēties KNAB, tika lauzts.

Jau vēstīts, ka KNAB pēc pārbaudes par reklāmas laika pārdošanu hokeja translācijās vēstulē Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) norādīja, ka saskata pārkāpumu, taču tālākas darbības atstāja NEPLP ziņā. Padome pārkāpumus nesaskatīja.

LTV vadītājs Edgars Kots uzskata, ka ir rīkojies LTV interesēs, taču rakstiskās atbildēs "Dienai" plašu skaidrojumu par darījumu nesniedzot. Uz jautājumu, kāpēc šī gada 1.jūnijā noslēgtais līgums grozīts pēc nepilna mēneša, samazinot summu par 65 000 latu, Kots nevarot atbildēt, jo nesaprotot, "par kuru līgumu un kādiem līguma grozījumiem jūs interesējaties".

Tiesības tirgot reklāmas laiku spēļu translācijās LTV esot izlēmusi pārdot, jo laikā, kad tās tika pārraidītas, LTV Tirgvedības daļa vēl neesot atradusi iespēju šo reklāmas laiku pārdot. Brīdī, kad slēgts līgums par reklāmas laika pārdošanu hokeja translācijās, RAP vēl neesot bijusi parādā LTV, bet tagad LTV vērsusies pret RAP par nesamaksātās parāda summas piedziņu.

Savukārt Valsts kontrole (VK) pievērš pastiprinātu uzmanību LTV NEPLP finanšu pārskata revīzijā, ziņo aģentūra LETA.

Komentāri (49)

aivarsk 14.04.2015. 00.20

Riktīgu pendeli tu man dabūtu! Kā vecis! Nekāda seksisma :)

Man arvien vairāk sāk likties, ka šīs pasaciņas “iz dzīves” raksta kāds noslienājies apresnējis homo tēvainis, kurš gūst baudījumu kulakā no tā, kā mēs te satraucamies par šo idiotismu :)

+10
-4
Atbildēt

9

    tara > aivarsk 15.04.2015. 00.02

    …nav vērts tērēt laiku un enerģiju uz IRa komentētājiem. Viņus tikai zārks izmainīs. Jādomā par to, lai nākamās paaudzes tiktu audzinātas ar cieņu pret sievieti.

    Patiesībā tās ir WW2 sekas. Kompartija psrsā pēc kara noņēma visu atbildibu no vīrieša kā tāda, lai atražotu tautu. Vīriešu bija maz pēc kara palicis…par morāli neviens nedomāja. Tā nu šī attieksme no vīriešu puses ir saglabājusies līdz mūsdienām, ko spilgti parada IR vīriešu??? vai labāk teiksim bikšaino kārtas pārstāvji. Bausli Tev nebūs iekārot sava tuvākā sievu, kalpu, kalponi, lopu, nedz ko citu, kas tam pieder, viņi neievēro un nekaunās par to…

    Daļa vainas ir arī sievietēs, kuras šos lopus ir audzinājušas… Cieņu pret sievieti var ieaudzināt tikai ģimenē. Ja tur tās nav, nekādi likumi nelīdzēs.

    Manuprāt vienīgā izeja ir vairāk stāstīt par gadījumiem, kad sievietes ir pratušas par sevi pastāvēt un dot padomus ko darīt konkrētās situācijās.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    tara > aivarsk 15.04.2015. 11.11

    To tu pajautā viņiem, es nepiederu ne pie vieniem ne otriem.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    tara > aivarsk 15.04.2015. 12.08

    to klusais

    …un kā tad tas viss iet kopā ar to , ka nez kādā sakarā kā izrādās līdzīgas problēmas ir ne tikai ex-PSRSā ? :) Un cik var saprast no raksta uz kuru ir norāde , tad darbā no uzmākšanās cieš ne tikai isevietes , bet vīrieši arī …

    ________________________________

    Tur jau tá lieta, ka vispirms ir jānodefinē, ka konkrētā problēma pastāv. Tava attieksme, diemžēl, no paša sākuma bija vnk pasmieties, sak ko tu te muldi…

    psrsā valdīja bezdievība…sekas tam – kur ņemt morāles standartus? Tādu vnk nav.Kam vara, tas dara ko grib un paliek nesodīts. Cietušie klusē un pat vairs necer uz JUSTICE.

    Vakareiropā ir cits stasts – baznīcas tukšas, jo ļaudis ir spiesti strādāt arī svētdienās, ja iebildīsi…zaudēsi darbu. Alkatība, dzīšanās pē peļņas ir otra galējība. Zūd morāles standarti, pieaug vardarbība. Simple

    Tu esi it kā izglītots cilvēks, bet nespēj salikt kopā lietas, kas citiem ir pašsaprotamas. Tātad vienīgais risinājums ir RUNĀT (nevis apsmiet un paslaucīt visu zem paklāja)!

    Tieši to mēs pašlaik arī darām…runājam par problēmu…

    Tādēļ lūdzu maini savu attieksmi un izrādi kaut nedaudz empātijas tiem, kuri ir zaudējuši darbu (vai kā citādi cietuši) vai arī zobus sakoduši pacieš visu un dzer kādas nervu zāles, jo citādi jau to izturēt nevar…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > aivarsk 15.04.2015. 14.50

    tara – tātad pieņemsim ,ka konstatējām , ka problēma pastāv . Tad sākam runāt , rakstīt , veidot sižetus u.t.t. un kā tas mainīs vidi ? Manuprāt nekā . Ja kas reāli var mainīt vidi , tad tikai paši nosacītie upuri ar savu attieksmi un reāliem stāstiem kā cīnīties pret to.

    Kapēc es smaidu par šāda veida rakstiem … tapēc , ka manuprāt bieži vien problēma tiek makslīgi uzpūsta un problēma vairāk ir nosacītā upura galvā . Cilvēks ar noturīgu psihi tikai pasmejas par to visu . Ir kāds labs stāsts , ko man savulaik stāstīja par pārspīlētu uztveri – iet sieviete pa ielu un viņai ir saplīsusi zeķe , viņa jūtas ļoti neveikli un viņai liekas , ka visi uz viņu skatās , bet patiesībā viņas saplīsusī zeķe nevienu neinteresē . Pieļauju , ka labs psihologs iestellētu domāšanu tādās sliedēs, ka uz šādām problemām būtu nospļauties.

    Ja par morāles standartiem psrsā , tad – Komunisma cēlāju morāles kodekss (kr. моральный кодекс строителя коммунизма, angl. Moral Code of the Builder of Communism) – 1961. gada oktobrī PSKP XXII kongresā pieņemtajā partijas Programmā noformulēto ļeņinisma “komunistiskās morāles” principu apkopojums: “uzticība komunismam, mīlestība pret sociālistisko Dzimteni un sociālisma zemēm, apzinīgs darbs sabiedrības labā, katra cilvēka rūpes par sabiedriskās bagātības saglabāšanu un vairošanu, sabiedriskā pienākuma dziļa apzināšanās, neiecietība pret sabiedrības interešu pārkāpumiem, kolektīvisms un biedriska savstarpējā palīdzība, humānas attiecības un cieņa cilvēku starpā, godīgums un patiesīgums, morālā skaidrība, vienkāršība sabiedriskajā un privātajā dzīvē, savstarpēja cieņa ģimenē, rūpes par bērnu audzināšanu, nesamierināmība ar netaisnību, liekēdību, negodīgumu, karjerismu, ieraušanu, visu PSRS tautu draudzība, neieceitība pret nacionālo un rasu naidu, nesamierināmība ar komunisma, miera un tautu brīvības ienaidniekiem, brālīga solidaritāte ar visu zemju darbaļaudīm, ar visām tautām”.

    Ar ko slikti morāles principi ? :)

    Un kā tad ar šito ? ? ? – Vakareiropā ir cits stasts – baznīcas tukšas, jo ļaudis ir spiesti strādāt arī svētdienās, ja iebildīsi…zaudēsi darbu.

    Tiešām tik šausminoša aina ? Kurā valstī tā ir ? Masveidā vai reti izņēmumi ? :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > aivarsk 15.04.2015. 08.07

    tara – jā padalies ar pieredzi kā par sevi pastāvēt , lai tie bikšaino kārtas pārstāvji dabon trūkties :) Vairāk šādu vērtīgu rakstu kā šis un jaunā paaudze noteikti no tā ietekmēsies un bikšaino kārtas pārstāvju vīrišķā dzimuma atvases izaugs ar attiecīgo cieņu pret sievieti . Bet tie IR komentētāji tāpat jau drīz būs kapos un nav vērts viņus pāraudzināt … zudusī paaudze tā teikt :) :) :)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Normunds > aivarsk 15.04.2015. 10.29

    Kāpēc audzināt cieņu pret sievieti, nevis cieņu pret cilvēku? Sieviete nav cilvēks?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > aivarsk 15.04.2015. 11.42

    tara – ” Kompartija psrsā pēc kara noņēma visu atbildibu no vīrieša kā tāda, lai atražotu tautu. ” – un kā tad tas viss iet kopā ar to , ka nez kādā sakarā kā izrādās līdzīgas problēmas ir ne tikai ex-PSRSā ? :) Un cik var saprast no raksta uz kuru ir norāde , tad darbā no uzmākšanās cieš ne tikai isevietes , bet vīrieši arī …

    P.S. Atceros gadījumu no bērnības ( tas bija ap 1976-78 gadu ) , tepat Rīgā , Kalnciema ielā pie tilta , kur bija audējām kopmītnes , divas acīmredzot nogribējušās audējas bija paniekojušās piespiedu kārtā ar vienu rajona džeku … dzīvē gadās visādi …

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > aivarsk 15.04.2015. 18.33

    Es uzskatu, ka pa idiotam gadās abās pusēs, bet tas nav pamats runāt par seksismu! Pretējā gadījumā jālikvidē VISAS dzimumatšķirības.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > aivarsk 15.04.2015. 10.57

    Tara, kur tad tie sliktie vīrieši ņem tās labās sievietes, ar kurām laulību pārkāpt?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 16.12.2010. 13.09

Bet mēs jau nekad neuzzināsim patieso labuma guvēju RAP-ā. Pilnīgi bezjēdzīgi. Kamēr tādi koti LTV ir pie teikšanas, viena RAP-a vietā nāks cits un tad atkal cits, un atkal cits. Kaut kā taču vajag pārpumpēt LTV naudu uz pareizām kabatām.

+2
0
Atbildēt

0

klusais 14.04.2015. 09.21

Džeina Marija ir parādijusi pilsonisko drosmi un nekautrējas publiski runāt par šīm milzīgajām sabiedrības problēmām. :)

Es domāju , ka ir pienācis laiks likumdošanas līmenī risināt šo ļoti nozīmīgo problēmu. Pirmkārt vajadzētu noteikti izveidot pie Cilvēktiesību un sociālo lietu komisijas darba grupu , kas izstrādātu priekšlikumus , kā darba un sabiedriskās vietās cīnīties pret fizisku kontaktu un verbālu aizskarošu komunikāciju . Te noteikti vajadzētu sadalīt nodarījumus pēc izdarītā smaguma – teiksim piemēram vienkāršs skats acīs kā vieglākais un papliķēšana pa pēcpusi kā jau smags nodarījums. Arī verbāli lietojamos vārdus varētu graduēt pēc kādas skalas , kas noteiktu pārkāpuma apmēru.

Tālāk varētu sekot metodes kā fiksēt pārkāpumus. Tas nebūtu sarežģītākais , jo dzīvojam 21. gadsimtā . Pirmkārt veikalos, bāros, diskotēkās , birojos u.t.t. vajadzētu izvietot likuma kārtībā videonovērošanas ierīces ar audio ierakstu un nodrošināt to savienojumu ar speciālu IeM serveri , kas ierakstītu un saglabātu informāciju. Pašvaldība arī savā teritorijā publiskās vietās nodrošinātu sekojošu iespēju. Tas būtu par pamatu pierādījumu bāzei. Paralēli varētu arī automātiski riska zonās ar programmatūru analizēt vai kādam nepasaka ko nepiedienīgu vai neuzšauj pa pakaļu utml. modernās programmatūras varētu ļaut to fiksēt un tad kā ar radariem – fiksē pārkāpumu , nofotogrāfē , sistēma pēc datu bāzes atrod vainīgo un nosūta soda kvīti . Lai nerastos pārpratumui , tad jāveido savstarpējo attiecību reģistrs , kurā pēc abpusējas vienošanās ar elektronisku parakstu tiek apstiprināts , ko persona drīkst darīt – teiksim Andris ar Ievu elektroniski apstiprina, ka Andris drīkst pieskarties Ievai un saukt viņu konkrētos mīļvārdiņos …

Tādas lūk man domas un idejas izlasot sāpēm plosīto Džeinas Marijas rakstu :) :) :)

+6
-4
Atbildēt

4

    aivarsk > klusais 14.04.2015. 20.55

    Progresīvāk būtu aizliegt izrādīt dzimumpazīmes un ģērbties “kā sievietēm” vai “kā vīriešiem”. Visi ģērbjas vienādi un ir “persona”, nevis kungs vai kundze. Jāveic balsenes operācija vai kastrācija un sterilizācija, lai pēc balss nebūtu nosakāms dzimums.

    Ja tu nezini – vīrietis tas vai sieviete, tu nevari diskriminēt.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 14.04.2015. 21.06

    aivarsk – ADIDAS varētu dot savu artavu un visiem izdalīt vienādus trenniņtērpus … sievietēm, kurām daba devusi kuplas krūtis, lai neizceltos , valsts varētu finansēt krūšu samazināšanu … :)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Raicha > klusais 14.04.2015. 11.18

    Var jau vienkāršāk. Back to XIX century – pludmalēs – dalītas stundas, skolas pavisam nodalītas pēc dzimumiem, dažnedažādas izklaides vietas – arī…

    Un vēl jau paliek ģeniālākais no ģeniālajiem izgudrojumiem – musulmaņu BURKA.

    Bet ja nopietni – Nu f***, kad dažu neaudzinātu tēviņu izdarības beigs “piešūt” visam vīriešu dzimumam?!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 14.04.2015. 12.42

    LaLaLā – varētu sākt ar mazumiņu – Rīgas 3. ģimnāziju atjaunot kā meiteņu ģimnāziju un 2.ģimnāziju kā zēnu :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu