RD: “Nelieloties” varam teikt, ka pilsēta ir tīra no sniega • IR.lv

RD: “Nelieloties” varam teikt, ka pilsēta ir tīra no sniega

27
Raitis Plauks, F64

Ušakovs ar sniega lāpstu dosies uz kādu no daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem

Četru dienu laikā, kad galvaspilsētu pārsteigusi sniega vētra, ielu uzturēšanai iztērēts pusmiljons latu. Domē atturas vērtēt, vai tas ir daudz vai maz, skatoties uz padarīto un sniega kaudzēm pilsētā, bet uzsver – “nelieloties var teikt, ka Rīga ir ļoti tīra no sniega”, jo transporta kustība nav apstājusies, kā tas noticis citās Eiropas valstīs.

“Paskatoties uz citām Eiropas pilsētām, pēc sniega uzsnigšanas apstājas sabiedriskā transporta kustība. Mums satiksme nav tik intensīva, taču ir nodrošināts, lai tā funkcionētu un ielas būtu caurbaucamas,” saka pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Ielu uzturēšanai 2010.gadā novirzīti 9,5 miljoni latu, bet šobrīd atlikuši 250 000. “Pilsētā dzīve neapstāsies, naudu atradīsim,” pašvaldības pārstāvis atbildēja, vai ar 250 000 latiem pietiks līdz gada beigām. Iespējams, ka pietikšot “līdz ar nagiem”.

Vidauskis norāda, ka izmaksas rada ne tikai tīrīšana, bet arī tas, ka ziemas tehnikai ir jābūt kārtībā, kad nenotiek intensīva snigšana.

Ielu un tiltu tīrīšanas darbus Rīgā veic četri uzņēmumi, tostarp privātie, ar kuriem noslēgts līgums  uz konkrētu laiku. Pašvaldības uzņēmums a/s „Ceļu pārvalde” tīra Latgales priekšpilsētas ielas, SIA „Roadex” tīra Kurzemes priekšpilsētu, PS „CP Serviss” – Centra rajona, Vidzemes priekšpilsētas, Zemgales priekšpilsētas un Ziemeļu rajona ielas, bet brauktuves uz tiltiem uztur SIA „Rīgas tilti”.

Šodien Rīgā dienas vidū sniega tīrīšanā bija iesaistītas jau vairāk nekā 30 sniega tīrīšanas un savākšanas tehnikas vienības.

Rīgā joprojām saglabājas visbiezākā sniega sega – 35 centimetri.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien un naktī uz rītdienu sniegs vēl ir gaidāms, bet tad debesis skaidrosies un nokrišņi vairs nav gaidāmi, taču kļūs aukstāks. Naktī uz 16.decembri austrumu rajonos gaisa temperatūra būs no mīnus 18 līdz mīnus 23 grādiem, bet citviet Latvijā no mīnus 14 līdz 19 grādiem, savukārt dienā jūras piekrastē gaisa temperatūra var sasniegt plus 1 grādu, bet austrumu rajonos tajā pašā laikā gaidāms sals līdz mīnus 15 grādiem.

Mērs Nils Ušakovs sestdien rādīšot “priekšzīmi” un attīrīs no sniega kādu no pilsētas iekšpagalmiem, stāsta mēra preses sekretāre Anna Kononova. Šajā akcijā piedalīsies arī domnieki.

Kā BNS vēsta par Kononovas teikto, sestdien deputāti paši ar lāpstām tīrīs iekšpagalmus, lai ar savu piemēru veicinātu jauku tradīciju kopīgiem spēkiem rūpēties par pilsētu, un Ušakovs aicina arī citus Rīgas vīriešus sestdien piedalīties kopējā talkā.

Komentāri (27)

shefere 14.12.2010. 14.36

Jā, atkal sasmīdināja. Pat Vecrīgu, kur RD midzenis, nevar normāli izbrist un izbraukt, grūti iedomāties kas notiek nedaudz ārpus centra vai mikrorajonos. Draudzene tikko stāstīja, ka savu auto jau nu notīrot gan, bet no vietas nekur ar to tāpat izkustēt nevarot, un tas ir Ropažu ielā, kur nu vēl visi Zoliķi un Purčiki.Bet nu vismaz Rīgas Satiksmei navars, nav ļaunuma bez labuma.

+9
-1
Atbildēt

0

LAURIS 14.12.2010. 14.12

“No ielu uzturēšanai 2010.gadā atvēlētajiem 9,5 miljoniem latu šobrīd atlikuši 250 000 ”

Tas nozīmē,ka vismaz ar nākamo nedēļu neviens neko netīrīs? jo nauda būs iztērēta?

+4
0
Atbildēt

1

    ieva_firere > LAURIS 15.12.2010. 01.31

    Tādēļ jau Nils ies un pats to sniegu raks! :D

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 14.12.2010. 14.59

Tatad Bauskas iela nemaz neskaitās Rīgā. Es šorīt pa to nākot uz darbu, gandrīz nolauzu kaklu, tad mani gribeja sabraukt 23. autobuss un visbeidzot nācās riskēt ar dzīvibu, un tāpat kā citiem kājamgājējiem, izmantot tramvaja sliedes par ietvi. Privātie vēl kautkā savas teritorijas ir notīrījuši, bet Rīgas domes namiem piegulošās teritorijas nebija vispār tīrītas. Arī neviena sētnieka no rīta uz ielas neredzēju. Uz viņiem darba laiks neattiecas. Autobusam man naudas nepietiek, jo milzīgie nodokļi man paņem jebkuru iespēju tam atlicināt. Visu šo naudu saņem Rīgas pašvaldība, bet man, ejot pelnīt šo naudu, ir jālauž ārā kājas un līdz staklei jabrien pa kupenām. Ja jau nevar piespiest strādat sētniekus, tad tie tūkstoši speciālistu lai paši ņem rokā sniega lāpstas un iet tīrīt Rīgu.Bet nevajag nekaunīgi melot un apzagt nodokļu maksātajus.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu