Īsā laikā Valgā deklarējas 15 Latvijas iedzīvotāji • IR.lv

Īsā laikā Valgā deklarējas 15 Latvijas iedzīvotāji

23
Valsts Robežsardze, LETA

Valkas novada vadītājs to dēvē par skandālu

Valgā ir darbs, alga, ievērojami zemāki nodokļi, lielāki pabalsti par bērniem, lētāka iepirkšanās veikalos, visi medicīnas pakalpojumi gandrīz pie mājas durvīm, nevis pussimts kilometru tālaja Valmierā, tā “Latvijas Avīzei” saka Latvijas pierobežas iedzīvotāji, kas atsaukušies Valgas mēra aicinājumam deklarēties Igaunijā. Īsā laika posmā Valgā deklarējušies 15 latvieši. Valkas pašvaldība par to ir sašutusi. "Starptautiskajā praksē šādu aicinājumu varētu nodēvēt arī par skandālu," tā par kaimiņpilsētas kampaņu saka Valkas novada vadītājs Kārlis Albergs.

“Latvijas Avīze” raksta par Genādiju, kurš deklarējies Valgā pēc tam, kad izdzirdējis reklāmu radio. Valgā viņš īrē arī istabu. Janvārī viņš pirmo reizi Valgas domē aizpildīs ienākumu deklarāciju, tādēļ viņam no ienākumiem neatvilks nodokli no pirmās kronas. Ja ir Igaunijas pieraksts, tad 2000 kronas ar nodokli neapliek, viņš stāsta. Kā vēsta avīze, latvieši nezinot, cik sanākšot alga eiro, jo parasti nopelnīto naudu uz latiem nemaina. Tad esot jāzaudē kospumā. Nauda tiek tērēta vietējā lielveikalā.  

Valgas pašvaldības vadītājs Ivars Unts jautāts, vai aicinājums darīt labu kaimiņiem nācis no tīras sirds vai pamatā tomēr ir aprēķins Valgai iegūt kādu labumu, saka: "Mūsu nodoms nav, un to arī negribam, tagad pārvilināt Latvijas iedzīvotājus uz Igauniju. Taču, analizējot vismaz divsimt strādājošo Valgā un pierakstīto Valkā ieguvumus un zaudējumus, secinājumi bija skarbi. Ieguvums tikai viens – darbs. Pārējo: nodokļu atvieglojumus, dažādus Valgā pierakstītiem cilvēkiem nodrošinātus pabalstus un atlaides, medicīnisko aprūpi, šeit strādājošie latvieši var norakstīt zaudējumos."

Valgas mērs neslēpj, ka budžetā tas nozīmē vairāk naudas, ko novirza tieši infrastruktūras uzlabošanai. Arī latvietim taču patīk iet pa labiekārtotām ietvēm, atpūsties skaistos parkos un tamlīdzīgi, saka Unts.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs komentē, ka Valka ar tās iedzīvotāju deklarēšanos Igaunijā nepaliks nabagāka. Izvēle paliek cilvēku pašu ziņā, bet starptautiskajā praksē šādu aicinājumu varētu nodēvēt arī par skandālu, uzskata mērs. “Tā neglīti sanāk – vārdos esam viena pilsēta divās valstīs, bet darbos, kad "paša krekls tuvāks."

Komentāri (23)

lno 24.02.2015. 15.21

Labs raksts, tādēļ edge tik nemierīgs:)

+13
-2
Atbildēt

1

rinķī apkārt 26.02.2015. 21.37

Autorei cepums :) Bet, kas pie tā vainīgs, ka LR politiski aktīvā sabiedrība par Rīgas mēru ievēl LR ienaidnieku, kremlinu atbalstītāju, ka Jelgavā sēž Rāviņš, kurš izlamāja ukraiņu bēgļus par to, ka viņu meitu skolā piekāva tikai tādēļ, ka tā nemācēja bez akcenta runāt krieviski un tādā garā Latvijā viss notiek. Kā tas ir iespējams, ka kaut kādam Vešņakovam tiek dota iespēja ietekmēt LR iekšpolitiskos procesus, ka kaut kādam Vešņakovam regulāri tiek dota iespēja ” paust savu nostāju” latviski rakstošos un raidošos medijos? Kāpēc mēs savam ienaidniekam dodam šādas iespējas indēt mūsu info telpu? Un pārējiem viņa domu biedriem.

Atcerieties, kāda bija žurnālistu, politiķu utt reakcija tulīt pēc valodas referenduma? Maigi šļupsti, mēģinājums notikušo, ja ne tulīt aizmirst, tad vismaz nogludināt visas šķautnes, lai tikai neaizvainotu kādu.. Bet vajadzēja morāli ar šīs provokācijas izraisītājiem izreiķināties, izsmērēt gar sienu, nolīdzināt līdz ar zemi un ierādīt viņiem vietu pie parašas. Tieši tā, jo tikai tā viņi saprot dzīvi, tā ir viņu vērtību sistēma.

Tas, ka šobrīd kremlini gluži kā tāda bočūska pamazām norij 1918. gadā dibinātās LR neatkarībua, tās ir to latviešu nopelns, kuru rokās ir iespēja veidot sabiedrisko domu, attieksmi pret valsti, pret patriotismu, un pirmām kārtām pret nacionālismu, kā pozitīvu vērtību un tad arī rezultāts.

Ne jau Ušakovs ir tā ļaunuma sakne. Viņš ir tikai kremlins, citplanētietis, ar mūsu civilizāciju nesavienojama būtne, tā pat kā visa pārējā ” saskāņa”, bet ne jau saskaņa izveidoja situāciju, kurā Rīgas dome ir izspiedusi Rīgā no politiskās aprites Ukrainas valsts karogu, šo situāciju izveidoja LR pilsoņi, kuri piedalījās Rīgas domes vēlēšanās. Rīga ir labs piemērs ar kuru var uzskatāmi parādīt procesus ,kuri notiek visā Lativja’. Samierināšanās ar ļaunumu, tas Latvijā šobrīd notiek. Te pavisam nesen tika uzdots jautājums par to, kāda izveidosies latviešu dzīve stituācijā, kad Latvijas Republika kā nacionāla valsts vairs nebūs atrodama pasaules politiskajā kartē? Nereāla situācija? Man šķiet, pavisam reāla…

+10
0
Atbildēt

5

    Pelēkais Vilks > rinķī apkārt 03.03.2015. 14.22

    rinķī apkārt Autorei cepums :) Bet, kas pie tā vainīgs, ka LR politiski aktīvā sabiedrība

    =============

    Cepums pienākas! Protams! Bet kur paslēpusies Latvijas politiskā nācija? Zem sieviešu brunčiem

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 27.02.2015. 10.54

    Ne jau Ušakovs ir tā ļaunuma sakne.

    ————————————

    ļaunuma sakne ir viņa elektorāts – cilvēki kam, par spēju izvervelēt pāris vārdus latviski, tiek dāvināta pilsonība. Cilvēki, kas pēc Latvijas pases saņemšanas paziņo, ka viņi turpmāk ne vārda nerunās latviski. šovinistam, kurš pat neslēpj ko viņš darīs pēc pilsonības piešķiršanas, Petropavloskim nepiešķīra pilsonību, bet mūsu likumi tādam dod tiesības pārsūdzēt lēmumu un pat tikt līdz Strāsbūrai

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 27.02.2015. 11.03

    Rīgas vēlētāji ilgi un pacietīgi vēlēja par dažādiem latviskajiem spēkiem,izmēģināja visus no viena gala līdz otram,kamēr viņu izrīkošanās apriebās līdz brošai,tagad nav ko vainot vēlētājus,zivs pūst no galvas.Tāpat mūsu latviskajās partijās līdzās vienam īstam patriotam sēž divi pārkrāsojušies komjaunieši,kuri apmierina savas dabiskās vajadzības.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 27.02.2015. 10.49

    Atcerieties, kāda bija žurnālistu, politiķu utt reakcija tulīt pēc valodas referenduma? Maigi šļupsti, mēģinājums notikušo, ja ne tulīt aizmirst, tad vismaz nogludināt visas šķautnes, lai tikai neaizvainotu kādu.. Bet vajadzēja morāli ar šīs provokācijas izraisītājiem izreiķināties, izsmērēt gar sienu, nolīdzināt līdz ar zemi un ierādīt viņiem vietu pie parašas. Tieši tā, jo tikai tā viņi saprot dzīvi, tā ir viņu vērtību sistēma.

    ————————————-

    Vajadzēja ieviest latviešu valodu visās pašvaldību un valsts iestādēs. Tā vietā Vienotība jebkuram ierēdnim pieprasa krievu valodas zināšanas, lai padomju laika un jaunievestajiem kolonistiem nebūtu jāmācās valsts valoda.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > rinķī apkārt 27.02.2015. 09.43

    Ļoti precīzi pateikts!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

locus 24.02.2015. 14.45

Tieši tā, tādi “lienošie” bija 40. gadā un tādu ir pilns arī tagad. Bet tie, kurus paņēma no dzīvokļa un aizveda uz vagoniem – jā, nu daži no tiem tā arī palika notriekti zemē un vairs nepiecēlās. Bet lienošie tupina līst. Un lai lien!

+9
-2
Atbildēt

2

    edge_indran > locus 24.02.2015. 15.08

    ———-

    Jo Latvija “dziļāk Eiropā”, jo brantes skaļāk “vaimanā”.

    Rekrutē ārstus no Latvijas darbam Anglijā

    https://www.youtube.com/watch?v=nr2aJxi9Utg

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    locus > locus 24.02.2015. 15.16

    Jā, lai rekrutējas, bet Vidiņš kā strādāja Viļānos, tā strādās līdz mūža beigām. Var rekrutēties viskautkur, kaut vai Putina armijā.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu