NEPLP neplāno rīkot atkārtotu LTV vadītāja konkursu • IR.lv

NEPLP neplāno rīkot atkārtotu LTV vadītāja konkursu

14
Lita Krone, LETA

Padome pretendentus vērtējusi pēc nolikumā norādītajiem kritērijiem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) neplāno rīkot atkārtotu konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amatu, par ko bija jāspriež pēc tiesas lēmuma žurnālista Jura Millera sūdzībā par toreizējās Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļa Andra Mellakaula izteikumiem, vēsta aģentūra BNS.

NEPLP vadītāja vietniece Dace Buceniece pastāstīja, ka padome jau nosūtījusi Milleram vēstuli ar atbildi, kurā norāda, ka neredz pamatu atkārtota konkursa rīkošanai, jo konkursa komisija pretendentus vērtējusi atbilstoši nolikumā iekļautajiem kritērijiem – izglītībai, pieredzei, priekšstatam un plāniem par televīzijas attīstību. Līdz ar to Mellakaula izteikumi ģenerāldirektora izvēli nekādi neesot ietekmējuši un jauns konkurss nav jārīko.

Par Jura Millera sūdzību pagājušajā nedēļā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". Viens no Latvijas Televīzijas toreizējiem ģenerāldirektora amata pretendentiem žurnālists Juris Millers pierādījis tiesā, ka viens no toreizējiem NRTP locekļiem no Tautas partijas virzītais Andris Mellakauls konkursa gaitā viņu apmelojis, līdz ar to NEPLP būtu jālemj, vai jārīko atkārtots konkurss uz LTV ģenerāldirektora vietu.

Millera sūdzība un uz tās pamata ierosinātā lieta skatīta divās instancēs – Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmo Millera prasību noraidīja, jo viņa gods nav bijis aizskarts publiski, bet Millers spriedumu pārsūdzēja apgabaltiesā, panākot vienošanos ar Mellakaulu par nepatieso izteikumu atsaukšanu.

Mellakauls gan pēc raidījuma iznākšanas ēterā norādīja, ka viņam veltītie pārmetumi par melošanu ir nepatiesība un TV3 šis sižets būtu jāatsauc.

Patlaban LTV ģenerāldirektora amatā darbojas Edgars Kots.

Komentāri (14)

Aivars 13.02.2015. 02.28

Skarbi teikts,bet patiesi.Daudzi tādi “zaļie nelieši”Latvijā darbojas.Un nav jau tikai no padomju laikiem palikuši,ir daudzi kas tagad savervēti vai uzpirkti.Saņem savus jūdasa grašus un pakalpo Putinam- izzog un gremdē Latviju.Un atkārto Kremļa propogandu.Bet kopējais sabiedrības noskaņojums ir ka cilvēki negrib dzīvot kā Krievijā,grib kā Rietumos,tāpēc zaļajiem neliešiem paliek arvien bailīgāk.Baidās no atklātības.Pateiksim par katru tādu ko domājam,un viņu ietekme mazināsies !

+8
-1
Atbildēt

0

eltae 13.02.2015. 14.01

Iepriekšējās vēlēšanās izvirzot Lembergu par premjera kanddātu ZZS pārstāvniecību Saeimā dubultoja pateicoties vēlētājiem. Vēlētājs par ZZS nesaprot pat to, visvienkāršako, ka Lembergs par premjeru nevar būt , kaut vai dēļ viena iemesla, neraugoties uz apsūdzībām vai tiesas procesiem, pielaidi valsts noslēpumam, ja Latvijā arī nopirktu, ES un ASV noprotestētu.

+6
0
Atbildēt

0

andris Bērziņš 13.12.2010. 14.27

Klau, nu līdzīgi kā ir nerakstītā žurnālistu vienošanās, par MIS Latvijām un NLO nerakstīt, Juri Milleru varētu pasludināt par persona non grata un par visām viņa lēkmēm un tiesvedībām vienkārši, solidāri klusēt. IR taču atšķir sviestu no ziņas, vai ne?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu