Britu policija izveido "ļaundaru galeriju" • IR.lv

Britu policija izveido "ļaundaru galeriju"

16
Protesta akcijas laikā cietušais karaliskais "Rolls Royce". Avots: EPA/LETA

Laikraksts: Vardarbīgajos grautiņos Londonā piedalījušies arī anarhisti no Latvijas

Skotlendjards publicējis 14 jaunu cilvēku fotogrāfijas, kuri tiek meklēti saistībā ar grautiņiem aizvadītajā nedēļā Londonas ielās. Britu policija cer, ka sabiedrība palīdzēs viņus atpazīt.

"Mēs vēlamies, lai sabiedrība mums palīdzēt identificēt šos cilvēkus, kas var būt iesaistīti vardarbīgās akcijās, uzbrūkot policijas darbiniekiem, ēku, veikalu demolēšanā un logu izsišanā,” paziņojis superintendents Metjū Horns.

Britu mediji vēsta, ka Londonas ielās grautiņos piedalījušies arī vandāļi no Latvijas, raksta LETA. Laikraksta "Daily Mail" rīcībā esošā informācija liecina, ka anarhisti no vairākām valstīm savlaicīgi ieradušies Londonā, lai gatavotos grautiņiem.

Avīzes korespondents esot bijis liecinieks tam, kā kāds jaunietis no Latvijas nolauzis metāla stieni no nožogojuma un metis ar to policistiem parlamenta laukumā. Citi protestētāji žurnālistam teikuši, ka viņi ieradušies no Latvijas ar krāsu bumbām un dūmu granātām.

Jau ziņots, ka grautiņi Londonas centrā izcēlās ceturtdien. Pa ceļam uz teātri no vandaļiem cieta arī princis Čārlzs un viņa sieva Kamilla, kas brauca savā "Rolls Royce", kam tika izsists logs.

Plašas protesta akcijas izraisījis valdības un parlamenta lēmums 2012.gadā būtiski paaugstināt mācību maksu universitātēs.

Komentāri (16)

madzinators 12.12.2010. 15.41

Saucamajiem “vandāļiem no Latvijas” īpaši aktuāli cīnīties pret maksas paaugstināšanu māčībām universitātēs… (pārsmieties var!), tie jau nu īpaši alkst pēc mācībām… skumji, kad vandālisms kļūst par starptautisku nodarbi, un tas ir vienīgais, ko daži spēj!..

+7
-3
Atbildēt

0

ltvpanorama 12.12.2010. 15.12

nelaist šitos parazītus atpakaļ..turpat lidostā iebāzt reisā uz Tambovu

+4
-1
Atbildēt

0

buchamona 13.12.2010. 10.10

Ja shie pienjeemumi par Latvijas anarhistiem UK apstiprinaasies, tad vinju ~ portreti~ un vaardi un uzvaardi buutu LV jaatirazhee, la shie lopi kljuutu atpaziistami visiem.
Peedejais laiks LV ir saakt formuleet, kas ir vaarda un citas izpausmes briivibas demokraatiskaa sabiedriibaa un ar ko taas atshkiras no terorisma. Citaadi – peedeejaa laika notikumi un LV sabiedriibas attieksme pret tiem ziimee diezgan druumu bildi par mums

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu