Jūrmalas robeža jāšķērso stundu pēc caurlaides iegādes • IR.lv

Jūrmalas robeža jāšķērso stundu pēc caurlaides iegādes

12
Kaspars Krafts, F64

Dome iebraukšanas maksu nemainīšot, taču jaunā kārtība, visticamāk, nesīs papildu ienākumus

Turpmāk autovadītājiem Jūrmalas robeža būs jāšķērso stundas laikā pēc vienreizējās caurlaides iegādes. Kā vēsta LETA, to paredz Jūrmalas domes apstiprinātie saistošie noteikumi, kas regulē transportlīdzekļu iebraukšanu pilsētā.
Tādējādi talons vairs nebūs derīgs 24 stundas un par atkārtotu iebraukšanu Jūrmalā būs jāšķiras no vēl viena lata.

Vairāk tas skars tranzīta braucējus un nevis atpūtniekus, uzskata domē.

"Nopērkot caurlaides talonu, ar to būs jāiebrauc Jūrmalā vienu stundu pēc nopirkšanas. Pilsētas teritorijā varēs uzturēties, cik ilgi vien vēlas, bet nevarēs braukt iekšā ar veciem taloniem, kas nopirkti pirms gada," tā “LETA video” teica Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Viņš uzsvēra, ka iebraukšanas maksa nepieaugs, bet "LETA video" secina, ka līdzekļi, kas tiks gūti no caurlaižu pārdošanas, varētu pieaugt, jo par atkārtotu iebraukšanu Jūrmalā būs jāšķiras no vēl viena lata. Braukšanas maksu palielināt neatļāva Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Atvieglojumu iebraukšanai turpmāk nevarēs saņemt Babītes novada Babītes un Salas pagasta, Engures novada Lapmežciema pagasta iedzīvotāji, jo viņiem ir iespēja izmantot pilsētas apvedceļu.

Vairākas cilvēku grupas varēs saņemt atvieglojumus iebraukšanai Jūrmalā, piemēram, mediķi, kuriem noslēgts līgums par valsts finansētu ārstniecības pakalpojumu nodrošināšanu, Jūrmalas sporta klubu komandu licencētie dalībnieki, personas no organizācijām, kuras veic reliģiskās, labdarības vai sociālās aprūpes darbību.

Atļaujas iebraukšanai Jūrmalā tiks izsniegtas tikai tādām juridiskām personām, kuru Uzņēmumu reģistrā norādītā adrese atrodas un arī struktūrvienība reģistrēta Jūrmalā un transportlīdzeklis reģistrēts uz šīs juridiskās personas vārda.

Komentāri (12)

www.pearlytime.lv 02.12.2010. 21.38

Tas ir ļoti “iepriecinoši” visiem tiem, kam bērni ārstējas Vaivaru rehabilitācijas centrā. Tur ir patiesa nepieciešamība pieskriet no rīta n vakarā. Bet nu kas gan pie mums par bērniem domās, jo it īpaši tiem, kam visgrūtāk…

+6
0
Atbildēt

0

vilcēns, madarīnmeit 03.12.2010. 02.48

Tranzīts šeit velti piekabināts – uz Ventspils pusi parasti neviens nevelkas cauri Jūrmalai, ja var apbraukt. Tas ir domāts noslaukt naudu no tiem, kam sanāk braukt uz Jūrmalu vairāk par vienu reizi dienā.

+3
0
Atbildēt

0

vilcēns, madarīnmeit 03.12.2010. 02.23

“Nopērkot caurlaides talonu, ar to būs jāiebrauc Jūrmalā vienu stundu pēc nopirkšanas. Pilsētas teritorijā varēs uzturēties, cik ilgi vien vēlas, bet nevarēs braukt iekšā ar veciem taloniem, kas nopirkti pirms gada,” tā “LETA video” teica Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.
===
Ne visai saprotu šo. Talons bija derīgs 24h, kā varēja iebraukt ar gadu veciem taloniem? Tagad sanāk tieši otrādi – var pateikt, ka pirms gada nopirku talonu un neesmu no Jūrmalas braucis ārā, jo: “Pilsētas teritorijā varēs uzturēties, cik ilgi vien vēlas”, tik vien vajag, lai pie iebraukšanas nepārbaudītu. Varbūt runa nav par tiem taloniem, ko pērk pirms Lielupes tilta, bet kaut kur citur nopirktiem, jo tur pēc talona iegādes vienkārši nav citur, kur braukt, kā vien pāri tiltam Jūrmalā iekšā, kāda tur stunda?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu