Deputāti: Vilnīša plāns nesekmētu KNAB darbu • IR.lv

Deputāti: Vilnīša plāns nesekmētu KNAB darbu

32
KNAB priekšnieka vietnieki Alvis Vilks (K) un Juta Strīķe (L). Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Saeimas apakškomisijā augstos toņos diskutē par biroja turpmāko darbu

Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija, otrdien iepazīstoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša piedāvāto biroja reformu plānu, nonākusi pie vienprātīga secinājuma, ka piedāvātais modelis “neveicinās biroja darbu'', žurnālistus informēja apakškomisijas vadītājs Aleksejs Loskutovs.

Kā norādīja Loskutovs, saskaņā ar šo modeli esošās struktūrvienības “faktiski tiek iznīcinātas”, bet nav skaidrs, kas būtu to vietā, arī Vilnītis neesot spējis informēt, kā varētu notikt reformas, kas notiktu ar cilvēkiem un kā tas uzlabotu biroja darbu.

Apakškomisijas sēde notika aiz slēgtām durvīm. Kā novēroja Ir.lv, sarunas notika augstos toņos, īpaši skaļš bija virsprokurors Arvīds Kalniņš, kurš saskaities pameta komisijas sēdi. Žurnālistiem sēdē runāto viņš nevēlējās atklāt, vien norādīja – “ir nepatīkami, ka tiek pausti viedokļi bez analīzes”.

Savukārt KNAB priekšnieka vietnieki Alvis Vilks un Juta Strīķe žurnālistiem stāstīja, ka sēdes laikā izklāstījuši savu viedokli. Viņi atzina, ka saruna bijusi emocionāla. Strīķe atklāja, ka otrdien  premjerministram Valdim Dombrovskim (“Vienotība, JL) un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram iesniegs detalizētu informāciju par Vilnīša darbībām, kas traucē izmeklēšanas darbu. Viņa gan atturējās sīkāk atklāt, tieši par kādām darbībām ir runa, tomēr norādīja, ka informācija sagatavota juridiski precīzi. Viņa gan minēja, ka šo darbību skaits sasniedz 60 vai 70.

KNAB priekšnieks Vilnītis pēc sēdes žurnālistiem skaidroja, ka no sava plāna negrasās atkāpties, arī atmosfēra darbā tam neesot par pamatu. “Šobrīd ir divas atmosfēras KNAB. Viena, ko atsevišķas amatpersonas iznes uz āru un rada iespaidu par atmosfēru. Otra ir iekšienē, un iekšienē notiek darbs”.

Otrdien vakarā intervijā Latvijas Radio (LR) Vilnītis piesolīja, ka trešdien ierosinās jaunu disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Tas esot saistīts ar Vilka medijos pausto par Nacionālās drošības padomes sēdes lēmumu.

"Vilka kungs ir bijis jau masu medijos, un viņš ir atzinis, ka ir pārkāpis iekšējās kārtības noteikumus. Mana rīcība būs tāda pati kā pret visiem vai jebkuru darbinieku, kad tas tiks izvērtēts. Ierosināsim disciplinārlietu. Principā šie materiāli jau ir uz mana galda, rīt no rīta iepazīšos un varu pateikt – jā, disciplinārlieta tiks ierosināta. Izņēmumu nebūs," stingri paziņoja KNAB šefs.

Viņš esot konstatējis arī citus pārkāpumus KNAB darbinieku rīcībā. "To varētu saukt par [informācijas] noplūdināšanu, bet es to nesaucu savā terminoloģijā par plūdināšanu, bet par nelikumīgu informācijas ieguvi. Es par šiem faktiem jau esmu labu laiciņu informējis attiecīgās kompetentās iestādes, bet es vēl neesmu saņēmis atbildi," LR sacīja Vilnītis.

Komentāri (32)

mary75 23.11.2010. 16.01

Jāsauc lietas īstajos vārdos, Vilnītis KNAB nīcina ārā, pilda pasūtījumu, laikam īsā saitītē parādu vai vēl kā dēļ, nevis “nesekmē”.
Dariet, beidzot, kaut ko, lai no tā nopirktā vai iebaidītā klauna tiktu vaļā, un ar steigu!
Ir taču ziņas, ka viņš nopludina operatīvo informāciju utt., burtiski sabotē visu darbu!

+39
-3
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > mary75 23.11.2010. 17.08

    ņemot vērā Loskutova un Strīķes līdzdalību noziegumos KNABĀ, tad šīs amatpersonas no turpmākās sarunu gaistas būtu jāizolē.

    +4
    -29
    Atbildēt

    0

    vismantsk > mary75 23.11.2010. 17.44

    Normālā valstī noziegums ir korupcija, nevis korupcijas apkarošana.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

ievuliitis 23.11.2010. 16.20

“Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija, otrdien iepazīstoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša piedāvāto biroja reformu plānu, nonākusi pie vienprātīga secinājuma, ka piedāvātais modelis “neveicinās biroja darbu””
Lai kāda man būtu alerģija pret vārdu “vienprātība”, šoreiz tas patiesi priecē. Cik noprotu, komisijas darbā ņem dalību deputāti no visām Saeimas frakcijām. Maza cerībiņa uz Saeimas pozitīvu balsojumu.

+30
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 23.11.2010. 17.48

ir jaaizgaiņaa visi Lembes un Šķeeles ielikteņi ,kaa KNABā taa prokuratuuraa , VIDā jau Repše gandriiz to paveicis , arii tas no šaadiem ielikteņiem iztiiraams , citaadi ciiņa ar valsts nozadzeejiem un korumpantu armiju nebeigsies nemaz nesaakusies, no eenu ekonomikas vaļaa netiksim un no budžeta konsolidaacijas nekaadas jeegas

+23
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu