Augustovska, iespējams, pārpratuma pēc virzīta “airBaltic” • IR.lv

Augustovska, iespējams, pārpratuma pēc virzīta “airBaltic”

23
''Jaunā laika'' valdes locekļi Solvita Āboltiņa (L), Edgars Jaunups (K) un premjerministra biroja vadītāja Olita Augustovska (C). Foto: Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

JL izceļas iekšēji strīdi par premjera biroja vadītājas iecelšanu lidsabiedrības padomē

Premjerministra biroja vadītājas Olitas Augustovskas iecelšana “airBaltic” padomē bija pārsteigums partijas “Jaunais laiks” (JL) vadībai, savukārt valdības vadītāja Valda Dombrovska (“Vienotība”, JL) paraksts zem iesnieguma par viņas kandidatūras virzīšanu, iespējams, nonācis pārpratuma pēc, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Aptaujājot JL vadības pārstāvjus, Ir.lv noskaidroja, ka partijas valdes locekļi par Augustovskas iecelšanu “airBaltic” padomē uzzinājuši no medijiem. Šis jautājums apspriests sanāksmē pie Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (“Vienotība”, JL), kas ierasti notiek pēc koalīcijas sēdēm. Tikšanās laikā izvērtusies asa vārdu pārmaiņa starp Dombrovski un Āboltiņu, kas bija sašutusi un pārmetusi premjerministram šādu rīcību. Savukārt Dombrovskis asi iebildis, norādot – viņš ticis informēts, ka Augustovskas kandidatūra visur saskaņota, viņš tikai parakstījis rīkojumu.

Tā kā nav skaidrs, vai Augustovskas apstiprināšana “airBaltic” nav bijusi viņas pašas iniciēta, patlaban partijas biedri ir atturīgi oficiālos komentāros par notikušo. Augustovska ir atvaļinājumā un, pēc Ir.lv rīcībā esošās informācijas, neatrodas Latvijā. Viņa arī neatbild uz telefona zvaniem. “Kad atgriezīsies Augustovska, notiks iekšēja izmeklēšana,” atzina viens no JL politiķiem, norādot, ka par šo jautājumu vēl noteikti partijā būšot jādiskutē.

Nav skaidrs, vai gadījumā, ja “pie visa būs vainīga pati Augustovska”, viņa varēs turpināt vadīt premjerministra biroju, vai arī tas tomēr bijis “viens liels pārpratums un savstarpēja nesaprašanās laba mērķa vārdā”, proti, JL vadības vēlme bijusi apstiprināt kompetentu cilvēku padomē ar mērķi iegūt vairāk informācijas par sarežģītā stāvoklī esošo lidsabiedrību, lai veiksmīgāk aizstāvētu valsts intereses.

Premjerministrs pēc valdības ārkārtas budžeta sēdes otrdien vakarā žurnālistiem skaidroja, ka Augustovska lēmumu par atkāpšanos no amata pieņēmusi pēc tam, kad kopīgi apspriesta situācija un ņemta vērā negatīvā rezonanse par viņas apstiprināšanu ''airBaltic'' padomē. Dombrovskis atteicās sīkāk komentēt, kurš izvirzījis Augustovskas kandidatūru un kam pieder šī iniciatīva. Valdības vadītājs vairākkārt uzsvēra, ka viņa no padomes atsaukta un ar to arī jautājums ir atrisināts.

Jau vēstīts, aviokompānijas "airBaltic" akcionāru sapulcē pirmdien tika iecelta jauna uzņēmuma padome, kurā amats tika piešķirts Augustovskai. Jauno padomi vajadzēja apstiprināt, jo vienas no tās līdzšinējiem locekļiem Uldis Martinsons atteicās no "airBaltic" padomes locekļa amata, neredzot šī brīža situācijā ne mazāko iespēju valsts interesēs mainīt lēmumu pieņemšanu aviosabiedrībā.

Drīz pēc tam, kad medijos parādījās ziņas par Augustovskas apstiprināšanu “airBaltic” padomē un izskanēja kritika par šādas rīcības atbilstību valdības deklarācijā paustajai apņemšanās amatpersonas izvēlēties pār kompetences kritērijiem, premjerministra pārstāvji informēja, ka Augustovska pārtrauks pildīt šos pienākumus. Viņas pašas iesniegums par atteikšanos no amata ''airBaltic'' pārraugošajā Satiksmes ministrijā vēl nav saņemts.

Komentāri (23)

gunasniedzina 16.11.2010. 16.45

Murgs. Kāpēc tik daudz rakstu par šo tēmu ? Augustovska ir piemērota vietai AirBaltic padomē, CV ir pārliecinošs. Pilota vai stjuartes pieredze nebūt nav obligāta, lai aizstāvēt valsts intereses liela uzņēmuma padomē. Galu galā agrāk viņai jau bija amats lidostā. Sabiedrībai nepatīk ? Ok, viņa tūlīt aizgāja. Tagad taču sabiedrība var būt apmierināta ? Nē, atkal slikti. Tagad vajag noskaidrot, kurš un kāpēc virzīja. Noskaidrosim – lamāsim. Atvainosies – lamāsim vēlreiz. Neatvainosies – tas pats, tikai skarbāk.

+13
-2
Atbildēt

1

    lailabidzane > gunasniedzina 16.11.2010. 16.50

    .
    Vai problēma ir tā, ka raksta?
    Vai tomēr tā, ka ņemas? Pilnīgā bezjēgā ņemas!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 16.11.2010. 16.51

Pie vakardienas ziņas par dāmas iecelšanu bija pilns ar JL karsēju komentiem par to, cik tāda iecelšana ir pareiza, tautai un valstij nepieciešama un neapstrīdama, kā jau viss, ko dara patiesie tautas aizstāvji. Tagad izrādās – „pārpratums” un „pārsteigums”. Ko nu?

+9
-3
Atbildēt

4

    snjuu > Aivars Krauklis 16.11.2010. 16.56

    Izskatās, ka vietu pie šīs silītes bija nolūkojis kāds cits…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Aivars Krauklis 16.11.2010. 17.11

    Tas jau “pareizajiem” ir ļoti raksturīgi – redzēt skabargu cita acī, bet neredzēt savā baļķi.Ja Jakrins – tad “šofera dēls”, ja Jaunupa čoms – tad spečuks…
    Starp citu, dīvaina ir Dombrovska, kurš man šķiet labs politiķis un foršs cilvēks, aizraušanās ar vecām sievietēm. Psihoterapeitam notiekti būtu ko pateikt par šo tēmu… :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Aivars Krauklis 17.11.2010. 00.10

    Āboltiņa tak liela dāma pati par sevi, šķiet, ka jau Ūdres sindroms piemeties – vismaz palasot interviju nra.lv, tik maziņš čiks aizmirsies, ka cilvēki par VD nevis šo balsoja. Bet visa šī klaunāde ar valžu vietām V cilvēkiem ir ļoti nesmuka – V bija priekšzīme jārāda vispār likvidējot šīs siltās vietiņas laikos, kad viņu vēlētājiem jādomā ko uz maizes likt !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Aivars Krauklis 16.11.2010. 17.16

    J.Biotops – Nav nekaadu krenkju :)) Izraadaas, ka JL mundieris ir pat bez shii ~ traipa~ , lai gan – peec manas paarlieciibas tas buutu tikai pareizs leemums, ja Dombrovskis visaaas padomees, kuras LV veel ir saglabaajushaas, ieceltu savus paarstaavujus – ~ kriizes vaardaa~ – taa sakot :)) Slikti ir tas, shitaadas burkas gaazh tie Vienotiibas cilveeki, kuriem vieniigais uzdevums Saeimaa ir nodroshinaat VD valdiibas darbu un vinji atljaujas veel premjeram runaat pretii, kaa Aboltinja shinii gadiijumaa :))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

janisvinodis 17.11.2010. 03.11

Izrādās, ka Dombrovskis paraksta visus papīrus, kurus liek, ja tik apgalvo, ka viss ir ”saskaņots”. Šis incidents(kurš vēl nav beidzies) lieliski parāda bardaku valdošajās aprindās. Skumji, bet esmu pārliecināts, ka šis nav pēdējais pigors.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu