Iesaka vērtēt Jakrina turpmāku dalību TB/LNNK • IR.lv

Iesaka vērtēt Jakrina turpmāku dalību TB/LNNK

44
Emīls Jakrins. Foto: Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Gerhards noliedz atbildību par padomnieka iekārtošanu CSDD valdes amatā

Novērtējot bijušā satiksmes ministra Kaspara Gerharda un viņa padomnieka Emīla Jakrina (abi TB/LNNK) rīcību, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK) Revīzijas komisija ceturtdien nolēmusi ieteikt apvienības valdei izvērtēt Jakrina  turpmāku atrašanos TB/LNNK.

Par to žurnālistus informēja komisijas priekšsēdētājs Aldis Grunde. Viņš norādīja, ka Lāčplēša diena ir īstā diena, kad var izvērtēt, ''ar ko var iet cīņā un ar ko – ne''.

Izsverot Gerharda un Jakrina sniegtos paskaidrojumus, komisija Jakrina darbībās saskatījusi apvienības programmas pārkāpumus, kas skar apņemšanos ievērot labu pārvaldību. Līdz ar to Revīzijas komisija iesaka visai apvienībai izvērtēt abu šo cilvēku iespējamos ētikas pārkāpumus, taču jautājumā par Jakrinu vērtēt, vai šādam cilvēkam būtu jāatrodas partijā vai ne.

Uz jautājumu, kādēļ rosina vērtēt tikai Jakrina turpmāku dalību partijā, Grunde sacīja, ka bijušais ministrs paskaidrojumā norādījis – viņš neapstiprina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes locekļus, to dara pati iestādes valde.

TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons Ir.lv informēja, ka partija, visticamāk, nākamnedēļ valdes sēdē izskatīs šo jautājumu. Jakrins pats aģentūrai LETA paziņojis, ka apšauba komisijas lēmuma objektivitāti un pats partiju pamest negrasās.

TB/LNNK līderis Dzintars Rasnačs Ir.lv atzina – tā kā abi politiskie spēki virzās uz vienotas organizācijas izveidi, komisijas ieteikums tiks ņemts vērā un izvērtēts. Pēc Rasnača teiktā, situācija jāvērtē kopumā, tajā skaitā vērā jāņem fakts, ka Jakrins jau iepriekš pabijis vairākos līdzīgos amatos un tos pametis. Gerharda rīcībā Rasnačs nekā nosodāma nesaskata, pamatojoties arī uz komisijas atzinumu.

Jau vēstīts, ka Gerhards pēdējā vecās valdības darbadienā CSDD valdē iecēla partijas biedru Jakrinu. Trešdien izmaiņas iegrāmatotas Uzņēmumu reģistra apkalpotāja "Lursoft" datubāzē, vēsta aģentūra BNS. CSDD valdē līdz ar Jakrinu ir vēl divi jauni locekļi – Jānis Golubevs un Jānis Kancēvičs. CSDD valdē darbu neturpina valdes locekļi Andris Vereščagins un Valdis Dvinskis. Savukārt valdes loceklis Imants Paeglītis un valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš turpina pildīt amata pienākumus.

Jaunais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) iepriekš atzina, ka Jakrina apstiprināšana amatā "nav smuka", tomēr lēmums netikšot pārskatīts, jo ''kuģis jau aizgājis''.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, kurš ir CSDD kā valstij piederošas kapitālsabiedrības pārstāvis, iepriekš skaidroja – izmaiņas CSDD valdē veiktas, jo iestādei nolemts pievienot valsts "Biķernieku komplekso sporta bāzi".

CSDD ir valsts akciju sabiedrība, kas reģistrē transporta līdzekļus, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati u.c. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu samaksas.

Komentāri (44)

Aija Neļķe 11.11.2010. 12.41

.. Lūk arī atbilde tiem, kas šaubījās, vai pēc apvienības izveidošanas ar TB/LNNK “Visu Latvijai!” saglabās savus augstos ētiskos standartus. Mēs prasām un prasīsim to ievērošanu ne tikai no saviem biedriem, bet arī no apvienības partneriem. Lai sekmīgi cīnītos par latvisku, pārtikušu un tiesisku Latviju, pirmkārt jau mūsu pašu darbībai ir jāatbilst šiem principiem.

+43
-5
Atbildēt

10

    Māris Bluķis > Aija Neļķe 17.11.2010. 12.38

    Es gan neredzu kā piespēlēšana saviem ienaidniekiem un uzķeršanās uz konkurentu netīrajām provokācijām kalpo pašu interesēm.
    Kādus punktus VL cer iekrāt apkarojot partnerus.
    No malas VL rīcība izskatās kā nodevība – redz, ka sit draugu, iespējams arī pelnīti, bet tā vietā, lai palīdzētu vēl pats kūda un iedunkā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Iluta Krūmiņa > Aija Neļķe 12.11.2010. 02.11

    Augstos etiskos standartus, kuri VL biedriem mainas ik pa gadam? :D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janisvinodis > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.48

    Laikam jau tas Jakrins nav arī īpaši gudrs, piemēram, kāpēc pirmsvēlēšanu laikā vajadzēja braukt ar tik šiku auto. Kāpēc lieki tracināt tautu?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > Aija Neļķe 12.11.2010. 00.14

    Hmm… Jakrins jr. ir dēls vienam no lielākajiem TB/LNNK sponsoriem.
    Redzēs vai VL puikām tiešām būs pa zobam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Aija Neļķe 12.11.2010. 00.28

    Jāni – nu Jakrins ir tikai ķieģelītis visā tajā piramīdā. Kapēc netiek izskatīts jautājums par Gerharda performancēm ? Ne jau bez Gerharda svētības Jakrins nokļuva CSDD.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    valters_p > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.53

    Vēl jau nekur nav izmests.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    marčiks > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.12

    Jakrinu izlemts upurēt, lai VL-TB varētu izmantot iespēju izcelties uz Vienotības nedienu fona. Turklāt Jakrins, pat saskaņā ar zemajiem Latvijas politiskajiem standartiem, ir reti cinisks un bezkaunīgs tips, kas domā tikai par sevi un no kura partijai lielas jēgas droši vien nav.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    vupats > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.07

    Jāni, 1000% piekrītu!

    Tiešām ceru, ka tieši jūs – VL, būsiet politiskās kultūras atjaunotāji!

    Būšu trafarets līdz riebīgumam – nenolaidiet latiņu!

    Pretējā gadījumā paliksiet par tādām pāšam “rudajām lapsām”.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    arturskaja > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.06

    ko darīsiet ar pašu Gerhardu?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Aija Neļķe 11.11.2010. 13.07

    Un kādēļ Gerhards ir svētā avs? Šis nav pirmais gadījums, kad Gerhards ir nonācis “nesmukā” situācijā.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

kdaljajev 11.11.2010. 12.55

Tās valdes sen vajadzēja likvidēt.lieks naudas pumpis no Valsts kases.Tā puisis izskatās apķērīgs.varēja pats darbu atrast,kaut čebureku kiosku apsargāt.

+13
0
Atbildēt

0

mxblack 11.11.2010. 13.55

Vai tiešām mūsu valsts politikā sāk “pūst jauni vēji”? Tas būtu ļoti apsveicami un rada cerības ka kādreiz šī valsts varētu pārvērsties no galēji korumpētas uz labas pārvaldības valsti. Tomēr čeļš līdz tam ir vēl ļoti tāls, ja vispār nepārtrūks. “Vienotība” manās acīs jau ir sasmērējies pēc amatu dalīšanas valdībā. Tātad tai manuprāt nav nākotnes. Tā uzplauka uz vēlēšanām kā Jaungada salūts un izdzisa. Vēl ir Dombrovskis, kura reitingi ir saglabājušies, bet tos nepārtraukti sabojā pārējie apvienības biedri. Mūrnieces atstāšana amatā un arī Saeimā ir klajš spļāviens vēlētājiem sejā. Tāpat attieksme pret Bendrātes pagrīdes izdarībām, lai cik pozitīvi tā strādātu kopumā.Arī TB/LLNK lepnums Gerhards būtu jāpatriec no šīs partijas, jo ir atbalstījis airBaltic dāvināšanu Flikam. Viņam ir arī citi nopelni, kuri partijai godu nedara.

+17
-4
Atbildēt

12

    kristaps_drone > mxblack 11.11.2010. 14.39

    “Vēl ir Dombrovskis, kura reitingi ir saglabājušies, bet tos nepārtraukti sabojā pārējie apvienības biedri.” – diemžēl, viņš savu labo slavu ir krietni pabojājis valdības veidošanas laikā ar savu mīksto stāju, kas bija redzama viņa atieksmē pret VL ņemšanu valdībā, ar flirtēšanu ar SC un ministru posteņu savdabīgo dalīšanu.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 11.11.2010. 16.20

    Par Mūrnieci es izveidoju savu viedokli jau tad, kad viņa bija AM amatā ( īsu brīdi ), viņa atbrauca uz Ādažu bāzi un nepieņēma ( ! ) militāro parādi par godu viņas personai, tb ignorēja vienkāršos kareivjus, instruktorus un virsniekus. Ja toreiz to visu norakstīju uz jaunību un militārās etiķetes nezināšanu, tad vēlākā viņas darbība man radīja pamatotas aizdomas, ka viņa strādā tikai savās interesēs, viņu neinteresē to cilvēku viedoklis, kuri salst pie MK, viņai neinteresē to cilvēku viedoklis, kuri strādā IeM ( zemākie “ranki””) un viņa ir gatava pīt intrigas kā tāda tirgussieva. Dombrovskis aizgāja pie šiem cilvēkiem, Repše pacieta pūļa uzbrukumus Esplanādē u.t.t. viņi vienīgie pierādīja, ka ir TAUTAS KALPI nevis KUNGI.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 11.11.2010. 15.11

    Tak var mani mīnusot līdz bezsamaņai, tas vien parāda, ka konstruktīvu kriitiku aŗi “irā” reti kurš uzklausa. :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 11.11.2010. 15.40

    Ministrs nevar atļauties to, ko “ierindas” politiķis. Iedomājies Tabūnu vai Dobeli par ĀM? :))) Līdzīgi ir ar Mūrnieci. Ja uzskati viņas sotāju par to, ka “tie kas sēž ārā, pie MK nav sabiedrības labākā daļa”, tad jā, klasificēsim visus, kuri miermīlīgi izsaka protestus par “sabiedrības slikto daļu”… :)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 11.11.2010. 14.52

    Mūrniece ir cilvēks, kurš necieš kritiku, nekāda veida kritiku + viņa ir diezgan neadekvāta savos izteicienos m.i.l., iespējams, iespējams viņa ir normāla politiķe, bet kā ministre viņa ir 0

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 11.11.2010. 14.52

    j_zalitim. Es jau nesaku ka Mūrniece ir slikts cilvēks, vai varbūt nesaprotat rakstītā jēgu? Tad paskaidroju ka Mūrnieci no sarakstiem svītroja vēlētāji un ar zombēšanu te nav nekāda sakara. Vai to ir tik grūti saprast?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 12.11.2010. 17.55

    Kaspar, šeit es nedomāju viņas cilvēcisko pusi, es runāju par ministra PROFESIONALITĀTI! Viņa ir NEPROFESIONĀLA, es to varu pamatot un pierādīt, bet ne šodien, varam to darīt kādu citu dienu, kad man būs noskaņojums ala “Latu Lapsa”.. ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aigiigais > mxblack 11.11.2010. 15.41

    No “V” man patīk divi cilvēki, Repše un Dombrovskis, visi pārējie ir … ( neizjūtu sajūsmu par viņiem )

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    a_oleinika > mxblack 12.11.2010. 01.17

    Ignorēt etiķeti, protams, nav smuki, bet tam nav nekāda sakara ar ministra pamatdarbību kā administratoram, nozares stratēģim vai kaut vai vienkārši lobijam valdībā. Arī “iziešana pie vēlētājiem” ir tikai simbolisks akts. Un attiecīgi arī ar ministra efektivitāti tam nav sakara.

    Lai veidotu objektīvu skatu par viņu kā iekšlietu ministri, drīzāk būtu jāuzklausa vidējā līmeņa vadītāji policijā. Viņiem ir pietiekami labi zināmas ikdienas reālijas, bet arī saglabājas zināma perspektīva. Tas, ka negatīvi viedokļi no šīs vides tā īsti nav izskanējuši, būtu interpretējams kā pozitīvs signāls. (Arodbiedrību viedokli es kā objektīvu rādītāju neuzskatu.)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mxblack 11.11.2010. 15.30

    …iespējams, iespējams viņa ir normāla politiķe, bet kā ministre viņa ir 0

    Nesapratu. Vai tad ministrs nav politiķis? Es gan drīzāk teiktu, ka viņai ir daudz sliktu personisko īpašību, bet fiška viņai strādā un kā ministre viņa tiek galā labi. Pat Godmanis (kurš ar labiem vārdiem par šo koalīciju nerunā) izteicās, ka Mūrniece ir laba ministre. Un kādēļ viņai lika tos mīnusis? Tikai sliktā PR dēļ nevis par darītajiem/nedarītajiem darbiem.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mxblack 11.11.2010. 16.13

    Man pat Repše nepatīk! Sajūsmas par V “līderiem” nekādas. Tomēr ir lieta, kas visiem V “līderiem” ir kopēja, – viņi nevar ciest kampējus, gāzētājus un plānā galdiņa urbējus. Un tieši tādēļ es atbalstu V. Nu, nepatīk man tā Mūrniece arī, bet aizstāvu viņu tādēļ, ka uzbrukumi nav pietiekami labi argumentēti, lai ņemtu vērā.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Janis > mxblack 11.11.2010. 14.45

    Neviens Mūrnieci Saeimā “neatstāja” viņai ir “mīkstais” mandāts.

    Tas, ka esi kļuvis par upuri mediju zombēšanai, ka Mūrniece ir ļoti slikts cilvēks ir vairāk tava problēma, nevis Vienotības.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu