Štokenbergs no tiesnešiem prasīs disciplīnu • IR.lv

Štokenbergs no tiesnešiem prasīs disciplīnu

13
Jaunieceltais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība", SCP). Autors: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Visiem tiesnešiem būs jāstrādā vismaz astoņas stundas dienā

Lai sekmētu lietu izskatīšanu tiesās, jaunais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (SCP) nolēmis cita starpā ne vien veikt lietu pārdali no vairāk noslogotām tiesām uz reģionu tiesām, bet arī pieprasīt lielāku disciplīnu no tiesnešiem.

Štokenbergs uz Ir.lv jautājumu, kā viņš nodrošinās valdības deklarācijā ierakstīto apņemšanos “nodrošināt savlaicīgu lietu izskatīšanu tiesās” atbildēja, ka, pirmkārt, iecerēts uzlabot darba organizāciju, tiesu procesos sākot izmantot arī videokonferences. Tas atvieglotu lietu izskatīšanu, ja, piemēram, kāds no lieciniekiem atrodas ārzemēs.

Otrkārt, Štokenbergs nolēmis veikt lietu pārdali starp tiesu apgabaliem. Ja lieta atradīsies garā izskatīšanas rindā Rīgā, tad to varētu “pārdalīt” uz citu tiesu apgabalu, piemēram, Kurzemi, atzina Štokenbergs. “Mēs pārdalīsim lietas. Un viss!” sacīja jaunais tieslietu ministrs.

Savukārt trešā lieta, ko Štokenbergs apņēmies paveikt lietu izskatīšanas veicināšanai, esot lielākas disciplīnas ieviešana. “Trešā svarīgā lieta ir gluži vienklārši disciplīna, proti, es taču redzu, ka vienā administratīvajā tiesā tiesnesis ir izskatījis mēneša laikā tikai astoņas lietas. Kas tas tāds? Ko tad viņš ir darījis visu to mēnesi?” pauda Štokenbergs.

Uz jautājumu, vai viņš tiesnešiem noteiks  izskatāmo lietu limitu, Štokenbergs atbildēja: “Ticiet man, es atradīšu veidu, kā runāt ar tiesu priekšsēdētājiem, lai viņu tiesās būtu kārtība.” Viņš arī atzīmēja, ka daži tiesneši stādājot mazāk nekā astoņas stundas dienā un viņam ir zināms – kuri.

Pēc Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvju ieteikuma jaunās valdības deklarācijā pirmais punkts  tieslietu un korupcijas apkarošanas jomā paredz apņemšanos: “Stiprināsim tiesu varas neatkarību un atbildību, tiesu pieejamību. Nodrošināsim savlaicīgu lietu izskatīšanu tiesās un līdzsvarosim tiesu
apgabalos izskatāmo lietu skaitu.”  Nav skaidrs, vai šo jautājumu jaunais tieslietu ministrs dienu pirms apstiprināšanas amatā pārrunāja ar ZZS līderi, smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš iepriekš medijos izteicies par Štokenberga iespējamo saistību ar oligarhiem. Štokenbergs tikšanos Ir.lv nevēlējās komentēt, norādot, ka ZZS frakcijas telpās runājis ar ZZS līderi Augustu Brigmani, bet ar Lembergu vien sasveicinājies, savukārt ar pašu Lembergu Ir.lv pagaidām nav izdevies sazināties.

Komentāri (13)

KasparKondrat 03.11.2010. 16.57

Vai kā pasmaidīju! Nu vai nav jauki solījumi?
Tieši šodien man bija jābūt tiesā, kur izskata lietu jau kopš 2007.gada. Tiesā nebiju, jo atrodos ārzemēs (nebūtu jau slikti liecināt ar videokonferences zvanu). Ironiski, ka izskatāmā lieta ir tieši par to, ka RAPLM darīja un nedarīja laikā, kad Štokenbergs bija ministrs. To, ka apzināti novilcināja laiku, ka neizskatīja sūdzību likumos noteiktos termiņos un beigu galā, atsakot izskatīt lietu pēc būtības, RAPLM piemēroja likuma pantu, kas vairs nebija spēkā.
…un tagad viņš sola ‘sakārtot’ tieslietas. Vai ne? :))) Nu kā var nesolīt! :)))

+8
-4
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 03.11.2010. 20.21

Ventspils sētniekiem ar esot barga disciplīna- lai neviena papīrīša kas mēram kaunu darītu :)

+4
-2
Atbildēt

1

raimonds_bossltd 03.11.2010. 19.18

Vilnītis jau arī neko citu no saviem padotiem neprasīja.

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu