Eksperts: "airBaltic" konflikti neietekmēs pasažieru izvēli • IR.lv

Eksperts: "airBaltic" konflikti neietekmēs pasažieru izvēli

7
Jānis Saliņš, F64

Lētākiem alternatīviem lidojumiem laiks un nauda jāpatērē tranzīta zonās

Izdevīgākie piedāvājumi no "airBaltic" ir ļoti pieprasīti no pasažieru puses, neskatoties uz visiem neatrisinātiem finanšu jautājumiem starp "airBaltic" un Rīgas lidostu, atzinis portāla “Nozare.lv” aptaujātais transporta nozares eksperts Jurijs Zaličenko.

Eksperts noliedz, ka parādu un finanšu konfliktu iespaidā pasažieri varētu atteikties lidot ar "airBaltic". "Ņemot vērā, ka "airBaltic" ļoti strauji attīsta savu lidojumu maršrutus un uz doto brīdi kompānija piedāvā visplašāko izvēli, noteikti, ka pasažieriem būtu izdevīgi arī turpmāk izmantot "airBaltic" pakalpojumus," viņš skaidro.

Vienlaikus Zaličenko piebilst, ka citu aviokompāniju alternatīvie maršruti ne vienmēr esot tie izdevīgākie. "Varat samaksāt 30 līdz 50 latu mazāk citai aviokompānijai, bet laiks un nauda, ko būsiet spiesti patērēt starp lidojumu gaidīšanu tranzīta zonās, likšot padomāt par izvēles pareizību," tā Zaličenko.

Šā gada vasarā lidosta no "airBaltic" vēlējās piedzīt ap 3,4 miljonu latu parādu, savukārt "airBaltic" paziņoja, ka pret lidostu izvirzīts gandrīz sešu miljonu latu prasījums par negodīgas konkurences politikas piekopšanu.

Augusta vidū lidosta un "airBaltic" parakstīja saprašanās memorandu par “airBaltic” parāda atmaksu, tomēr sarunas par vienošanos pagaidām nav noslēgušās ar rezultātu. Tāpēc oktobra sākumā lidosta prasīja "airBaltic" veikt priekšapmaksu par tās pakalpojumiem, pretējā gadījumā draudot pārtraukt to sniegšanu. "airBaltic" veica priekšapmaksu par septiņu dienu periodu. Lidosta arī turpmāk apņēmās izmantot šādu praksi.

Komentāri (7)

daina_tabuna 30.10.2010. 14.09

Nav jau variantu. airBaltic ir zināmā mērā monopols. Kopš no RIX ir prom vesela rinda spēcīgu aviokompāniju (īpaši žēl par KLM un easyJet).

Ryanair nebūtu ne vainas, ja būtu iespēja ņemt savienotos reisus. Bet viņu politika tādu lietu neparedz.

+3
0
Atbildēt

0

archoftriumph 31.10.2010. 08.19

ko nu muldi – ietekmee gan! kopsh fliks sasmeereejaas es ar AB nelidoju. punkts.

+2
0
Atbildēt

0

pandapattz 30.10.2010. 13.05

Nu lielākoties izvēle ir starp Ryanair un airBaltic, skaidrs, ka patīkamāk ir nelidot jūtoties lēti (biļetes ryanairam ar visiem piemaksājumiņiem nevienmēr sanāk tik lētas), bet dažkārt airBaltic cenas šķiet vienkārši kosmiskas.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu