Spiningošanas čempionāts • IR.lv

Spiningošanas čempionāts

36
Evija Trifanova, LETA

Šovakar Rīgā, sporta kompleksā "Ķeizarmežs", plkst.18 tiks atklāts trešais pasaules čempionāts spiningošanā no laivām, ziņo aģentūra LETA.

Šī būs pirmā reize, kad Latvijā notiks pasaules čempionāts spiningošanā no laivām, Rīgā pulcējot ap 120 makšķerniekus no dažādām valstīm.

Ķīšezerā notiekošajā pasaules čempionātā spiningošanā no laivām kopumā būs pārstāvētas 12 valstis, kuru komandas sastāvēs no astoņiem līdz desmit cilvēkiem. Sacensībās bez Latvijas piedalīsies makšķernieki no Čehijas, Ungārijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Kazahstānas, Batkrievijas, Igaunijas un Dienvidāfrikas republikas.

Pasaules čempionāts spiningošanā no laivām notiks pēc starptautiskiem noteikumiem, kas paredz, ka sacenšas divnieku ekipāžas. Tas nozīmē, ka laivā atrodas divi sportisti, kuri viens otram drīkst palīdzēt, un to rezultāti tiek summēti.

Sacensību laikā visas noķertās zivis tiek svērtas un mērītas turpat laivā un uzreiz tiek atlaistas atpakaļ ūdenī. Lai to varētu nodrošināt, katrā laivā kopā ar diviem sportistiem atradīsies arī tiesnesis, kurš sekos līdzi sacensību noteikumu ievērošanai, kā arī svērs un mērīs zivis. Sportists pēc zivs nosvēršanas ar savu parakstu apliecinās, ka piekrīt tiesneša lēmumam.

Tāpat visiem sacensību dalībnieku āķiem tiks nolocītas nost atskabargas, lai mazāk traumētu zivis, kas apgrūtina makšķernieku darbu, jo ar šādu āķi zivis ir grūtāk izvilkt no ūdens.

Sacensības notiks divas dienas – 15.oktobrī un 16.oktobrī no plkst.9 līdz plkst.15. Pasaules čempionāta spiningošanā no laivas uzvarētājs tiks noteikts, summējot ekipāžas noķerto zivju kilogramus.

Plānots, ka sacensības sāks 24 laivas, jo no katras valsts būs pa divām ekipāžām.

Sacensību rīkotāji ir Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija, un tā dalībniekus nodrošina gan ar laivām un nakšņošanas vietām, gan arī ar tiesnešiem, jo kopā ar katru ekipāžu Ķīšezerā dosies viens tiesnesis.

Pasaules čempionāts spiningošanā no laivas tiek rīkots trešo reizi. Pirmo reizi šādas čempionāts notiks 2007.gadā Krievijā, kur Latvijas izlase ieguva sudraba medaļu, bet pagājušajā gadā šīs sacensības notika Kazahstānā.

Ķīšezers par sacensību norises vietu izvēlēt ne tikai tādēļ, ka ezers atrodas ļoti labā vietā ar ērti pieejamu atpūtas bāzi, kur makšķernieki pārnakšņos, bet arī tādēļ, ka Ķīšezers ir ļoti bagāts ar zivīm, jo šis ezers ir saistīts ar Daugavu, kā arī turpat tuvumā ir Baltijas jūras līcis.

Latvijas izlases sastāvā šajā čempionātā ietilpst Juris Fjodorovs un Aleksandrs Meirāns no makšķernieku kluba "Team Agat", Armands Romanovs un Ingus Goltiņš no "Robinson", izlases rezervists ir Igors Dubovskis no "Kamuss-Rīteri" un Harijs Raciborskis no "Rapala". Komandas vadītājs ir Egons Simsons no makšķernieku kluba "Pasaule".

Čempionāta kopējās izmaksās tiek lēstas ap 35 000 latu.

 

Komentāri (36)

Mārīte Piekuse 14.10.2010. 09.59

Bet tā bilde jau nu gan neilustrē spiningošanu! Rakstiņu par hokeju taču arī neilustrē ar daiļslidošanas attēliem, tas nekas, ka abi notiek ledus hallēs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu