"Vienotība" par partiju varētu pārtapt līdz vasarai • IR.lv

"Vienotība" par partiju varētu pārtapt līdz vasarai

48
Lauris Vīksne, F64

Āboltiņa: Sakodīsim zobus, izvillosimies, bet nešķelsimies

Apvienība "Vienotība" par vienotu partiju varētu pārtapt līdz nākamajai vasarai, šādu prognozi izteikusi "Vienotības" līdzpriekšsēdētāja, partijas “Jaunais laiks” (JL) valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, vēsta LETA. Pašlaik apvienībā ietilpst partijas "Pilsoniskā savienība" (PS), “Jaunais laiks” un "Sabiedrība citai politikai" (SCP).

Āboltiņa atzina, ka “Vienotībā” ir daudz dažādu viedokļu un diskutējamu jautājumu, tomēr pauda cerību, ka izdosies apvienību pārvērst vienotā partijā, kaut arī tas nebūšot tik viegli. "Sakodīsim zobus, izvillosimies, bet nešķelsimies," izteikusies politiķe.

“Jaunā laika” valdes priekšsēdētāja jau iepriekš izteikusies, ka apvienībā esošās partijas laikā no 10. līdz 11.Saeimas vēlēšanām varētu kļūt par vienu partiju. Arī JL, PS un SCP vadītāji ir vienojušies savās partijās sākt sarunas par kopīgas partijas "Vienotība" veidošanu.

Politisko partiju apvienību "Vienotība" 2010.gada 6.martā nodibināja partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Kā mērķi apvienība definējusi uzdevumu sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju, radot jaunu politisku kultūru.

10.Saeimas vēlēšanās saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" ir uzvarējusi un parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus.

Komentāri (48)

andris902 10.10.2010. 14.14

…pievienojos ģenerālprokurora Kalnmeiera kādreiz sacītajam….ka politiķiem būtu īpaši jākontrolē divi orgāni – mēle un smadzenes!…bieži vien mēle sāk kustēties ātrāk, pirms sākušas darboties smadzenes…un karstasinīgajām Vienotības dāmām un kungiem vajadzētu tam pievērst uzmanību tieši valdības veidošanas laikā….

+24
0
Atbildēt

0

austrisv 10.10.2010. 13.41

Bet es ceru, ka visas dāmas ar raksturiem un ambīcijām atcerēsies, ka svarīgāks par visu ir miers, kas baro nevis naido!
ceru, ka no kļūdām visas mācīsies un “netīro veļu” uz ārpusi nerādīs jo ienaidnieki to vien gaida, lai celtu naidu un sašķeltu Vienotību!!!

+18
-1
Atbildēt

2

    Ziemelnieks > austrisv 10.10.2010. 20.02

    Nevienota partija ir garants, ka 1) tiks pievērsta uzmanība partijas iekšējiem jautājumiem un 2) tautas intereses paliks tikai otrajā plānā!

    Lūk Jums Vienotība!!!

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > austrisv 10.10.2010. 21.06

    varbūt beidzot dosies atlasīt personālu…citadi komentu rakstīšana Tev padodas līdzīgi kā vardei kura nērš ikrus peļķē kura drīz izžūs..:)..

    +7
    0
    Atbildēt

    0

mary75 10.10.2010. 13.59

Atceros, pirms kāda laika maz kas ticēji, ka visi trīs spēs izveidot vēlēšanu apvienību.
Es pats arī uzskatīju, ka JL bija jāiet atsevišķi.
Iespējams un cerams, izveidos arī partiju, kaut arī,pretrunas tur ir lielas, gan ideoloģiskās, gan starp personālijām.
Nedaudz satrauc, ka nospiedošais vairākums V ir PS pārstāvji, no kuriem daži sāk uzvesties tā, it kā par lielo balsu skaitu jāpateicas taisni viņiem, nevis JL un Dombrovska darbībai premjera amatā, un mēģina tur uzspiest pārējiem savu viedokli.

+15
-4
Atbildēt

4

    dro > mary75 10.10.2010. 23.25

    Andrew. Ja VL nebūs izsludināta ārpus likuma: fašizm bje proidjet:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 10.10.2010. 23.12

    @mezavilks
    nav pildījuši nevienu līgumu, solījumu vai norunu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    tieshi ta. Aboltinja ar mums nezinamu stimulu aktivi lobe SC bet diezvai vai pati tic tam ko runa – “Balsu sadalījums 10.Saeimā izslēdz jebkādu nacionālo jautājumu risku…”.
    nekadi “Saules muzhu Latvijai” ligumi letalus riskus neatcelj, viegli tadus ar tadiem bus noslegt bet nebus vairs kas to atcelj.
    nav mums jaklausa Maskava, Vashingtona un EU savu koaliciju sastadot. Zatlers pagaidam vareja nejaukties procesa un izmantot iespeju pakluset, VVF vareja savus viedos padomus pietaupit un pravietis Ijabs vareja vienkarshi aizverties – tas naktu tikai par labu procesam.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > mary75 10.10.2010. 21.52

    Pats bīstaamākais ir iedot “saskaņai” [ar ko?] kaut mazāko pirkstiņu. Viņi ir sovki, kuri nekad tāpat kā vņu saimnieki kremlī nav pildījuši nevienu līgumu, solījumu vai norunu. Puķina parauga meļi.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > mary75 10.10.2010. 21.07

    uztrauc vai neuztrauc..tāda bija tautas izvēle..tāpat kā vienotības 33 balsis..ja viņi taisīs koalīciju ar 5. kolonnu..es balsošu nākamreiz par VL

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu