Kanālmalas bebrus piebaros un baidīs ar smēri • IR.lv

Kanālmalas bebrus piebaros un baidīs ar smēri

32
Rīgas kanālmala, Kaspars Krafts, F64

Starptautiskā konkursā uzvar Latvijas iedzīvotāju idejas

No kopumā 70 iesniegtajiem priekšlikumiem Rīgas domes pārstāvji izvēlējušies trīs, viņuprāt, veiksmīgākās bebru problēmas risinājumus. Rīgas kanālmalas bebrus nolemts piebarot, koku stumbrus ciešāk apvīt ar dekoratīvajiem aizsargrežģiem, kā arī nosmērēt koku stumbrus ar īpašu smēri. Bebrus izvest no Rīgas vai citādi izolēt nav paredzēts, aģentūrai BNS pastāsta Rīgas domes Vides pārvaldes vadītājs Askolds Kļaviņš (ZZS).

Kā zināms, Rīgas kanālmalas bebri sagādā galvassāpes pašvaldībai, jo dzīvnieki nodara kaitējumu dārgajiem kanālmalas apstādījumiem, kā arī nogāž lielākus kokus.

Bebrus iecerēts piebarot naktī, kārklus un citus krūmus varētu gan stādīt, gan atvest jau nogrieztus. Vēlāk piebarošanu varētu izvērst kā atrakciju arī dienas laikā, iecerējuši domes pārstāvji.

Par labu konkursā atzīta arī ideja kokus nosmērēt ar speciālu ķīmisku vielu, kam bebri būtu jāatbaida. Šādu smēri ražo Somijā un vispirms tā tikšot izmēģināta ārpus Rīgas. Domes pārstāvji vēlas noskaidrot, cik ilgi pēc uzklāšanas smēre saglabā efektivitāti.

Kā noskaidrojis BNS, visi konkursa uzvarētāji ir no Latvijas, kas naudas balvā saņems 300, 200 un 100 latu prēmijas.

Koku aizsardzībai no bebru uzbrukumiem RD šosezon piešķīrusi 3000 latu.

Komentāri (32)

Aivars Krauklis 06.10.2010. 20.47

Pie Sēnas pašā Parīzes centrā bomži vai kā viņus tur vietējā dialektā sauc, uz miniatūra ugunskura taisa i brokastis, i vakariņas. Ieviest Rīgā ieinteresētajām personām nelielu apmācību ķeršanā un dīrāšanā – neviens koks netiktu apgrauzts. Bebri ir garšīgi.

0
-1
Atbildēt

0

Ilziiiic 06.10.2010. 18.31

saprastu, ja baidītu ar mēri, bet baidīt ar smēri……hm

0
-1
Atbildēt

0

anita_meistere 06.10.2010. 17.29

jāpabaro ar svinu tos zobainos mērgļus. piesmējuši teju katru kociņu pilsētas centrā.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu