Jau pārdod "Baltijas pērles" biļetes • IR.lv

Jau pārdod "Baltijas pērles" biļetes

19

Kinofestivāls „Baltijas pērle” ir sācis biļešu iepriekšpārdošanu.

No 20. septembra  „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un kinoteātra „Rīga” kasēs jau var iegādāties biļetes uz festivāla Atklāšanas filmu "Maskava, es  tevi  mīlu!",  kā arī abām festivāla kinonaktīm, kurās no pusnakts līdz rītausmai varēs noskatīties trīs filmas par vienas cenu, vēsta festivāla organizētāji.

Festivāls tiks atklāts 20.oktobrī Rīgas Kongresu namā ar filmas "Maskava, es tevi mīlu!" seansu, ziņo aģentūra LETA.

"Baltijas pērle" Rīgā notiks no 20.oktobra līdz 26.oktobrim, un tās laikā Kongresu namā un kinoteātrī "Rīga" tiks rādīta 31 filma.

Lipčenko piebilda, ka festivālā gaidāmas arī divas kino naktis – viena no tām būs veltīta provokācijām, bet otras nakts tēma būs neprāts.

"Festivālā tikpat kā nebūs tā saucamais "vieglais kino", taču programmā iekļautās filmas skatītājam garantēs māksliniecisku baudījumu," par "Baltijas pērlē" iekļautajām kinolentēm preses konferencē izteicās kinokritiķe Dita Rietuma.

Festivāla atklāšanai izraudzīta filma "Maskava, es tevi mīlu", kuru veido 18 Krievijas režisoru īsmetrāžas darbi – 18 asprātīgi, romantiski un aizkustinoši stāsti, kuros izskan daudzveidīgi mīlestības apliecinājumi Maskavai. Filma ir kinoantoloģiju cikla "Mīlestības pilsētas" turpinājums.

Festivālā būs skatāma filmu izlase no Kannu kinofestivāla 2009. un 2010.gada programmas, tostarp arī "Zelta palmas zara" ieguvēja 2010.gadā – Spānijas, Taizemes, Vācijas, Lielbritānijas un Francijas kopražojums "Tēvocis Bunmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves", filmas no Venēcijas kinofestivāla, kinolentes par 20.gadsimta mūzikas elkiem – Džonu Lenonu, Seržu Geinsbūru un Īanu Djurī un citi kinodarbi.

Komentāri (19)

ilmisimo 21.09.2010. 18.03

diez cūkām duos par velti?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu