SM neatbalsta "airBaltic" valsts akciju pārdošanu tuvākajos gados • IR.lv

SM neatbalsta "airBaltic" valsts akciju pārdošanu tuvākajos gados

22
Jānis Saliņš, F64

Ministrija nav saņēmusi oficiālu pirkšanas piedāvājumu no Ķīnas investoriem

Satiksmes ministrija (SM) neatbalsta Latvijas nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" valsts akciju pārdošanu tuvākajos gados, vēsta LETA.

SM pārstāvji pavēstījuši, ka ministrija nav saņēmusi nevienu oficiālu pirkšanas piedāvājumu no Ķīnas investoriem saistībā ar SM pārraudzībā esošiem uzņēmumiem. Jau ziņots, ka svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" tika demonstrēts sižets par ceturtās lielākās Ķīnas aviokompānijas “Hainan Airlines” interesi par valstij piederošajām “airBaltic” akcijām. Raidījumā vēstīts, ka valdības kuluāros neoficiāli tiek apspriesta iespēja pārdot Ķīnas kompānijai "airBaltic" daļas.

Tikmēr "airBaltic" akcionārs – aviokompānijas vadītājam Bertoltam Flikam piederošā SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" vadība portālam nozare.lv paziņojusi, ka Satiksmes ministrijai nosūtījusi konfidenciālu vēstuli un ka šīs informācijas sakarā vēl arvien tiek ievērota konfidencialitāte. Vēstulē Fliks ierosinājis vai nu valsts pārdod savas akcijas Flikam vai nopērk Flika daļu, vēstīja raidījums “Nekā personīga”.

Ķīnas uzņēmumu grupas “HNA group” vērtība ir 23 miljardi ASV dolāru un tās meitas uzņēmums – ceturtā lielākā Ķīnas aviolīnija „Hainan Airlines” pēdējo gadu laikā sācis plašu ekspansiju Eiropā. Jau noslēgti sadarbības līgumi un veiktas investīcijas Briseles, Berlīnes un Budapeštas lidostās, iegādāta lidmašīnu līzinga kompānija Austrālijā, kurai ir aptuveni 100 lidaparātu. Latvija iegūtu tiešo aviosavienojumu ar Pekinu, kas varētu veicināt abu valstu ekonomiskās saites.

Komentāri (22)

Toms Mincāns 13.09.2010. 20.09

Fliks piedāvā atpirkt savu daļu, pēc tam, kad viņš kompāniju praktiski jau iznesis tukšu. Pakalpojumus visus aizstiepis uz savām aviācijas sistēmām. Kad bija atnācis iznest vēl atlikušos vērtīgos pārpalikumus (brendu), šo noķēra aiz rokas.
Iztaisiet eksperimentu un piedāvājiet Flikam strādāt par brīvu. Es domāju, ka viņš neatteiksies, varbūt pat vēl piemaksās…

+4
0
Atbildēt

0

gunasniedzina 14.09.2010. 16.17

Žēl, ka neatbalsta ! Pārdot šo uzņēmumu ķīniešiem un aizmirst par Fliku būtu labāka izeja. Viņš šo uzņēmumu izmantos ka slaucamo govi vēl ilgus gadus, bet Latvijas nodokļu maksātāji atbalstīs ar garantijām vai, sliktākā gadījumā arī ar naudu, ka šogad. Krīzes laikā papildināt kapitālu ar 15 mlj skaidrā naudā – tas jau jebkurai robežai pāri.

0
0
Atbildēt

0

putekliic 14.09.2010. 09.01

Skaidrs, ka neatbalsta! Fliks savu shēmu vēl taču nav realizējis! Kad no airBaltic būs palikusi pāri tukša čaula, tad arī Fliks pats būs gatavs to par sviestmaizi iegādāties. Tas gan nav mans apgalvojums – tikai pieņēmums.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu