Komorovskis aicina Zatleru apmeklēt Poliju • IR.lv

Komorovskis aicina Zatleru apmeklēt Poliju

15
Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis (no kreisās), Latvijas prezidents Valdis Zatlers. Autore: Lita Krone, LETA

Prezidenti uzsver abu valstu vienotību un kopīgu sadarbību

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis sestdien darba vizītes Latvijā noslēgumā uzaicinājis Latvijas prezidentu Valdi Zatleru apmeklēt Poliju, vēsta aģentūra LETA. Sestdien Komorovska otrajā vizītes dienā Latvijas un Polijas valsts vadītāji apmeklēja Daugavpili Latgales atbrīvošanas cīņu gadadienā.

Uzrunā iedzīvotājiem Zatlers norādīja uz nepieciešamību veicināt Polijas un Latvijas ekonomisko sadarbību un Polijas biznesa investīciju piesaisti Latgalei. Prezidents uzsvēra, ka "mēs esam šeit, lai parādītu, ka Polijas un Latvijas sadarbība var veicināt Latgales uzplaukumu."

Savukārt Polijas prezidents Komorovskis uzrunā uzsvēra, ka vēsturiskās saites, kas vieno Latvijas un Polijas tautas ir mūžīgas, jo Polijas tauta ir bijusi kopā ar Latviju neatkarības cīņu laikā. Polijas prezidents norādīja uz abu valstu vienotību un kopīgu sadarbību, lai nosargātu to, ko abas valstis ir sasniegušas – veiksmīgu integrāciju un darbību Eiropas Savienībā un NATO.

Vizītes turpinājumā darba pusdienās abu valstu prezidenti un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pārrunāja konkrētus ekonomiskās sadarbības projektus, tai skaitā lidostas un transporta infrastruktūras jomā.

Polijas prezidents Latviju viesojās no 10.septembra, kad Rīgā tikās ar visu trīs Baltijas valstu prezidentiem. Pēc tikšanās prezidenti piedalījās Latvijas Transatlantiskās organizācijas rīkotajā "Rīgas konferencē 2010".

Komentāri (15)

buchamona 12.09.2010. 10.38

Lūk, šī vizīte LR prezidentam tiešām ir svarīga, pretstatā tik ļoti apspriestajam “ceļojumam” uz Maskavu, kurp viņš mierīgi varētu savā vietā aizsūtīt Roni, jeb caur vēstniecībām, 7. novembrī sarkanas neļķes:)

+6
-1
Atbildēt

1

    Elita Ļabe > buchamona 12.09.2010. 18.33

    uz Maskavu jau noteikti grib Lilita, kur spiež Valdi zem tupeles. Viņai kkāds pirmās lēdijas sindroms, patīk arī ar konvoju braukāt…itkā kādam teroristam interesē Valdis un Lilita :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 12.09.2010. 10.40

Nav noslēpums ka daudzu Latgaliešu seņču dzimtene ir Polija, no kurienes tie atbrauca šurp kā viestrādnieki vēl pagājušā gadsimta sākumā. Tāpēc jau arī Polijas prezidentam ir padziļināta interese par šo reģionu. Bet Latgale tiešām ir kritiskā stāvoklī, neskatoties uz tās skaisto dabu un neizmantotajām zemēm, kuras tagad burtiski grābj visādi šeptmaņi no citām zemēm, lai pēc tam par dārgu naudu tās pārdotu mums atpakaļ, vai kādam citam vēl bagātākam. Zemes jau pērk, tikai neko uz tām nedara. Tas ir kārtējais valsts nodevēju pieņemtais likums, kurš atļauj izplindrēt Latvijas valsti.

+5
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 12.09.2010. 13.48

Latviju nenoniecinot, tiešām ir vērts pabrauk pie kaimiņiem un pamācīties.Kaut vai pa taisno nošpikot,pārņemt. No igauņiem,poļiem..Ir jau interesanti, kāpēc bezmaz katrā poļu ciematā,katrā otrajā mājā ir pa firmai,darbnīcai,vai kā tie sasodītie igauņi atļaujas medicīnu pa 1 ls dienā, un vēl aizšauj piķi kaimiņiem,utml.Atbildes būs nepatīkamas zāles,bet veselīgas.

+3
0
Atbildēt

4

    mary75 > www.vecamate.lv 12.09.2010. 21.56

    Igauņiem un latviešiem vēsturiskā un pārējā situācija neatkarības sākumā bija praktiski vienādas, tā ka atšķirība, tomēr, mentalitātēs, nez kapēc tad viņiem tā valstiskuma apziņa ir, mums, vismaz “eletei”, pirmā vietā – personiskais izdevīgums, valstiskuma apziņa, valsts intereses var pastāvēt malā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > www.vecamate.lv 13.09.2010. 11.09

    Pareizi,mentalitātēs.Krievu laikos igauņi arī krieti atšķīrās.Paskats,ka leiši tuvāk poļiem, igauņi -skandināviem.Ar apziņas,vēstures saitēm..Latvieši pa vidam mētājas un nezin kur iet, ko darīt.Un kāpēc vispār kaut ko darīt, ja pēc pieredzes aizvien kādi kungi pateikuši kas darāms.No šā arī ierēdņu uzpūtīgi necaursitamais tupums,kā mentāli augstākais lidojums- klausīt un izpildīt.Tad būs maizīte un uzslava.Pārējais nekrata.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > www.vecamate.lv 12.09.2010. 19.57

    Reizēm irracionāla sajūta,kāpēc tā notiek- viņiem sanāk tam un šam, mums -ne sitams,nekam.Ja pavelk vēsturi ārā,tad secinājums- nav gara aristokrātijas pamatu,valstiskuma apziņas.Nav izveidojusies, un viss.20 g pirms kara un šitas juceklis vēl 20- gauži par maz.Ķīlis izteicās- latvieši nespēj vienoties.Hermanis- indiāņu mentalitāte.Pareizi jau ir- lieliskie Dziesmusvētki vai Līgo, brīnišķīgi etnokultūras pasākumi.Kuros vienoties.Vai tam obligāti vajadzīga valsts ,kāda tā būs-patreiz mēģinam atbildēt..

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > www.vecamate.lv 12.09.2010. 19.05

    Pamācīties jau varētu, ja vietējiem bāliņiem, kas te bijuši pie varas, būtu attiecīgā motivācija, kaut vai kā tiem pašiem igauņiem – strādāt valsts un sabiedrības interesēs.
    Mūsējiem, lielākai daļai, vismaz, tā motivācija ir pavisam savādāka – atsēdēt mierīgi savus 4 gadus saeimā, paklausīgi izpildot savu saimnieku rīkojumus, un balsot, kā liek, lai, dievs nedod, nākamreiz neizmet no sarakstiem par nepaklausību.
    Ierēdņiem arī motivācija viena – neko nemainīt un dzīvot mierīgi.
    Ministriem arī nav kopēja skata uz valsts attīstību, katrs spējīgs domāt tikai par savu šauro lauciņu un par to, kā paša partijai izdevīgāk to lauciņu apsaimniekot.
    Nu un visiem kopā, dabīgi, uzvārīties kādā likumīgā vai puslikumīgā veidā.
    Ir, protams, izņēmumi, divus noteikti zinu – Dombrovskis un Repše, vēl tur pāris cilvēki Vienotībā, iespējams.
    Tā ka mums ar igauņiem mentalitāte atšķiras, patīk vai nepatīk, mums te vairāk velk uz tādu NVS postpadomisko domāšanu un valdīšanas stilu, igauņiem – uz rietumniecisko.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu