Nolīst divas trešdaļas mēneša normas • IR.lv

Nolīst divas trešdaļas mēneša normas

20
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Aculiecinieki sinoptiķiem ziņojuši par pirmajām sniegpārslām

Piektdien, 3.septembrī, Latvijas centrālajā daļā nolijuši 85% no mēneša nokrišņu normas un Rīgā novērotas pat pirmās sniegpārslas, vēsta aģentūra BNS. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti pieļauj, ka sniegs teorētiski ir bijis iespējams, tomēr oficiāli tas pagaidām nav reģistrēts.

Ja sinoptiķi fiksēs šo faktu, tad tas būs jauns rekords. Līdz šim sniegs Rīgā visagrāk bijis reģistrēts 27.septembrī, informēja centra prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna. Vēl agrāk sniegs meteoroloģisko novērojumu vēsturē snidzis Rēzeknē – tur 1973.gada 23.septembra rītā bijusi 3 centimetrus bieza sniega kārta.

Latvijas austrumdaļā piektdien novērota rekordzema temperatūra – vien astoņi grādi pēc Celsija, vēsta aģentūra LETA. Diennakts laikā Rīgā nolija 64 milimetri jeb 85% no visa septembra nokrišņu normas, ziņo aģentūra BNS. Galvaspilsēta saņēmusi lielāko lietus daļu, stipri lijis arī citviet Latvijas vidienē, Vidzemē un Latgalē.

Lietus līs arī sestdien. Nākamnedēļ sinoptiķi sola atvasaru, bet mēneša vidū atkal kļūs vēsāks un nokrišņu būs vairāk.

Komentāri (20)

austrisv 04.09.2010. 15.23

Es gan skatījos, ka tas lietus ir diezgan “biezs” un atgādina tuvu tuvu to sniega izskatu(agregātstāvokli). Brīnums jau nekāds, ja laukā tik auksts kā ap 8 ņiem grādiem, tad gaisā vēl jo aukstāks!
Tikai man netīk, ka jaukā anticiklona tuvošanos dēvē par atvasaru, jo faktiski vasara taču turpinās līdz 21. vai 22.septembrim
Atvasara ir tad, ja silts un saulains laiks ir pēc meteroloģiskā rudens iestāšanās: septembra beigās vai oktobra sākumā!

+1
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 04.09.2010. 14.21

Es domāju, ka cilvēki bišķi pārspīlē. Tas nebija sniegs, bet gan sīka krusa. Es arī tādu manīju ap 16:00 ceļā starp Rīgu un Ķekavu.

+1
0
Atbildēt

0

tanghaozhi2671 04.09.2010. 17.49

Ja tā krusa vakar pēcpusdienā Rīgā bija sniegs, tad arī es to redzēju…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu