“airBaltic” un lidosta “Rīga” atrisina konfliktu • IR.lv

“airBaltic” un lidosta “Rīga” atrisina konfliktu

29
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Uzņēmumi parakstījuši saprašanās memorandu par tiesvedības izbeigšanu un tālāko sadarbību

Aviokompānija “airBaltic” un lidosta “Rīga” ir parakstījušas saprašanās memorandu par tiesvedības izbeigšanu un tālāko sadarbību, paziņojumā medijiem informē abu uzņēmumu pārstāvji. Pagaidām gan neatklāj sīkāku informāciju par vienošanās būtību.

"Pēc ilgām sarunām esam panākuši kopīgu nostāju un vienošanos,'' informē “airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. Savukārt lidostas “Rīga” valdes loceklis Jānis Ķuzulis norāda, ka “ir gandarījums par panākto vienošanos, kas dod cerību, ka turpmākā lidostas sadarbība ar lidsabiedrību airBaltic atgriezīsies normālās sliedēs un garantēs abu kompāniju turpmāku attīstību”.

Jau vēstīts, ka lidosta "Rīga"  tiesā iesniedza prasību par 3,4 miljonu latu parāda piedziņu no "airBaltic", savukārt "airBaltic" vērsusies tiesā ar gandrīz sešu miljonu latu prasību pret lidostu, jo tā nav sniegusi konstruktīvus priekšlikumus par vienlīdzīgas konkurences nosacījumiem lidostā visām aviokompānijām, un "airBaltic" par viena pasažiera apkalpošanu lidostā "Rīga" maksājot divreiz vairāk nekā īru aviokompānija "Ryanair".

Gan Satiksmes ministrija, gan Konkurences padome iepriekš ieteica uzņēmumiem vienoties par savstarpēju kompromisu.

Komentāri (29)

janazakovica 17.08.2010. 15.39

100% dezinformacija.tas ir piesegums kartejaj aferai kuras rez.tiks izlaupiti valsts lidzekli.un lemumi par sim darbibam tiks pienemti isi pirms velesanam -pedeja vai priekspedeja diena kops sie cilveki zaudees amatus lemjosaas institucijas.tiesi tapat kaa gorbunova ministesanas laika.vecas latvijas cela shemas.rezultata valsts bus spiesta atdot airbaltik flikam pa sviestmaizi un veel piemaksat.bet tagat it ka pozitivo info rada uz aru ir neparak prof.piesegums realam darbibam.ateresimies ka gan filks gan gerhards ir slesera ielikteni kurs savukart ir godmana ieliktenis kura saimnieki protams ie cekistu un kojauniesu sadraudze no smilsu ielas.pirms velasanu moto-zodz kamer vel vari jo rit tevi var neievelet.

0
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 17.08.2010. 15.13

Feini. Lūk, kāds kariņš sanāk Šlesera “veiksmīgo” darījumu rezultātā. Ragos saiet divi lieli valstij pilnībā vai daļēji piederoši uzņēmumi.

0
-1
Atbildēt

0

Ziemelnieks 17.08.2010. 15.06

Saprašanās memorands liekas cerīga zīme, ka divi valsts uzņēmumi savā starpā nekonkurēs un neplēsīs ādas viens otram! Ja airBaltic pats spēj nodrošināt pasažieru plūsmu uz galamērķiem, kurās šobrīd darbojas citas aviokompānijas, tad būtu pat vērts padomāt likt stingrākas regulas ārzemju aviokompānijām :) ..BET tomēr nē, tad viņi arī airBalticam uzliks stingrākus nosacījumus! Tad labāk ir konkurēt ar labāku cenu politiku biļetēm :)

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu