Ierosina krimināllietu par Dzenīša darījumiem • IR.lv

Ierosina krimināllietu par Dzenīša darījumiem

23
Kaspars Krafts, F64

Jūrmalas vicemērs noliedz savu darbību nelikumību un uzskata to par ietekmēšanu

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija ierosinājusi kriminālprocesu par Jūrmalas mēra vietnieka Māra Dzenīša darbībām pēc Krimināllikuma 19.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā", Ir.lv informēja VID pārstāve Agnese Grīnberga.

Kā liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija, krimināllieta saistīta ar Dzenīša pērn rudenī veikto darījumu – bijušā ūdensatrakciju parka ''Nemo'' īpašuma, kur bija plānots veidot vissezonas slēpošanas trasi un viesnīcu "Kāpa", pārdošanu par 50 miljoniem latu Krievijas uzņēmējam Borisam Teterevam, kurš to neatzīst par likumīgu. Darījumā iesaistīti Dzenīša uzņēmumi SIA ''ATB1'', SIA ''Askanio'' un SIA ''Nemo holdings''.

Kā skaidroja Grīnberga, normatīvie akti paredz iespēju kriminālprocesu uzsākt pēc Krimināllikuma nodaļas, iegūstot papildu informāciju un pierādījumus, lai konkretizētu iespējamos noziedzīgos nodarījumus pēc Krimināllikuma pantiem. Izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkāka informācija netikšot sniegta.

Dzenītis sarunā ar Ir.lv krimināllietu nosauca par ietekmēšanas mēģinājumu no Tetereva pārstāvju puses. Viņš uzsver, ka darījums par īpašuma pārdošanu bijis pilnīgi likumīgs, arī visi viņa uzņēmumi strādājot saskaņā ar normatīvajiem aktiem un maksājot visus nodokļus. Par viņa paša darījumiem nesen veikts fiziskās personas audits, tāpēc neesot bažu, ka kaut kas nebūtu kārtībā.

Jau vēstīts, ka par minēto darījumu notiek tiesāšanās civiltiesiskā kārtā. Teterevs darījumu neatzīst, jo tas slēgts uz senas, spēkā neesošas pilnvaras pamata. Kad negribīgais pircējs atteicies maksāt norādīto summu, Dzenītis iesūdzēja viņu tiesā. Tā lēma, ka Teterevam jāsamaksā līgumā norādītā summa. Taču Teterevs iesniedza tiesā prasību lauzt līgumu. Tiesvedība vēl turpinās.

Kā informē neoficiāli avoti, krimināllieta varētu būt saistīta arī ar iepriekš notikušu Dzenīša ģimenes locekļu darījumu, par 800 000 latu pārdodot Jūrmalas domei zemesgabalu Priedainē. Iespējams, kriminālprocesā varētu pārbaudīt arī Dzenīša agrāk slēgtu trasta līgumu par 1,2 miljoniem latu un neskaidrus ienākumu avotus kredītsaistību segšanai.

Komentāri (23)

designhouse.lv 17.08.2010. 01.43

Neticu, ka šim nav kaut kas nelikumīgs! Nu vienkārši neticu, it īpaši Jūrmalā tas vienkārši nav iespējams!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu