Pa dzejas taku • IR.lv

Pa dzejas taku

27

Otrdienas vakarā kafejnīcā "Taka" (Rīgā, Miera ielā 10) notiks kārtējais dzejas vakars, kurā piedalīsies Arvis Vigulis, Justīne Janpaule un Artis Ostups.

 

Dzejnieks Arvis Vigulis 2009.gada nogalē izdeva savu debijas dzejas krājumu "Istaba", kas latviešu dzejā ienācis ar izkoptu individuālu rokrakstu un atzīts par labāko dzejas krājumu "Dzejas balvā 2009".

 

Viguļa dzeja ir spilgti suģestējoša. Tajā sasniegts jaunam autoram neraksturīgs briedums un meistarība. Tā spilgti apliecina, cik svarīgi jaunam dzejniekam ir orientēties pasaules poēzijas mantojumā, daudz lasīt, vērtēt un atdzejot.

 

Savukārt dzejnieks Artis Ostups dzeju uzskata par sev piemērotāko zonu, kur izpausties. Dzejnieks par sev tuviem autoriem atzīst Tomasu Transtrēmeri, Hulio Kortāsaru, Māri Čaklo un Ēriku Ādamsonu. Viņa dzejoļi publicēti žurnālā "Karogs", "Kultūras Forumā" un portālā "Satori.lv". Patlaban Ostups strādā pie sava pirmā dzejoļu krājuma.

 

Dzejniecei Justīnei Janpaulei ir saglabājusies lāde, kurā ir sakrātas bērnu dienu vēstules ar pirmajām dzejas rindām. Janpaules iedvesmas avots ir literatūra, ceļojumi un dzīves sagādātie pārdzīvojumi. Dzejniece piedalījusies vasaras literārajā nometnē "Aicinājums" un jauno autoru seminārā, bet publikācijas bijušas "Kultūras Dienā", žurnālā "Karogs" un portālā "Satori.lv".

 

Pasākums kafejnīcā "Taka" sāksies plkst.20.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu