Tūkstošiem ugunsdzēsēju Krievijā dzēš mežus • IR.lv

Tūkstošiem ugunsdzēsēju Krievijā dzēš mežus

42
Elmārs Rudzītis, F64

Ar uguni cīnās arī armija; liesmu pārņemto platību izdevies nedaudz samazināt

Simtiem tūkstoši ugunsdzēsēju un armijnieku svētdien Krievijā turpināja cīņu ar liesmām, kas pārņēmušas mežus, nodedzinājušas mājas un laupījušas dzīvību vismaz 30 cilvēkiem, vēstī aģentūras LETA-AFP/RIA Novosti. Visā Krievijā sestdien meži dega 120 000 hektāru platībā, svētdien uguns pārņemtā platība samazināta līdz 114 000 hektāru.

Aptuveni 238 tūkstoši ugunsdzēsēju un 226 lidaparāti cenšas apdzēst postošos ugunsgrēkus 14 apgabalos, informē Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija. Apjomīgajos glābšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 2000 karavīru.

Varas iestādes apstiprina, ka ugunsgrēku upuru skaists pieaudis līdz 30. Kā ziņo RIA Novosti, ugunsnelaime visā Krievijā izpostījusi 1875 mājas, bez pajumtes atstājot 2210 cilvēkus. Vissmagāk cietis Krievijas Eiropas daļas vidienē esošais Ņižņijnovgorodas apgabals, kur nodegušas 759 ēkas, Voroņežas un Rjazaņas apgabalos nopostītas attiecīgi 292 un 233 ēkas.

Kā vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS, svētdien liesmu pārņemtā platība Krievijas Tālajos Austrumos pieaugusi trīs reizes. Vissmagāk šajā reģionā cietusi Kamčatkas pussala.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs plašos ugunsgrēkus nosaucis par "dabas katastrofu, kas atgadās reizi 30 vai 40 gados", un atzinis, ka Ārkārtas situāciju ministrijas spēku tās novēršanai nepietiek. Pēc finanšu ministra Alekseja Kudrina aplēsēm, atjaunošanas darbiem un kompensācijām būs vajadzīgi vairāk nekā pieci miljardi rubļu (89,50 miljoni latu). Līdzekļi tiks nosūtīti konkrētiem reģioniem, lai cietušajiem nodrošinātu patvērumu un kompensācijaspar īpašumu zaudēšanu.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm turpmākajās dienās termometra stabiņš Krievijas vidienē sasniegs 40 grādu atzīmi, kas tikai veicinās ugunsbīstamību mežos.

Komentāri (42)

rozaa11 02.08.2010. 00.46

Piekrītu.tiešām liela nelaime īsā laika sprīdī pazaudēt visu kas dzīves laikā sagadāts.

0
0
Atbildēt

0

Krista Vitena 01.08.2010. 23.47

Līdzjūtība vienkāršajiem iedzīvotājiem… Kaut izdotos novērst lielākus zaudējumus. Kaut Krievijas vadoņu ārpolitikas agresīvā ambiciozitāte pārtaptu patiesās rūpēs par savu tautu un zemi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu