No zibens spēriena cietusi kāda ogotāja • IR.lv

No zibens spēriena cietusi kāda ogotāja

44
Raitis Plauks, F64

Zibens spēriens trāpījis ogotājai, bet netālu esošais vīrietis atmests vairākus metrus tālāk

Kauguru pagastā no zibens spēriena piektdien cietusi 18 gadu veca ogotāja, atsaucoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta informāciju, ziņo BNS.

Jauniete kopā ar kādu 21 gadu vecu vīrieti ogojusi mežā, kad sācies negaiss. Viens no zibens spērieniem trāpījis ogotājai. Sievietei ap kaklu bijusi zelta ķēdīte, kas, iespējams, veicinājis šādu notikumu attīstību. Sievietei spēriena rezultātā daļāji apdegusi ķermeņa āda un mati, aptuveni 6% apdegums konstatēts arī uz kājām.

Ātrās palīdzības mediķi cietušo nogādājuši Vidzemes slimnīcā, kur ārsti viņai ne tikai ārstēs apdegumus, bet arī novēros sievietes vispārējo veselības stāvokli, jo īpaši sirds darbību, uz kuru zibens spēriens var būt atstājis iespaidu. Slimnīcā nogādāts arī vīrietis, kurš zibens spēriena brīdī atradies netālu no sievietes un spēriena brīdī atmests vairāku metru attālumā, gūstot ķermeņa sasitumus.

Speciālisti neiesaka zibens un pērkona laikā bez vajadzības uzturēties pie dabas, nav arī ieteicams doties mežā, atrasties lielu koku tuvumā. Bīstami ir arī darboties ar dažādām elektroierīcēm, vēsta LETA.

Komentāri (44)

rozaa11 24.07.2010. 14.25

Skaties pll ka pasam kautkas nenotiek

+2
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 26.07.2010. 07.17

pirms paaris gadiem Liepaajaa makšķerniekam iespeera zibens ezeraa makšķereejot , oglekļa kaats veikli uzķeera zibeni , viirs faktiski bija beigts….

0
0
Atbildēt

0

LAURIS 25.07.2010. 22.25

pārāk mistisks stāsts. Var būt blakus kokā iespēra, bet ja tieši cilvēkā zibens iebliež, tad diez vai tiks cauri ar 6% apdegumu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu