Lidostā atklāj mūsdienu mākslas izstādi • IR.lv

Lidostā atklāj mūsdienu mākslas izstādi

42
Maija Kurševa. Lauka pētījumi. Foto - Pauls Bankovskis

Rīgas lidostā atklāta vērienīga Baltijas mākslinieku laikmetīgās mākslas izstāde "The Way"

Laikmetīgās mākslas projekta "kim?" organizētajā izstādē "The Way" var aplūkot 18 Baltijas jauno mākslinieku darbus, kas izvietoti dažādās vietās lidostas terminālī un ēkas ārpusē. 

Dažādās jomās strādājošu Baltijas mākslinieku veidotie darbi starptautiskajā lidostā "Rīga" būs apskatāmi līdz oktobrim.

Izstādes "The Way" kuratore Daiga Rudzāte ziņu aģentūrai LETA stāstīja, ka izstāde būs īpaša ne tikai ar to, ka mākslas darbu ekspozīcijas izvietošana būs nodrošināta ārpus ierastajām izstāžu zālēm, bet arī ar to, ka izstādes mākslinieku katrs darbs būs pielāgots tieši starptautiskās lidostas "Rīga" telpām.

Kopumā lidostā tiks izstādīti vairāk nekā 20 mākslas darbi, kuru autori ir mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. 

Latviju izstādē pārstāv Anta un Dita Pences, Jānis Filipovičs, Dace Džeriņa, Kaspars Groševs, Kristīne Plūksna, Kaspars Podnieks, Katrīna Neiburga, Evelīna Deičmane, Armands Zelčs, F5 (Līga Marcinkēviča, Mārtiņš Ratniks, Ieva Rubeze), Ģirts Korps, Krišs Salmanis un Maija Kurševa. No Lietuvas izstādē piedalās Ugnius Gelguda un Žilvins Landzbergs, bet no Igaunijas – Rauls Kellers un Trīna Tramma.

Izstādes rīkotāju un atbalstītāju mērķis ir ar laikmetīgo mākslu iepazīstināt tos daudzos cilvēkus, kuri ierodas Latvijā, bet lidostu tā arī nepamet. Aptuveni trešā daļa no starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieriem ir transfēra pasažieri, kuri vairāku mēnešu garumā Rīgā varēs iepazīsties ar Baltijas mākslinieku darbiem, kas, iespējams, raisīs interesi atgriezties Latvijā uz ilgāku laiku.

Baltijas valstu mākslinieku laikmetīgās mākslas izstādi "The Way" starptautiskajā lidostā "Rīga" organizē Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts "kim?" sadarbībā ar starptautisko lidostu "Rīga".

 

Komentāri (42)

Serofims 22.07.2010. 00.23

F5 (Līga Marcinkēviča, Mārtiņš Ratniks, Ieva Rubeze) uzvārdi ir ļoti saistoši :D

0
0
Atbildēt

0

kamaldo 21.07.2010. 21.21

Malači!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu