Pirmo reģistrē ''Saskaņas centra'' sarakstu • IR.lv

Pirmo reģistrē ''Saskaņas centra'' sarakstu

46
Lauris Vīksne, F64

Programmā solīts atbrīvot cilvēkus no nabadzības, valsti – no parāda pazemojuma

Pirmdien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vienbalsīgi nolēmusi 10.Saeimas vēlēšanām kā pirmo reģistrēt "Saskaņas centra" (SC) iesniegto deputātu kandidātu sarakstu, informē CVK pārstāve Kristīne Bērziņa. Tam pievienotajā programmā solīts SC uzvaras gadījumā atbrīvot cilvēkus no nabadzības un valsti – no pazemojuma aizņemties naudu.

Saraksta kā pirmā reģistrēšana dos iespēju SC pirmajiem izlozēt vēlēšanu saraksta numuru. Izloze paredzēta pēc visu sarakstu iesniegšanas 6.augustā.

SC kandidātu saraksts iesniegts visos piecos vēlēšanu apgabalos: Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē, kopā piesakot maksimālo deputātu kandidātu skaitu – 115 personas. Tagad saraksts vairs nav maināms. Tajā kādu kandidātu var svītrot vienīgi CVK, ja atzinumu par tā neatbilstību Saeimas vēlēšanu likumam sniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs vai Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs.

Kā vēstī aģentūra LETA, SC sarakstu galvenokārt veido Saeimas deputāti un Rīgas domnieki. Rīgā ar pirmo numuru kandidēs Saeimas frakcijas vadītājs, partijas premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs, ar otro numuru – Rīgas domnieks Sergejs Dolgopolovs, ar trešo – Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs. Vidzemē pirmais numurs būs Ivanam Klementjevam, ar otro numuru kandidēs Rīgas domnieks Jānis Ādamsons. Latgalē pirmais numurs būs Jānim Tutinam, Kurzemē – Saeimas deputātam Valērijam Agešinam, Zemgalē – parlamentārietim Vitālijam Orlovam.

SC savā priekšvēlēšanu programmā paziņo, ka plāno uzvarēt 10.Saeimas vēlēšanās, lai cilvēkus atbrīvotu no lielās nabadzības, bet valsti – no bankrota un pazemojuma, lūdzot palīdzību starptautiskajiem kreditoriem. SC sola izveidot profesionālu Ministru kabinetu, un te partijas piederība nebūšot svarīga. "Ministri būs godīgi cilvēki, kas lēmumus pieņems kompetenti un ātri," teikts programmā.

Programmā apgalvots, ka SC politiķiem augstākās vērtības ir cilvēka veselība, ģimene, darbs, tautu saskaņa, valsts politiskā neatkarība un ekonomiskā attīstība. SC sola īstenot ilglaicīgu demogrāfisko programmu, kas veicināšot jaunu ģimeņu veidošanu, bērnu radīšanu un audzināšanu, pārtrauks iedzīvotāju aizplūšanu no laukiem uz pilsētām un stimulēs Latvijas iedzīvotājus atgriezties dzimtenē.

SC politiķi sola nesamazināt pensijas, atbrīvot uzņēmējus no pārmērīga nodokļu sloga un īstenot saprātīgu zemes nodokļu politiku, kā arī ieviest iedzīvotāju ienākumu progresīvo nodokli.

Komentāri (46)

mary75 19.07.2010. 18.02

SC cponsori, un tie, kuru intereses SC lobē, – Kargins un Krasoviski, valsti jau atbrīvoja, gan, nevis no nabadzības, bet, no naudas.
Un staptautisko investoru piesaisti, kā arī lētākus kredītus un visu pārējo, noteikti veicinās Urbanovica draudi sarīkot te otru Biškeku, ja tikai nebūs, kā viņš gribēs.
Un vispār, nodokļus pazeminās, bet, visiem visu palielinās – bērnu pabalstus, un ko tik kāds gribēs.
Un naudu vienkārši sadrukās, SC zina atrisinājumus visām problēmām.
Tik lielus murgus pat PLL nesludina.

+18
0
Atbildēt

3

    Arija Saleda > mary75 19.07.2010. 18.04

    padiskutēsim par šo jautājumu, tad, kad būs beigusies parex dalīšana un pārdošana, cik tad reāli būs zaudēts

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.07.2010. 06.26

    -tam Aldis -Tam, ka PR Vienotībai nekāds, tam es pilnībā piekrītu.
    Arī tam, ka pat vislabākie mērķi jāmāk parādīt.
    Un ar to Vienotībai problēmas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 19.07.2010. 18.32

    => gudrītis
    Kad nodos Parex sadalīšanu un pārdošanu vietējiem šeptmaņiem, tad atpakaļ valsts kase nesaņems ne santīma.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 19.07.2010. 17.48

bet valsti – no bankrota un pazemojuma, lūdzot palīdzību starptautiskajiem kreditoriem – saucās – brauksim pie Putiņa un lūksim uzņemt brālīg….tpu, dod palīdzīgu roku un uzņemt brāl…nu bāc, nu parādnieku saimē :)

+16
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 19.07.2010. 18.53

mani vairāk uztrauc nevis SC lielie reitingi un pat ne valsts nozadzēju iespējamās koalīcijas , bet tas, ka kā izskatās ” vienotība” ir aizgajusi atvaļinajumā, laikā, kad butu tomēr jārosas aktīvi..par balsīm tomēr ir jācīnās..citādi labi nodomi un skaisti vārdi paliks tikai nodomi un vārdi..bet uz spēles tomēr ir nemazāk ne vairāk kā visa mūsu nakotne..aiziet čekistu Gazproma apdullināti pa Ukrainas taciņu vai tomēr sekot Igaunijai, lūk kāds ir šoruden būs likmes..un ar to tad varētu arī sākt to reklāmu

+15
0
Atbildēt

5

    Agneta Niedra > ltvpanorama 20.07.2010. 02.44

    Arī mani, gluži tāpat kā daļu IRiešu, uztrauc Vienotības mazaktivitāte. Ja šīs apvienības izveidi sagaidīju ar prieku un cerīgu skatu uz rudeni, tad pašlaik mani māc bažas, kas turklāt ar katru nedēļu palielinās.
    Es pat teiktu tā – ja tuvākajā laikā (nu, teiksim, maksimālais 2 nedēļu laikā) nesākas masīva, eksplozīva, pareizi orientēta kampaņa, kas vienkārši ilgi un rūpīgi (varbūt slepus?) izstrādāta, tad varbūt jāķeras pie lietas pašiem?
    Manuprāt, ja kopīgi savāktos līdzīgi domājoši entuziasti (un, kā šķiet, tādus šeit varētu atrast), tad būtu iespējams izveidot pašiem savus video klipus, audio ierakstus, informatīvos bukletus. Grūtākais, pēc manām domām, būtu tos izplatīt. Lai arī interneta vide ir ļoti ērta šim darbam (kaut vai visiem zināmais YouTube), tomēr būtu nepieciešams tēmēt uz plašāku mērķauditoriju – tātad televīziju. Tad tiktu aptverti arī lauku cilvēki, kas varbūt internetu nelieto vai lieto retāk.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Agneta Niedra > ltvpanorama 20.07.2010. 02.45

    Es, students būdams, finansiāli atbalstīt šādu projektu nespētu, tomēr zināma deva entuziasma manī mīt, idejas arī spēju radīt, ar datoru arī esmu uz Tu. Ja katrs kaut ko pieliek, tad kopīgiem spēkiem tas būtu iespējams.
    Un es arī saprotu tos, kuri šādu ideju ir gatavi gānīt un teikt, ka tas nav mūsu pienākums. Jā, nav, bet es uzskatu, ka dažkārt tomēr ir jāceļ sava pakaļa un jādara lietas, kas formāli neietilpst mūsu pienākumos, lai sasniegtu tādu vidi un valsti, par kādu sapņojam.
    Var jau būt, ka šāda ideja izgāztos, būtu stulba, traka vai tamlīdzīgi. Var jau būt. Bet, redzot līdzšinējās Vienotības aktivitātes (neaktivitātes), man uzreiz nāk prātā teiciens: “Ja gribi lai kaut kas tiktu izdarīts pareizi, dari to pats”. Nu, negribas man sēdēt rokas klēpī salikušam un gaidīt, ko mums rudens atnesīs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    TomsLinins > ltvpanorama 19.07.2010. 21.11

    Pagaidām velk uz 15 vietām saeimā un pozīciju “suņi rej, bet karavāna iet tālāk (austrumu virzienā)”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > ltvpanorama 19.07.2010. 20.33

    redz, Ēķis jau taurē cik spēj par “nacionālajām interesēm”. Un kāpēc lai plebs neuzķertos?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ltvpanorama 19.07.2010. 22.10

    Vienotības pasivitāte un bezzobainais PR patiešām izraisa izbrīnu.
    Bet, ja par to viņiem atbild Leiškalna meita, kas tur kādam mīļākā vai kas tur vēl, tad jau Vienotībā arī viss pa vecam – tā vietā, lai dabūtu labu profesionāli, liekam kādam “savējo”, tā pati vecā blatu sistēma, nu stipri nožēlojami.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu