Lāčus zoodārzā mielos ar īpašu saldējumu • IR.lv

Lāčus zoodārzā mielos ar īpašu saldējumu

21
Rīgas Zooloģiskais dārzs

Retā garduma baudīšanu apmeklētāji varēs vērot sestdien un svētdien ap pusdienlaiku

Rīgas Zooloģiskā dārza lāčiem sagatavots īpašs lāču saldējums, kuru pasniegs nedēļas nogalē – sestdien un svētdien pulksten 12.45, informē zoodārza pārstāvji. Pulksten 14 pēc ikdienas priekšnesuma līdzīgu atvēsinājumu saņemšot arī roņi Puika un Eze.

Leduslācis Romeo un Kadjakas lāču pāris Ansis un Grieta saņems 15 kilogramus īpašā "Lāču saldējuma" – treknas skumbrijas, kas iesaldētas caurspīdīga ledus klucī. Šī kāruma recepti  pagājušajā vasarā izdomājusi firma "Ledus dizains". Sasaldēšanas process ilgst četras dienas.

Zvēru kopēji gan atzīst, ka "Lāču saldējums" ir ļoti gards, taču var kaitēt lāču zobu veselībai, tāpēc tas jāēd ar mēru.
Karstumā vairākums Rīgas zoodārza iemītnieku ievēro Eiropas dienvidzemēs ierasto siestas ritmu – izrosījušies rīta agrumā, kamieļi, zebras, ķenguri un surikati, lauvas un tīģeri pusdienlaika svelmē meklē patvērumu paēnā, kur laiskojas līdz pat pievakarei, kad gaisa temperatūra atkal nokrīt līdz tīkamai atzīmei, stāsta zoodārzā.

Tomēr, lai izturīgākie apmeklētāji, kas, bruņojušies ar dzērienu pudelēm un saldējumiem, nāk ciemos cauru dienu, redzētu aktīvus, nevis apslinkušus zvērus, dzīvnieku kopēji cenšas sagādāt tiem izpriecas arī pusdienlaikā. Mežacūkas, milzīgie Galapagu bruņrupuči, kazuāri un daudzi citi tiek lutināti ar vēsu dušu, zebrām sagatavota dziļa dubļu vanna, roņu baseinā tiek iepludināti vēsi artēziskie ūdeņi.

Komentāri (21)

baiba_kacena 16.07.2010. 20.29

Vai tad tas ir kāds jaunums? Liekas, ka pagājušo vasaru arī bija viņiem šāda veida izklaide :) Bet forši drošvien un jautri kā nabaga lācis mocīs vienu ledus kluci, lai tikai tiktu pie savas kārotās zivtiņas :D

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu