Atkal jauns dienas temperatūras rekords • IR.lv

Atkal jauns dienas temperatūras rekords

20
Raitis Plauks, F64

Karstums neatkāpsies visu nedēļu

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra lidostas "Rīga" meteoroloģiskajā stacijā sasniegusi +33 grādus, bet pilsētas centrā – +32,6 grādus, atsaucoties uz Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, ziņo BNS. Līdz ar to pārspēts 12. jūlija karstuma rekords Rīgā. Arī pārējā Latvijā saglabājies karsts laiks – aptuveni +27..+32 grādi.

Šonedēļ Latvijā saglabāsies ļoti karsts laiks, lai gan sauli biežāk aizsegs mākoņi, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu un pērkona negaiss. Kaut arī lietus mākoņi vietām dos veldzi, paaugstinātā gaisa mitruma dēļ karstais laiks varētu kļūt grūtāk panesams, turklāt arī naktis kļūs vēl siltākas.

Pirmdien visā Latvijā gaidāma liela svelme – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+34 grādiem. Dienas gaitā debesīs parādīsies gubu mākoņi, kas pēcpusdienā un vakarā brīžiem aizsegs sauli, bet ievērojamus nokrišņus neatnesīs.

Otrdienas pēcpusdienā dažviet valsts centrālajā un rietumu daļā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, bet lielāka lietus varbūtība būs turpmākajās diennaktīs Rietumlatvijā. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +17..+23 grādi, dienās gaisa temperatūra paaugstināsies vidēji līdz +29..+34 grādiem.

Dominēs lēni vēji. Izveidojoties spēcīgam negaisa mākonim, tas var atnest lokālu vētru.

Pirmdienas rītā ūdens temperatūra lielākajās upēs, kā arī jūras un līča piekrastē bija +20..+25 grādu robežās, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi .

Komentāri (20)

ilmisimo 12.07.2010. 10.55

Pēdēja Gala Muļķu partija svinīgi apsuola-atcelt visas temperatūras virs 30!!!

Balsuojiet par mums!!!!!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu