Jaundibināto "Pēdējo partiju" vadīs Knoks • IR.lv

Jaundibināto "Pēdējo partiju" vadīs Knoks

80
Lauris Nagliņš, F64

 

Kaktiņš: šāda veida partija vismaz teorētiski varētu gūt ļoti labus panākumus

Mūzikas klubā "Nabaklab" ceturtdienas vakarā nodibināts jauns politiskais spēks "Pēdējā partija" un par tās valdes priekšsēdēju kļuvis Gints Knoks, vēsta ziņu aģentūras.

Kā vēsta BNS, partijas valdē iecelti trīs cilvēki – Knoks, Zanda Slava un Natālija Baškirova. Savukārt politiskā spēka revidents būs Kaspars Rolšteins.

Knoks iepriekš BNS stāstīja, ka ideja dibināt jaunu partiju radusies viņa domubiedru lokā, kur secināts, ka "ļoti gribas izpildīt savu pilsoņa pienākumu", bet nav par ko balsot. Tādēļ nolemts dot alternatīvu iespēju arī citiem šādi domājošajiem.

Pasākums noritēja nepiesiestā gasotnē, malkojot alu un citus dzērienu, bet pie sienas bija izlīmēts partijas loģiski politiskais traktāts, novēroja BNS. LETA atzīmē, ka ieradušies galvenokārt trīsdesmitgadnieki.

Lai arī uz dibināšanas pasākumu, kas veidots kā koncerts, bija ieradušies ārkārtīgi daudz cilvēku, partijas dibināšanai reģistrējās tikai daļa – aptuveni 200 šīs idejas atbalstītāju. Uz partijas dibināšanas pasākumu bija ieradušies arī Knoka bijušie partijas biedri no "Sabiedrības citai politikai" parlamentārieši Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks.

Ar ieceri dibināt jaunu politisko organizāciju aptuveni 20 sabiedrībā plašāk pazīstami cilvēki nāca klajā pagājušajā nedēļā. Starp partijas atbalstītājiem iepriekš minēti vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, to vidū ir dīdžejs Roberts Gobziņš, publicists Pauls Bankovskis, diriģents Romāns Vanags, reklāmists Kaspars Rolšteins, sociologs Viesturs Celmiņš, filozofs un Latvijas Universitātes pasniedzējs Jurģis Šķilters.

Sociologs Arnis Kaktiņš ceturtdien intervijā Latvijas Radio prognozēja, ka "Pēdējā partija" varētu gūt to pilsoņu atbalstu, kuri citos apstākļos nemaz neietu uz vēlēšanām, kā arī to balsis, kas vēlas protestēt pret tradicionālo partiju rīcību. "Ja mēs kopumā skatāmies uz šī brīža sabiedrības noskaņojumiem, par ko vēsta dažādu aptauju dati, tad man gribētos teikt tā – vide, augsne, konteksts ir ļoti nobriedis, lai šāda veida partija vismaz teorētiski gūtu ļoti labus panākumus," Kaktiņa radio teikto citēt LETA.

.

Komentāri (80)

buchamona 08.07.2010. 21.36

Patiesībā šajā brīdī dibināt tādu partiju Latvijā kā PP ir patiess provinciālisms, kaut kāda pakaļ skriešana lielās pasaules dadaistiem varbūt. Viņu nihilismam, iracionalitātei, cinismam utt, bet tas jau viss ir bijis tūlīt pēc 1. kara. Šai pozai sen jau ir gara bārda. Protams, ka katrs dara kā grib, bet patiesībā jau šie ļaudis demonstrē tikai savu stulbumu, jeb nevēlēšanos iedziļināties tās zemes problēmās, kurā viņi dzīvo.

+34
-8
Atbildēt

2

    buchamona > buchamona 09.07.2010. 00.53

    Precīzi tu viņus noraksturoji, prieks bija lasīt :)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > buchamona 08.07.2010. 22.09

    PP balsotāju viegli iztēloties- lumpenīgi apmierināts, paēdis personāžs šortos, ar rimi ratiņiem..: met meitiņ, met to sūdu..mājās paskatīsimies.. Kko dzirdējis par politiku, bet tā kā pašam viss Okeiizz, tikai par diētu jāpiedomā, lai tkreklā naba ielien.. – davai,pazviegsim,nobalsosim par smieklīgajiem. Tas ka, smiekli jau 20 gadus nozīmē nāves un postu- kuņģi uz 2 kājām nekrata.

    +15
    -4
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 08.07.2010. 20.12

Jā.. kamēr tantes laukos cep kotletes no ceļmallapām, mēs pajautrosimies. .davai, iezviegsim par sistēmu,vai vnk iezviegsim tāpat.. ar atraudziņu..Jautri taču, ap pilnu punci.. Un kas patīkami- nekādas atbildības..

+30
-8
Atbildēt

10

    andris902 > www.vecamate.lv 09.07.2010. 01.38

    …un Latgalē Tavu prāt tā ir pārticība?…Tu taču joko!…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > www.vecamate.lv 08.07.2010. 20.19

    …vai sarkasms ir sveša lieta?… :))

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > www.vecamate.lv 08.07.2010. 23.58

    …nu, nu….piebremzē!…vai Tu zini, cik liela ir vidējā pensija Latgales reģionā?….tas vienmēr ir bijis bezdarba un zemu atalgota darba nomocīts apvidus….ar to pensiju, ko tur saņem….Rīgā nedēļu neizdzīvotu….tie nav stabili ienākumi, kas nodrošina normālus dzīves apstākļus….
    P.S. …varbūt tas arī bija pārprasts sarkasms?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    snjuu > www.vecamate.lv 09.07.2010. 01.10

    =ar to pensiju, ko tur saņem….Rīgā nedēļu neizdzīvotu…=
    ===
    :) Rīgā jau ne. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > www.vecamate.lv 09.07.2010. 08.26

    zanE, Kristapam ir pilnīga taisnība. Ārpus Rīgas un citam lielpilsētām pensionāri ir pārtikusī iedzīvotaju daļa. Man pēc piemēra tālu kabatā nav jāmeklē- pašam vecāki dzīvo laukos. Pašiem savs dārziņš, par apkuri iekļaujas 200 latos gadā (malkai), par dzīvokli nav jāmaksā, jo ir māja, kas nav uz kredīta. Tik vien atliek kā nopirkt to, ko paši neizaudzē, kādu drēbi, avīzi un tagad vēl arī par TV (to gan es paņēmu uz sevi). Viss. Apkārt miestiņā bezdarbs ap 40%. Bezdarbnieki saknapina pa visādiem pabalstiem, gadījuma darbiem un kaut ko pārdodot (ogas, sēnes u.tml.) labi ja pusi no tā, ko mani vecāki saņem pensijā. Un pensijas viņiem mazas, jo pirms došanās pensijā algas viņiem bija ap 50- 70 latiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > www.vecamate.lv 08.07.2010. 20.31

    un kur tad ir, tā atbildība? “nopietnie” veic īstus noziegumus un nekādas atbildības, neviens nesēž.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    snjuu > www.vecamate.lv 08.07.2010. 23.32

    Kamēr tantes balso par “labējām partijām” un “zemniekiem”, lai vien cep ceļmallapas. Viena no LR elektorāta lielākajām problēmām vienmēr ir bijusi pārliekais veco ļaužu īpatsvars, ko līdz šim varēja ņemt ar visādiem muļķīgiem paziņojumiem vai (sākotnēji) ar skaistām frizūrām.
    ==
    PS. Pensionāri kā “neaizsargātākā kasta” reāli varētu būt tikai Rīgā (alias augsti īres maksājumi), “laukos” (īpaši Latgalē) tie ir ~ pārtikuši cilvēki ar stabiliem ienākumiem.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > www.vecamate.lv 08.07.2010. 22.12

    …Pecisk!…mani nesajūsmina tas, kas notiek…tāpēc es atļāvos paņirgt par PP izpausmēm un konkrēti pieminēju Gobziņu…varbūt neveikli sanāca….tas bija domāts kā sarkasms…uzskatu, ka šis jaunveidojums neko labu nenesīs ne vēlētājiem, lai atvieglotu to izvēli…ne arī Latvijai kopumā…balsu izšķīdināšana!…vēl jo muļķīgāk, ja cilvēki uz to uzķersies!…

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > www.vecamate.lv 08.07.2010. 22.05

    zanE, sarkasms un cinisms Latvijā ir par daudz. Tā veicināšana neko labu par personībām neliecina.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > www.vecamate.lv 08.07.2010. 22.07

    skrimstla: un mums viņiem ir pakaļ jātaisās, jo….? Kāds attaisnojums ir, ka AŠ² ciniski ņirdz par valsti – mēs arī ņirgsim?

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 08.07.2010. 22.21

Šādas partijas dibināšana nevis liecina ne tikai par politiķu problēmām. Diemžēl mēs no nu ļoti cenšamies izvairīties no savas politiskās atbildības. Šādu partiju dibinot, ir iespējams ierēkt un ciniski pasmiet par politiskā procesa smagumu, bet ne atrisināt to. Turklāt diemžēl es tur nekāda humora nesaskatu, pat smiekli nenāk. Kā jau iepriekš teicu, Ernestam, Bišofam un Šļūkam sanāk kaut kā labāk.

Pati programmas partija atgādina baisu pārpratumu. Viens interesants punkts ir autortiesības, taču bez pilnīgākās sajēgas autortiesību jomā. Latvijā ir cilvēki, kuri šo jautājumi ir pētījuši un tīri labi spētu izskaidrot lietu būtību. Par punktu valsts stabilitāte un būt vai nebūt – diemžēl, dārgie pēdpartijieši, tas nav iespējams, līdz tauta nesavāksies pati un to nenodrošinās. Kad tautu nevarēs ar hūti pārliecināt, ka apsūdzība smagā kriminālnoziegumā tāds nieks vien ir, kamēr vien skaisti runā. Skarba perspektīva, bet tāda tā ir.

+17
-3
Atbildēt

8

    snjuu > andrisskrastins 08.07.2010. 23.39

    =Šādu partiju dibinot, ir iespējams ierēkt un ciniski pasmiet par politiskā procesa smagumu, bet ne atrisināt to.=
    ===
    Vēl šādas partijas dibināšana var nozīmēt to, ka ir apnicis, ka “mūsējie” ir muļķi. PP, neskatoties uz pretrunīgo loģiski politisko traktātu aka programmu, ne sūda nav sliktāka par “nopietnajām partijām” un pieejamo cilvēkresursu vācelīte šiem varētu būt pat dziļāka, cita lieta, ka virs 5% šie neievāks.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    snjuu > andrisskrastins 09.07.2010. 00.53

    Būtībā jau problēma ir plašāka. Jaunu ļautiņu iesaistīšanās politikā notiek pakāpeniski, kāpjot pa vienas vai otras partijas trepītēm un beigās apgūstot pastāvošo politisko procesu, kas ir diezgan greizs. Būtībā džeki vairs nav “jauni”, kad kaut ko sasniedz, bet ir vecās skolas produkts. Līdzīgi tas notiek pat ar “jaunām” partijām – JL (piem) daudzējādā ziņā ir kļuvis līdzīgs pārējiem ilgsēdētājiem, izņemot atkarību no visādiem naudasmaisiem.
    ==
    Konkrētajā gadījumā dažu gurķu dabūšana Saeimā būtu ļoti laba lieta tieši tāpēc, ka šie vēl nav “izskolojušies” LR “politikā”, bet nav īpaši ticams, ka šie dabūs savus 5%, tāpēc mazākā ļaunuma balsojums saglabājas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andrisskrastins 09.07.2010. 06.55

    /..dārgie pēdpartijieši../

    Projekts “‘Pēdas””.Mednieks Ādzeķe.Pēdējais mohikānis un Pēdējā robeža.
    Fenimors Kūpers vai Hovards Fāsts.
    Kāda ižķiršanās….ak…last batle or lost bottle

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andrisskrastins 09.07.2010. 06.42

    /…vajag to jātnieku baltajā zirgā/
    Un tad izrādās, ka zirgs ir ar krītu nuomālēts išaks. Bez ausēm.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    liina > andrisskrastins 09.07.2010. 00.25

    Par šo partiju balsot nedomāju, bet fakts ka kāds vispār piemin svēto govi – autortiesības un akalaku, priecē.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > andrisskrastins 08.07.2010. 22.31

    Tieši tā- smiekli nenāk,… lai cik saprotama neiroze- kā viss piegriezies, visi viņi vienādi,apnicis, utt.. Realitātē tiks ” aizsmieti” balsu tūkstoši, kas varētu tikt, lai kādām,šādām, tādām , bet partijām kas tomēr mēģina apzināt ko tālāk iesākt..

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > andrisskrastins 09.07.2010. 00.42

    Neņemos absolutizēt, bet latvji,šķiet,nēsājas ar brīvību kā karstu kartupeli- nez kam to atdot..Lai tikai atbildību uzņemas kādi citie.Krievi, eiropa, vienalga..
    Baltais zirgs te nederēs,pārāk elitāri- tiks pasludināts par tizlu, aizdomīgi baltu,utt.. Paps maikā uz veca traktora- lūk paradigma.:) Gandrīz kā hūte ar savu nosperto bruģi un Hercogjēkab kuģīti upē.Darbojas taču :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 08.07.2010. 23.52

    Kristap, kuri “mūsējie” un kāpēc viņi ir muļķi? Kur tas ir redzams? Vai tas ir klasiskais – tie kas pie varas ir idioti, un tie kuri viņus kritizē – gudri? Piedod, bet tās ir tīrākās blēņas un to zini. Patiesība ir daudz sarežģītāka un it īpaši Latvijā, kur klāt visai politiskajai loģikai vijās cauri latvieša “īpašā” emocionalitāte attiecībā uz politiku.

    Vēl es piebildīšu, ka politiķi ir ļoti izteikts sabiedrības spogulis. Lai arī kā tev nepatiktu, ir cilvēki, kas grib balsot par AŠ². Ir cilvēki, kas bez diskusijām balsos par SC. Viņiem viss ir vienkārši. Latviešiem daļai – nē. Viņiem vajag to jātnieku baltajā zirgā. Viņiem vajag kaut ko morāli skaistu un tīru. Tā ir dzīvošana naivismā. Politķi ir cilvēki un cilvēki NAV. PERFEKTI.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu