Prezidenta vēlēšanās Polijā līderos Komorovskis • IR.lv

Prezidenta vēlēšanās Polijā līderos Komorovskis

25
AFP/LETA

Neviens pretendents nav savācis vairāk par 50% balsu; būs jārīko otra vēlēšanu kārta

Aptaujas pie vēlēšanu iecirkņiem rāda, ka Polijas prezidenta vēlēšanās līderos izvirzījies prezidenta pienākumu izpildītājs Broņislavs Komorovskis, tomēr nav savācis pietiekami lielu vēlētāju atbalstu, lai kļūtu par jauno Polijas prezidentu.

Aptaujas rāda, ka valdošās liberālās partijas "Pilsoniskā platforma" virzītais Komorovskis ieguvis 46% vēlētāju atbalstu. Tā kā viņam nav izdevies iegūt vairāk nekā 50% balsu, visdrīzāk būs jārīko otra vēlēšanu kārta.

Komorovska galvenais konkurents konservatīvo pārstāvis, Krievijā aviokatastrofā bojā gājušā prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrālis Jaroslavs Kačiņskis ieguvis 36% vēlētāju atbalstu, liecina aptaujas.

Ja neviens no kandidātiem pirmajā kārtā neiegūs vairāk par 50% balsu, divi visvairāk balsu saņēmušie augstā amata pretendenti sacentīsies otrajā kārtā 4.jūlijā, vēsta LETA-AFP.

.

Komentāri (25)

mary75 20.06.2010. 11.36

Poļi nekad un nevienā priekšā klanījušies nav, janovēl tiem veiksmi, un, tomēr, Komarovski.

+1
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 20.06.2010. 11.39

Savā ziņā veselīgas nācijas pazīme – nav līdzjūtības balsojuma.

+1
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 21.06.2010. 12.25

to pecisk
Kāda līdzjūtība ? Balsot par sava prezidenta slepkavības līdzdalībnieku un iet Ukrainas pēdās. Varbūt vēl atteikties no savas slānekļa gāzes iegūšanas un iegādāties Nord Stream akcijas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu