Kalnmeiers: pieļauju telefonsarunu noklausīšanos • IR.lv

Kalnmeiers: pieļauju telefonsarunu noklausīšanos

31
Raitis Plauks, F64

Tā varējusi noplūst informācija pirms kandidāta nosaukšanas ģenerālprokurora amatam

Pieļauju, ka vēl pirms oficiālās ģenerālprokurora kandidāta nominēšanas nesankcionēti tika noklausītas Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča vai manas telefonsarunas, – tā šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" paziņoja virsprokurors Ēriks Kalnmeiers. Pēc viņa domām, tā varējusi noplūst informācija par jauno kandidātu vēl pirms viņa nosaukšanas amatam.

Kā stāsta Kalnmeiers, telefonsarunā 14.jūnijā viņš saņēmis Bičkoviča uzaicinājumu nākamajā dienā ierasties AT dokumentāli apliecināt piekrišanu kandidēt ģenerālprokurora amatam. "Jau pirmdien, vēl pirms oficiālās kandidāta nominēšanas šis fakts bija zināms politiķiem. Nevaru apgalvot, ka noklausīšanās ir notikusi, tā ir tikai viena no versijām, kā informācija noplūda vēl pirms oficiālās nominēšanas," skaidro Kalnmeiers un piebilst, ka tas esot tikai viņa secinājums, analizējot politiķu izteikumus.

Kā ziņoja aģentūra LETA, partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai jau pirmdien esot bijis zināms, ka ģenerālprokurora amatam tiks virzīts virsprokurors Kalnmeiers, tādēļ viņa apšauba augstajam amatam izvirzītā kandidāta neitralitāti. Āboltiņa žurnālistiem stāstīja, ka pirmdien saņēmusi īsziņu ar jaunā ģenerālprokurora pretendenta vārdu, taču nevēlējās atklāt, kurš to sūtījis.

"Ja noklausīšanās ir notikusi, tā ir nelikumīga un nesankcionēta. Atļauju šādām darbībām var dot tikai AT tiesnesis," sacīja virsprokurors.

Ģenerālprokuratūra gan nesaskata pamatu reaģēt uz Kalnmeiera izteikumiem. Pokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks aģentūrai LETA pamatojis, ka Kalnmeiers izteicies ''vispārinātā pieņēmuma formā'', turklāt nedz viņš, nedz Bičkovičs nav vērsušies ar iesniegumu pārbaudīt izteiktās aizdomas.

Kalnmeiers piekrīt, ka pašlaik viņš tiekot ''pataisīts par politiskā tirgus preci, par bartera darījumu". Taču viņš vairākkārt uzsvēra, ka nevienai politiskajai partijai vai politiķim neko nav solījis. "Ja mani apstiprinās, neviens politiskais spēks nekādu labumu negūs," sacīja ģenerālprokurora amata kandidāts.

Laikraksts ''Diena'' ceturtdien raksta, ka atbalsts Kalnmeieram, iespējams, ir daļa no ''darījuma'' starp opozīcijā esošo Tautas partiju (TP) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), pretī saņemot atbalstu pēdējās rosinātajiem grozījumiem privatizācijas pabeigšanas likumā, kuru mērķis ir samazināt ietekmīgu politiķu pietuvināto personu maksājumus par miljoniem vērtu privatizētu zemi. Politiķi to kategoriski noliedz.

Kalnmeiers sacīja, ka līdz šim neviens politiķis nav mēģinājis sazināties ar viņu personīgi, un aicināja partijas neaicināt viņu uz Saeimas frakcijām atsevišķi, mēģinot kaut ko piesolīt viņam kā ģenerālprokurora amata kandidātam, bet ar viņu tikties atklāti komisijās.

.

Komentāri (31)

mary75 17.06.2010. 09.27

Katrā ziņā, iespējamā nākamā ģenerālprokurora vāvuļošana par iespējamu savu telenfonsarunu noklausīšanos, pie kam absolūti neargumentēta un neapstiprināta ne ar kādu konkrētiku, raisa lielas pārdomas par viņa atbilstību amatam.
Bez konkrētiem pierādījumiem ko tādu teikt tik augsta ranga amatpersonai ir bezatbildības un neprofesinalisma kalngals.

+13
-1
Atbildēt

1

    v-auto > mary75 17.06.2010. 11.19

    Nu tu gan skarbs :), bet teksts labs, tikai vairaak attiecinaams tas buutu uz Aboltinas vakardienas izrunaashanos KNL studijaa.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 17.06.2010. 09.28

gaužam nenopietna ir šādas versijas izplatīšana priekš pieredzējuša prokurora un ģen.prokura kandidāta..es piedāvāju vienkāršāku versiju..striķīšu raustītāji jau laikus sākuši klārēt grutgalvainākiem deputātiem, ka drīzumā izvirzīs ģen. prok. kandidātu un par to tad šoreiz drīkst balsot..un kāds no tiem tad arī palaidis muti..

+10
0
Atbildēt

0

Guncītis 17.06.2010. 09.13

Kautkāda ārdīšanās un uzmanības novēršana no sevīm pirms vajadzīgā amata ieņemšanas. Šķiet ka iebalsos gan. Izskatās, ka Bičkovičs savējo atstrādā. Tādējādi sanāk, ka valsts ir nozagta pamatīgi.

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu