Īrijas tiesa liek bērnu vest atpakaļ uz Latviju • IR.lv

Īrijas tiesa liek bērnu vest atpakaļ uz Latviju

22
EPA/LETA

Tiesa konstatē, ka māte nelikumīgi no Latvijas uz Īriju aizvedusi savu meitu, strīds ar tēvu būs jāšķir Latvijas tiesai

Īrijas Augstākā tiesa atzinusi, ka kāda Latvijas valstspiederīgā nelikumīgi aizvedusi uz Īriju savu piecus gadus veco meitu pret tēva gribu, un likusi bērnu vest atpakaļ uz Latviju, kur tiesai jālemj par bērna aizbildniecību, atsaucoties uz laikrakstu "The Irish Times", vēsta LETA.

Meitenītes vecāki nav precējušies, bet bērna piedzimšanas laikā 2004.gadā tēvs ar māti dzīvojuši kopā Latvijā. Aizbildniecības tiesības pār bērnu bija abiem vecākiem līdz 2007.gadam, kad māte devās uz Īriju, atstājot bērnu tēva uzraudzībā, bet regulāri ciemojoties pie meitas. Gadu vēlāk māte atgriezās Latvijā un bez tēva ziņas un piekrišanas paņēma sev līdzi meitu uz Īriju, bet pēc dažiem mēnešiem aizveda meitu atpakaļ pie tēva. Pērn notikumi atkal mainījās un māte Latvijā iesniedza pieteikumu tiesā, pieprasot pilnībā nodot meitu viņas aizbildniecībā, savukārt tēvs pieprasīja, lai viņš kļūtu par vienīgo meitas aizbildni, vēlāk tēvs arī iesniedza prasību Īrijas tiesā.

Māte apgalvoja, ka tēvs tiesā vērsies tāpēc, lai viņu sodītu par to, ka viņa nav sūtījusi vairāk naudas bērna audzināšanai. Viņa arī apgalvo, ka vīrietis ir alkoholiķis un ka viņš ļāvis viņai tikties ar meitu tikai apmaiņā pret seksuāliem pakalpojumiem. Bērna tēvs tiesā noraidīja šīs apsūdzības. Tiesa arī konstatēja, nav nekāda pamata uzskatīt, ka meitenes nodošana atpakaļ tēva uzraudzībā radīs viņai kādu būtisku apdraudējumu.

Īrijas tiesa nolēma, ka par bērna dzīvesvietu uzskatāma Latvija un ka viņas aizvešana bija pretlikumīga saskaņā ar Hāgas konvenciju par bērnu starptautisku nolaupīšanu. Īrijas tiesa ir devusi rīkojumu vest bērnu atpakaļ uz Latviju, kur tiesai jālemj par meitenes aizbildniecību.

Komentāri (22)

Krista Vitena 21.05.2010. 14.32

Nu nedrīkst spēlēties ar bērnu psihi…

+2
0
Atbildēt

1

    snjuu > Krista Vitena 21.05.2010. 17.20

    Sīcim varētu nebūt īpašas atšķirības, pie kā dzīvot, jau iepriekš ir padzīvojis gan pie viena, gan pie otra, precīzāk, nekādus jaunus psihi ietekmējošus triecienus var arī nesaņemt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu