Šleseram par nedeklarēto pulksteni nekas nebūs • IR.lv

Šleseram par nedeklarēto pulksteni nekas nebūs

47
Reinis Hofmanis, F64
Sanita Jemberga

Divus mēnešus izmeklētais kriminālprocess izbeigts nozieguma sastāva neesamības dēļ

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija izbeigusi ierosināto kriminālprocesu pret Rīgas vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) par dārgā Breguet rokaspulksteņa nenorādīšanu ikgadējā amatpersonas deklarācijā, jo trūkst nozieguma sastāva.

Dārgo puksteni, kura vērtība paskaidrojumos VID norādīta ap 70 tūkstošiem eiro, uz politiķa rokas TV pārraides laikā pamanīja žurnālists Lato Lapsa. Tā kā tas nebija manāms politiķa amatpersonas deklarācijā, kur jānorāda visi darījumi, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas (Ls 3600), žurnālists vērsās ar iesniegumu prokuratūrā.

VID, kas uz Ir.lv jautājumiem atbildēja pēc trim nedēļām, otrdien paziņoja, ka divus mēnešus izmeklētais kriminālprocess izbeigts 26.aprīlī nozieguma sastāva neesamības dēļ. VID informē, ka Šleseru arī nevarēs administratīvi sodīt par pulksteņa nenorādīšanu 2007.gada deklarācijā, jo ir iestājies noilgums, tomēr VID aicināšot Šleseru minēto deklarāciju precizēt.

Lapsa sacīja, ka VID lēmums pēc būtības nozīmē: amatpersona var nedeklarēt vienalga ko, un viņiem par to nekas nebūs. "Ir pilnīgi vienalga, māja, mašīna, pulkstenis vai miljons – ja kāds pamanīs, nekas nebūs, un, ja nepamanīs, arī nekas nebūs," sacīja žurnālists.

Ar A.Šlesera pārstāvi Ir.lv pagaidām nav izdevies sazināties.

Komentāri (47)

mary75 18.05.2010. 17.00

Tātad, nepareizi un nepilnīgi pildīt ienākuma deklarāciju drīkst, tas nav nekāds noziegums?
Tad kāda velna pēc tas papīrs vispār vajadzīgs, ja jau var tur sarakstīt nezin ko, un nekas par to nebūs?
Man tas nav izprotams.

+25
-2
Atbildēt

0

Miķītis, Džeikobs ॐ 18.05.2010. 17.37

Te Jums mīļie ļaudis PERFEKTS PIEMĒRS tam, KĀPĒC LATVIJĀ NEPIECIEŠAMA MANTISKĀ UN NODOKĻU SĀKUMDEKLARĒŠANA!!!!!!!!!!!!!!
Šobrīd Latvijās publiskās finanses ir būvētas uz smiltīm, kur Lembergs miljonus mantoja miljonus no Vitāla lejiņa, Šķēle savu naudu nopeļnīja ar puķēm, Šlesers atrada ar lielu banti apsietā kurpjukastē Oslo – sākuma punkta Latvijā nav, un KAMĒR NEBŪS, tikmēr šādas pulksteņa nedienas turpināsies atkal, atkal un atkal……:)

+19
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 18.05.2010. 17.04

burtiski pirms pāris dienām bija info, ka par 300 g kandžas piemēroja cik tur tos latus soda naudas. Nesaku, ka dzert kandžu ir labi, bet kā lai notic, ka viens likums, viena taisnība visiem?

+19
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > silvija_vitina 18.05.2010. 17.22

    “…viens likums, viena taisnība visiem” komplektā ar “jedem das seine”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu