Premjers: dalība ES vien negarantē labklājību • IR.lv

Premjers: dalība ES vien negarantē labklājību

19
Mārtiņš Zilgalvis, F64

ES Dārza svētkus Vērmanes dārzā apmeklēja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš svētdien piedalās arī Uzvaras dienas svinībās

Latvija pēdējos gados ir piedzīvojusi grūtus brīžus un sapratusi, ka dalība Eiropas Savienībā automātiski negarantē labklājību, taču ir mācījusies no savas rūgtās pieredzes un turpmāk to ņems vērā, uzrunājot Eiropas dienas pasākuma apmeklētājus Vērmanes dārzā, sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL), vēsta BNS.

Eiropas Savienības Dārza svētkus apmeklēja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš svētdien piedalās arī Uzvaras dienas svinībās Uzvaras parkā. "Apsveicu svētkos, ir jauki, ka mēs esam Eiropas Savienības satāvdaļa, kur tad vēl mums ir jābūt," pasākuma tiešraidē intervijā LTV7 sacīja Ušakovs.

„Šobrīd Latvijas mērķus iespējams definēt un sasniegt tikai tad, ja tie atbilst kopējai Eiropas vīzijai par nākotni. Savukārt Eiropas mērķi ir sasniedzami, ja tie saskan ar katras dalībvalsts redzējumu,” savukārt pauž Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot Latvijas iedzīvotājus sestajā gadadienā kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Esam jau vēstījuši, ka, atzīmējot vienotas Eiropas idejas 60. gadadienu, Vērmanes dārzā Rīgā svētdien notiek "Eiropas Savienības dārza svētki". Ir.lv novēroja, ka dažādu Eiropas valstu teltīs iespējams iegūt informāciju par šo valsti, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs – pie Lietuvas telts bērni var spēlēt basketbolu, Lielbritānijas teltī, savukārt, var mācīties angļu valodu dziedot, valstis iepazīstina arī ar savu nacionālo virtuvi.

Vērmanes dārzā svētdien notiek arī Mātes dienai veltīts koncerts, tur pulcējušies mazo vokālistu konkursa „Cālis 2010” laureāti un citi izpildītāji. Koncerta noslēgumā uzstāsies arī jauniešu koris Kamēr, kā arī deju grupa Dzirnas Karla Dženkina lieldarbā Adiemus. Mātes dienai veltīti arī vairāki citi koncerti Sv. Pētera baznīcā, Mazajā ģildē un citviet.

Komentāri (19)

ievuliitis 09.05.2010. 13.16

Domāju, ka dalība ES mūs priecētu daudz vairāk, ja vienaldzīgo un noziedzīgo politiķu un ierēdņu dēļ mūsu valsts iedzīvotāji nebūtu atstāti par ES pabērniem. Te es domāju tos, kas “izkārtoja” mūsu lauksaimniekiem viszemākos hektārmaksājumus Eiropā, un tos, kas nemāk aizstāvēt mūsu produktus, kam jāpiemēro absurdas prasības, kas citur netiek ņemtas vērā, kas atteicās no cukurrūpniecības par labu kompensācijām – kā tagad valstij noderētu šī nozare, kas nodrošināja darbu tūkstošiem cilvēkiem – rūpnīcu strādniekiem un lauksaimniekiem. Dalība ES ir atnesusi daudz negatīvā nevis tā dēļ, ka ES būtu slikta, bet tā dēļ, ka ar ES institūcijām pārrunās piedalās neprasmīgi un vienaldzīgi ierēdņi. Laikam no TP jauniešu organizācijas.

+8
-2
Atbildēt

4

    girts_gansons > ievuliitis 09.05.2010. 16.37

    .. kas “izkārtoja” mūsu lauksaimniekiem viszemākos hektārmaksājumus Eiropā…
    ——-
    Un kā Jūs domājat, kas tos “izkārtoja”? Vai tie nebija ES politiski noteikti kritēriji, pēc kuriem aprēķināja maksājumu apmēru.
    Līdzīgi mūsu politiķi “izkārtoja” pensiju apmēru par darbu līdz 1996.g.
    ps. Varbūt kāds zina vārda “pensija” nozīmi mūsu likumdošanā? Vai visu Valsts atbalstu noteiktu vecumu sasniegušiem var apzīmēt ar vienu vārdu? Manuprāt tā rodas daudz neskaidrības un tiesāšanās kāre.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gingis > ievuliitis 09.05.2010. 13.38

    Negribētos piekrist. Gan jau ir sfēras, kur noteikti notiek kā Tu raksti, bet man ir tas gods vienā projektā strādāt kopā ar ļoti profesionāliem ierēdņiem, kuri par LV interesēm cīnās no visas sirds. Galvenais šķērslis ir fakts, ka Eiropas komisijās LV, LT un EST neņem nopietni. Ja mūsu pusē nenostājas kāda no vecās Eiropas valstīm, tad visus LV, LT, EST iebildumus un ieteikumus (pat ļoti racionālus, izsvērtus un argumentētus) nokrāmē plauktiņā apputēšanai tikai tāpēc, ka tos izvirzījām mēs – “Mazie muļķīši, kuri neko taču nesaprot”. Tā lūk.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > ievuliitis 09.05.2010. 14.49

    Bet tas jau bija gaidāms. Eiroparlamentā deputāti negrupējas pēc valstiskās/nacionālās piederības, bet pēc politiskās. Līdz ar to mazo valstu balsis tiek vēl vairāk sadrumstalotas. ES ir liels biznesa projekts un muļķīgi cerēt, ka Latvija tur spēs panākt kādu sev vēlamu rezultātu. Pat ja tas sakritīs ar vēl LT, EE, SK, SI, CZ, HU vai vēl kādu. Ja tas neatbilst Vācijas, Francijas, Itālijas un britu interesēm, tad nekas nesanāks. Un reformas pamatā nav viņu interesēs, jo viņi sev vēlamo rezultātu jau ir panākuši un reformas var nozīmēt tikai viņu pozīciju vājināšanos.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 09.05.2010. 13.59

    Man prieks (bez sarkasma), ka mums ir arī tādi ierēdņi, kas cīnās.
    Es vēl par prasmēm, cik atceros ko teicu. Un, ja jau tā attieksme ir tāda, kapēc to pie lielā zvana nekar? Ja to pateiktu no Brisseles lielās tribīnes valsts amatpersona, vienam otram varbūt ienāks prātā iedziļināties jautājumos? Vai Klauss un nelaiķis Kachinskis ir vienīgie Austrumeiropas līderi, kam pietika drosmes aizstāvēt savas valsts intereses? Un, ja nu iepriekšējos gadus tie apsvērumi bija – stāvēsim pie ratiem, nebāzīsimies acīs un pa kluso kārtosim savas privātās lietas? Jā, diplomātija sarežģīta lieta.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

nikolajs0305 09.05.2010. 16.09

Par Betijas komentāru man grūti spriest. Lauksaimniecība nav mana joma. Bet es ļoti labi zinu, ko tas nozīmē cīnīties par LV interesēm ES. Darīju to sešus gadus. Ir vairāki aspekti – ārējie – EK un citu dalībvalstu attieksme pret LV un citām līdzīgām valstiņām LT, EE, MT, Kipra, SL, SK. Bet ir arī pašu radītie apstākļi – Latvijas gadījumā – nacionālā līmenī vēl pārsvaru gūst neizpratne par to, cik Briselē pieņemtie lēmumi ir svarīgi, nespēja formulēt Latvijas intereses un tad vēl tāds latviešu biklums – es zinu, ka ir n-tās sanāksmes, kur Latvijas pārstāvji muti neatver – vienkārši visu dienu nosēž. Ir jau gadījumi, kad nav ko teikt, bet ļoti bieži – vai nu nav instrukcijas un tad izvēlas nerunāt, vai arī ir kaut kāds man personīgi nesaprotams kautrīgums, vai arī neziņa. Man grūti spriest un tas lai paliek uz katra pārstāvja paša sirdsapziņas, bet rezultātā zaudējam mēs visi.
Sviecu ES svētkos un māmiņas Mātes dienā!
Signe

+5
0
Atbildēt

0

garausiitis 09.05.2010. 15.08

Betij – es domāju,ka ļoti daudz ko sačakarēja tas ,ka iestāšanās laikā bija virkne lietu , kuras tika vienkārši sasteigtas un laiks lika pieņemt līdz galam ne tik izdevīgus lēmumus kā varētu. Lauksaimniecības subsīdijas ir vispār kliedzošs fakts. Jācer ,ka reiz iestāsies laiki, kad profesionālisms būs arguments Nr.1 amatu ieņemšanā.

+5
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > garausiitis 09.05.2010. 15.56

    Es tiesi no šī aspekta arī iebildu – par profesionālismu, nevis – partijas piederību pie izvērtēšanas par atbilstību amatam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu