VIDEO: Vieta - Latvija. Vircava Zemgalē • IR.lv

VIDEO: Vieta – Latvija. Vircava Zemgalē

“Tu vari domāt, ka savu vietu izvēlies ar prātu, bet īstenībā izvēlas tava sirds. Šī ir tā vieta, kur tu gribi dzīvot un būt!” par Vircavu stāsta Aiga Skrastiņa-Zommere un Mārcis Zommers, muižas pārvaldnieka nama saimnieki.

“Mūs uzrunāja stāsts par Bīronu, tā laika attīstību, būvniecību un saimniekošanu. Muižā bija ne tikai glauns un grezns dzīvesveids, bet te bija arī darbs,” uzsver Mārcis.

“Leģendām apvītākā vieta ir Vircavas upe, pa kuru kuģoja buru kuģi. Šeit ir bijusi aktīva saimnieciskā darbība, cepļi un buru austuves. Šeit dedzināja krāsns podiņus Rundāles pilij. Šeit bija Kurzemes un Zemgales hercogistes pats, pats centrs,” stāsta Aiga un Mārcis.

Video tapis Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Projekta mērķis ir veicināt piederības apziņu Latvijai, atklājot un parādot mazās Latvijas vietas un to cilvēkus.

Projektu Vieta-Latvija īsteno biedrības NEXT radošā komanda trīs cilvēku sastāvā – Liene Zīlīte, Nauris Zeltiņš un Vilis Brūveris.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu