Vairākums 10.Saeimas apmierināti ar Zatlera darbu • IR.lv

Vairākums 10.Saeimas apmierināti ar Zatlera darbu

37
Indra Sprance

60 deputāti sola vai nu stingru – jā, vai pieļauj atbalstu Zatleram

Ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu izredzes tikt apstiprinātam amatā atkārtoti, lielākā daļa parlementa deputātu ar “labi” vērtē Zatlera veikumu līdzšinējā pilnvaru termiņa laikā,liecina žurnāla “Ir” veiktā aptauja.

Aptaujā 60 deputātu pauda vai nu stingru apņēmību balsot par Zatleru, vai vismaz pieļāva, ka varētu to darīt, ja nebūs citu labāku kandidātu. Savu balsi sola arī eksprezidents, tagad Par Labu Latviju! deputāts Guntis Ulmanis. Savukārt 37 deputāti vēl nebija gatavi atbildēt, kamēr nav zināmi citi iespējamie kandidāti, vai arī nevēlējās publiskot savu lēmumu par Zatleru.

Galvenie argumenti tiem, kas pozitīvi novērtē Zatlera darbu, ir viņa neatkarīgums, izlēmīgā rīcība krīzes situācijās. Lielo izaugsmi prezidenta amatā novērtē teju visi, taču kritiski noskaņotie teic – viņš tomēr nav pierādījis sevi kā līderi.

Augstāko vērtējumu – 9 balles – prezidents saņēma no zaļzemnieku deputāta Staņislava Šķestera, un arī starp frakcijām vispozitīvāk Zatleru vērtē tieši ZZS (7,5 balles), kam seko Par labu Latviju! un Vienotība, ieliekot prezidentam 7 «ar astīti». Savukārt politiskos pretpolus Saskaņas centru un VL-TB/LNNK šoreiz vieno piesardzība pret Zatleru – līdzīga ir gan deputātu nevēlēšanās atklāt savu viedokli, gan zemāks vērtējums no tiem, kuri gatavi runāt (vidējā atzīme attiecīgi 6,5 un 6,3).

Jau vēstīts, – Zatlers paziņojis, ka būtu gatavs strādāt arī otru pilnvaru termiņu, ja tāda būtu Saeimas vēlme. Kandidātus prezidenta amatam partijas varēs pieteikt no 19.līdz 24.maijam.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu