Sudraba: partiju programmas ir tikai skaisti solījumi • IR.lv

Sudraba: partiju programmas ir tikai skaisti solījumi

57
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Valsts kontroliere uzskata, ka lielākā daļa partiju solījumi nav izpildāmi

Lielāko daļu no partiju programmām nav iespējams izpildīt, uzskata Valsts kontroliere Inguna Sudraba. Intervijā “Neatkarīgajai” viņa norāda, ka neredz, ka “kaut vienai politiskajai partijai patiešām būtu tāda pilnvērtīga programma, kurā varētu redzēt, kādus mērķus partijas vēlas sasniegt  un ar kādām darbībām tas tiks paveikts.”

“Partiju programmās ir nekonkrēti mērķi un pēc tam ir plašs solījumu klāsts. Es tikai nedaudz esmu paskatījusies programmas, taču uzreiz ir skaidrs, ka to lielāko daļu nav iespējams realizēt, tie ir tikai skaisti solījumi,” pauž Sudraba.

Viņa arī pauž viedokli, ka valdības uzticēšana profesionāļiem kā par to izteikušies atsevišķu partiju politiķi varētu nebūt tik vienkārša. “Ir vajadzīga gan programma, turklāt tāda, kuru vienādi saprot – gan akcionāri (šajā gadījumā politiķi, kas pasūta šīs programmas realizāciju), gan arī tie, kuri varētu uzņemties šīs programmas tiešo izpildi,” pauda Sudraba, norādot, ka viena lieta ir uzņēmuma vadība profesionāļu līmenī, bet cita – valsts līmenī. “Es īsti nesaprotu, kā var strādāt tāda sistēma, kurā politiķi nolīgst kādu profesionālu valdību, kas realizē viņu uzstādījumus,” pauž Sudraba.

Komentāri (57)

dro 09.08.2010. 10.45

partiju programmas ir tikai skaisti solījumi
___________________________
Tikpat skaistas kā Sudrabas revīzijas, kurām nav seku:)

+29
-4
Atbildēt

10

    lailabidzane > dro 09.08.2010. 11.24

    .
    Ino un Nasings jau nemeklē kontrargumentus. Viņi gatavo šķidrās ziepes. Lai vieglāk no situācijas izšļūkt! ;)))

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > dro 09.08.2010. 15.53

    Sudraba var tikai fiksēt naudas izšķērdēšanu, bet viņas rīcībā man nekādu sviru, lai vainīgos sodītu vai pārkāpumus novērstu. Tāpēc brukt virsū Sudrabai ir tik pat bezjēdzīgi cik lamāt pastnieku par sliktu ziņu nešanu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > dro 09.08.2010. 15.54

    Kur tad ir tā dubultmorāle? Kas tad ir vainas Sudrabas dokumentiem?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > dro 09.08.2010. 20.02

    Varbūt neesi pamanījis, bet Sudraba regulāri publisko diezgan skandalozus faktus par nelietderīgu līdzekļu izmantošanu valsts pārvaldē. Tas arī ir viss, ko viņa var izdarīt. Tāpēc nevajag rakstīt blēņas par nespējīgo Sudrabu. Viņa var izdarīt tikai to, kas ir VK kompetencē. Tā nav tiesībsargājoša iestāde, ja kas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 09.08.2010. 16.08

    => Ivars

    Viņai to sviru ir vairāk kā man,Tev un mūsu kaimiņiem kopā. Viņas rīcībā ir kontakti ar daudzām ietekmīgām (un cerams arī ar godīgām) amatpersonām. Plus, visi mediji ir viņas rīcībā (jo mediji ir gatavi ātri reaģēt uz cilvēka, ko visa sabiedrība ciena, viedokli)! Vara nekad nav koncentrējusies rakstītā likumā, bet gan kontaktos un PR. Ja viņa nav spējīga izmantot šos rīkus, tad viņas darbs ir tikai skaisti noformatēts MS Office dokuments – tā teikt pusdarīts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > dro 09.08.2010. 11.17

    Pirmkārt, tas, kādas ir revīziju sekas nav atkarīgs no Sudrabas. Otrkārt, neredzu, kā tas var būt iebildums Sudrabas apgalvojumam, ka partiju programmas satur neizpildāmus solījumus?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 09.08.2010. 16.02

    Ivar – Sudraba redz tos dokumentus , kuri citu rīcībā reāli nokļūst ar sankciju. Neesi naivs , Sudraba pa varas gaiteņiem mīcās jau gadiem un nekas viņai neliedz savākt pietiekami daudz info un redzot nelikumības kaut privāti sakomunicēt un pasniegt rezultātus tādā veidā ,lai arī būtu praktisks rezultāts.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 09.08.2010. 11.34

    => Ivars

    1. Jā, tā ir, bet vai cilvēks ar augstu pašvērtējumu, kura rezultātus neviens neņem vērā, varētu samierināties, ka jau n-tos gadus darbs ir bezjēdzīgs? Vai Tu spētu samierināties, ka Tavs darbs ir bejēdzīgs? Jautājums vairāk ir par Sudrabu individuālajā plāksnē.

    2. Neesmu izteicis iebildumus par partiju programmu ūdeņainību, bet gan atzīmējis, ka Sudraba publiski pauž dubultmorāli, jo viņas revīzijas arī ir skaisti dokumenti, kas ieguļas Valsts arhīva plauktos.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 09.08.2010. 14.45

    Ivars – te nu Tu kļūdies un pamatīgi. Sudrabas rokās veicot revīzijas bieži vien ir spēcīgāki argumenti kā piemēram policijai. Viņa var pieprasīt visus dokumentus bez sankcijām – jautājums ir par to ,kā tie tiek apstrādāti, analizēti, sistematizēti un gala rezultātā atspoguļoti. Ja reiz viņa saka ,ka Dienvidu tiltā ir pārmaksāti 27 milj. ( ja pareizi atceros) , tad viņai tas cipars radies ne jau no gaisa, bet gan redzot dokumentus. Mazliet vēlmes un komunikācijas ar citiem partneriem un būtu arī rezultāts. Vajag tikai vēlēties.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 09.08.2010. 11.15

    Perfekti teikts.

    Ja Sudraba būtu cīnītāja, tad viņa par saviem revīziju rezultātiem taisītu “skandālus” (pozitīvā nozīmē) un meklētu atbalstu gan tiesībsargājošās iestādēs, gan politiķos. Bet diemžēl vāverīte tik skrien ātrāk un ātrāk, bet ritenis kā stāvējis tā stāv uz vietas.

    Un tas tonis “viņi neko nejēdz, es prastu labāk, bet es negribu (jo nezinu kā)!” jau ir apnicis.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

laila zirina 09.08.2010. 11.09

Tajā brīdi, kad man sāk likties, ka visi ir pilnīgi stulbi un es vienīgais tas gudrais, tad es eju uz bodi pēc viena aliņa.
Kurš uzsauks alu Sudrabai? Nudien ir pēdējais laiks.

+21
-2
Atbildēt

0

andrisskrastins 09.08.2010. 10.45

Sudrabas kundze, jūs esat nolaidusies līdz ielas bābu līmenim – es neesmu lasījusi programmas, bet es zinu, ka tur ir sarakstīts sviests…

Pirmām kārtām, jums nav ne pieredzes ekonomikā, ne politikā. Jums ir skaidra vīzija par to, ka jātērē ir taupīgi un ar skaidru mērķi – piekrītu – bet tas arī viss. Jums nav ne jausmas, kā tiek veidotas likumu paketes, lai panāktu kopējo mērķi. Jā, programmas varbūt nav mega detalizētas, bet ne jau tur tā problēma – problēma ir kā šos programmas punktus politiķi plāno sasniegt. Par to ir jārunā.

Ļoti skumji ka tik gudrs cilvēks kā jūs nolaižaties līdz šādam līmenim. Žēl.

+23
-7
Atbildēt

2

    Andris > andrisskrastins 09.08.2010. 10.57

    “…tik gudrs cilvēks”.
    Kā līdz šim ir izpaudusies viņas gudrība?
    Es drošivien kaut ko esmu palaidis garām.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    liene.dz > andrisskrastins 09.08.2010. 11.50

    >>>problēma ir kā šos programmas punktus politiķi plāno sasniegt

    Un, vai plāno sasniegt vispār…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu