Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Priscilla. Par režisores Sofijas Kopolas jaunākās filmas vēstījuma formu un izklāstu noteikti var diskutēt, taču ir prieks redzēt, ka top kinodarbi, kuri bez jūsmas vai sensacionālisma ļauj sadzirdēt arī tādu cilvēku stāstus kā Priscilla Preslija. Leģendām apvītā mūziķa Elvisa Preslija sievas memuāros balstītā spēlfilma aplūko abu attiecības, dziedātāju atainojot kā harismātisku, taču untumainu un emocionāli manipulatīvu personību. Krāšņā, smalkām detaļām veidotā vide ir ietvars vientulībai un nošķirtībai, ar ko galvenā varone spiesta ne tikai samierināties, bet arī slēpt savu neapmierinātību. Kino no 9. februāra.

oooo Pansija pilī. 3. un 4. sērija. Trešā sērija ir beidzamā, ko režisējis Andis Mizišs — viņš vairāk atsaucas uz Latvijas kinovēstures ikonogrāfiju. Savukārt ceturtajā jau pamanāmi Martas Elīnas Martinsones rokraksta «pieskārieni» ar starptautiskā kinematogrāfa atsaucēm. Tieši katra režisora individuālo rokrakstu (seriālam ir trīs režisori) un vietumis pat rotaļīgo pieeju seriālā novērtēju visvairāk. No 8. februāra.

oooo Maijs decembrī / May December. Cienu amerikāņu autora Toda Heinsa kinopārspriedumus par seksualitāti un sabiedrības pieņēmumiem. Filma no šķietami pareizas sociālās drāmas pārtop apzināti pārspīlētā un vulgarizētā parafrāzē par personības zagļiem. Filma ir kā ne visai izdevies joks vai apzināta nepatiesība, ko stāstnieks pavēsta ar nopietnu seju, taču «iekrīt», jo aizraujas ar bezgaumīgu detaļu pārspīlējumu. Stāsts vēsta par aktrisi (Natālija Portmane), kura, gatavojoties lomai, izložņā pa kādas ģimenes slēptākajiem pagātnes skandālu gaņģiem. No 9. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu