Ir jāpamostas • IR.lv

Ir jāpamostas

1
Aivars Ozoliņš

Šogad vēlēšanas notiks vairāk nekā 70 valstīs, svarīgākās — Amerikā

Drošs prognozēšanas veids ir savu vēlmju un nojautu pamatošana ar «jau Nostradama pareģoto». Franču aptiekāra 16. gadsimtā miglaini sarakstītais noder katram gadam. Šajā viņš esot «sensacionāli» pareģojis gan globālu sasilšanu un lielu zemestrīci, gan pasaules karu, gan jaunu pāvestu, stāsta viņa tekstu «īpaši rūpīgie» lasītāji.

Kari diemžēl notiek pastāvīgi, bet Krievijas karš pret Ukrainu jau desmito gadu. Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gadā daži to dēvējuši arī par trešo pasaules karu. Diemžēl arī šogad tas nebeigsies, taču kara iznākumu vai katrā ziņā tā turpmāko gaitu noteiks prezidenta vēlēšanas novembrī Amerikas Savienotajās Valstīs, lai arī ko būtu teicis Nostradams. Tās būs svarīgākās no šogad vairāk nekā septiņdesmit pasaules valstīs paredzētajām vēlēšanām.

Arī jāpiebilst, ka diemžēl, jo prezidents Džo Baidens kara iznākumu varēja izšķirt jau pagājušogad, ja politika būtu bijusi atbalstīt Ukrainu nevis «cik vien ilgi būs nepieciešams», kā pastāvīgi dzirdējām, bet gan ar visu nepieciešamo, lai uzvarētu. Rietumvalstu palīdzības dozētā pilināšana vismaz ukraiņiem radīja sajūtu, ka mērķis ir piedabūt viņus sēsties pie sarunu galda ar agresoru. Ukraiņi to nedarīs arī šogad.

Taču, ja Baltajā namā atgrieztos republikāņu partijas pašlaik vadošais kandidāts Donalds Tramps, sekas varētu būt katastrofālas gan Amerikas demokrātijai, gan Ukrainai, gan pasaules drošībai. Viņš ir solījis izbeigt ASV atbalstu Ukrainai un par visu personīgi vienoties ar Putinu un citiem diktatoriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu